אספרנטו באינטרנט

MooN aka asdfgh

New member
אספרנטו באינטרנט

החלטתי שאני רוצה ללמוד אספרנטו באופן עצמאי! אין לי שמץ של מושג באספרנטו ואין לי שפה שלישית (עברית ואנגלית), הייתי רוצה שתתנו לי אתרים באינטרנט (חינמיים) או ספרים בנושא שיתנו לי התחלה קלה. תודה!

MooN aka asdfgh

New member
ועוד שאלות:

האם כשקוראים אספרנטו קוראים כמו אנגלית? ואם לא, מהם ההבדלים? ועוד שאלה: איך אני קורא מילים כמו seĝo או viŝtuko או vestaĵo? כלומר, איך האותיות נהיגות? אגב, נטע, נחמד לראות אותך בצבע אחר מכחול (
)

תשובה למשתתף/פת החדש/ה

קרא/י בבקשה את הכתוב בסעיף "כיצד מבטאים (ומהן האותיות)" שבקטע "הודעות" בסעיף "הנבחרים", בדף השער של האתר שלנו. שם מסבירים בקיצור כיצד מבטאים את האותיות.

קורס ללימוד אספרנטו בתקליטור

שלום לך (גבר או אשה? חבל שאינך מזדהה. או שאולי השם שלך "התקלקל" על המסך בגלל החלפת אותיות מעברית לאותיות לועזיות?), את/ה מוזמן להיכנס ל"לוחות" בדף הראשי של האתר ושם תמצא/י פרטים על תקליטור ללימוד אספרנטו שתוכל/י לקבל בחינם.

יוסי, ברומא דבר רומאית אבל

בסייבר ספייס כבד את הילידים ואת אורחותיהם- אין צורך להעיר לאורח/ת על החיסיון של שמו/ה. הסייבר ספייס הוא המקום שבו אפשר לשחרר את הנשמה לכיוון הפנטזיה שלנו ולכן אנחנו קוראים לעצמינו בכינויים שמדליקים אותנו ואני חושב שזה לא כזה רע. זה החופש שבעולם המחשבה. כמובן שחופש טומן בחובו סכנות ומדרונות, אבל יש בו גם אפשרויות נפלאות. בכבוד, אזרח כדור הארץ

מה זה סייבר ספייס? (ספייס גירלס?)

עודד, חבל שאינך מבין אותי. אנחנו אתר של דוברי אספרנטו או תלמידי אספרנטו, בדרך כלל. לכן, אם מישהו מבקש בפורום פרטים כלליים או ספציפיים על השפה, מידע על לימוד השפה, פרטים על מפגשינו וכד', חשוב לנו אז לדעת מה גילו בערך, איפה הוא גר (בערך) וכו'. זה משפיע על התשובה. אין דין נער שלומד אספרנטו כמו מבוגר שלומד אותה. אין דין מי שגר בגליל כמו מי שגר באיזור ת"א לגבי הזמנה למועדון בת"א או למועדון בחיפה. ועוד הרבה דוגמאות אוכל לתת לך. לדעתי אי-אפשר להשוות את אופי הפורום שלנו לפורום של מתעניינים במוסיקה או בפוליטיקה, למשל. אנחנו קבוצה קטנה יחסית וכולם מכירים הד"כ את כולם בשמות. (אין מאות אספרנטיסטים פעילים בארצנו, לצערנו...) כמובן שכל אחד זכאי לסודיות וזכותו להסתתר מאחורי שם. איננו מכריחים אף אחד להזדהות, אבל אני ממליץ לעשות זאת לפחות למי שמעוניין להצטרף לפעולותינו ולהיות חלק מחבורת דוברי אספרנטו בארץ. מי שאינו רוצה בכך, יכול תמיד להופיע בשם חילופי וכמובן שאני מכבד מאד את רצונו זה. אני בטוח שכולנו נכבד אותו/ה אם זה רצונו. לסיכום- דברי אלה, שכבר הופיעו בפורום זה כמה פעמים, הם המלצה פרטית שלי, כמובן. כל אחד יעשה ככל העולה על רוחו. ועוד משהו: התלמיד המחונן יחזקאל החל לכתוב בפורום בזמנו תחת שם חסוי. מיד התעניינתי בזהותו והצעתי לו להופיע בשמו האמיתי. הוא קיבל את הצעתי ומאז הוא מופיע כ"יחזקאל". כך אני (ובוודאי גם האחרים) מרגיש הרבה יותר טוב עם זה, כי אנו יודעים לגביו תמיד בדיוק מי הכותב, יודעים את גילו, וכך גם נעשים מקורבים זה לזה באופן טבעי. וכשהוא הופיע השבוע בת"א במפגש ראשון עם כמה צעירים דוברי אספרנטו, אני בטוח שהיה להם הרבה יותר נעים לפגוש ב"יחזקאל" ולא במישהו "וירטואלי". כך אני חושב.. (אני. לא אתה...)

בסדר יוסי, אני יכול לחיות עם זה.

עודד גלעד נוטה להסכים אתך על חלק מהנקודות אבל אזרח כדור הארץ עדיין חולק עליך ועליו, אפילו בנקודות האלה...

MooN aka asdfgh

New member
אני פשוט אפתור לכם את הבעיה,

נכון לעכשיו... שמי אריאל (מספיק!) אני בן 16 מישוב באזור השרון. עוד שאלות?

DoronModan

New member
ברוך הבא MooN aka asdfgh !

asdfgh זה סדר אותיות השורה האמצעית במקלת לועזית. אבל מה המשמעות? Mi vere ne scias.

נילס הולגורסן!

AKA הוא שמה של מנהיגת להקת אווזי הבר של נילס! (להקה מעולה, הדיסק האחרון שלהם מלא בגעגועים צפצו-פוניים!) האם לכך התכוון המשורר המסתורי?

Neta558

New member
אתה עוקב אחרי? ../images/Emo8.gif

ברוך הבא (כאן אין סביונים, אבל נשאר לי אחד בכיס -
) בינתיים אתה מוזמן לעבור על השרשור הזה, כי יש מילים שחייבים ללמוד

למעלה