מה זה סייבר ספייס? (ספייס גירלס?)
עודד, חבל שאינך מבין אותי. אנחנו אתר של דוברי אספרנטו או תלמידי אספרנטו, בדרך כלל. לכן, אם מישהו מבקש בפורום פרטים כלליים או ספציפיים על השפה, מידע על לימוד השפה, פרטים על מפגשינו וכד', חשוב לנו אז לדעת מה גילו בערך, איפה הוא גר (בערך) וכו'. זה משפיע על התשובה. אין דין נער שלומד אספרנטו כמו מבוגר שלומד אותה. אין דין מי שגר בגליל כמו מי שגר באיזור ת"א לגבי הזמנה למועדון בת"א או למועדון בחיפה. ועוד הרבה דוגמאות אוכל לתת לך. לדעתי אי-אפשר להשוות את אופי הפורום שלנו לפורום של מתעניינים במוסיקה או בפוליטיקה, למשל. אנחנו קבוצה קטנה יחסית וכולם מכירים הד"כ את כולם בשמות. (אין מאות אספרנטיסטים פעילים בארצנו, לצערנו...) כמובן שכל אחד זכאי לסודיות וזכותו להסתתר מאחורי שם. איננו מכריחים אף אחד להזדהות, אבל אני ממליץ לעשות זאת לפחות למי שמעוניין להצטרף לפעולותינו ולהיות חלק מחבורת דוברי אספרנטו בארץ. מי שאינו רוצה בכך, יכול תמיד להופיע בשם חילופי וכמובן שאני מכבד מאד את רצונו זה. אני בטוח שכולנו נכבד אותו/ה אם זה רצונו. לסיכום- דברי אלה, שכבר הופיעו בפורום זה כמה פעמים, הם המלצה פרטית שלי, כמובן. כל אחד יעשה ככל העולה על רוחו. ועוד משהו: התלמיד המחונן יחזקאל החל לכתוב בפורום בזמנו תחת שם חסוי. מיד התעניינתי בזהותו והצעתי לו להופיע בשמו האמיתי. הוא קיבל את הצעתי ומאז הוא מופיע כ"יחזקאל". כך אני (ובוודאי גם האחרים) מרגיש הרבה יותר טוב עם זה, כי אנו יודעים לגביו תמיד בדיוק מי הכותב, יודעים את גילו, וכך גם נעשים מקורבים זה לזה באופן טבעי. וכשהוא הופיע השבוע בת"א במפגש ראשון עם כמה צעירים דוברי אספרנטו, אני בטוח שהיה להם הרבה יותר נעים לפגוש ב"יחזקאל" ולא במישהו "וירטואלי". כך אני חושב.. (אני. לא אתה...)