אספרגר נשי

אספרגר נשי

שלום

בעקבות החשדות שיש לי אספרגר, הפסיכולוגית שלי (שאמרה לי שהיא משוכנעת שאני צודקת...) הפנתה אותי לאתר הבא:
טניה מרשל - מאפיינים של אספרגר אצל נשים בוגרות שלא אובחנו בילדות

לאחר שלא כל כך מצאתי את עצמי בתוך כל התיאורים הכלליים של אספרגר, קראתי את הרשימה הזו והזדהיתי כמעט עם הכל

זה מכעיס שכך מפספסים בנות כה רבות שיכלו להיות מטופלות ולא לסבול כל כך במהלך חייהן עד גילוי האספרגר (אם בכלל מגלות אותו בסוף), אבל גם בנושא הזה כמו בנושאים אחרים שפוספסו אצל נשים (כמו, למשל, זיהוי התקף לב אצל נשים, שעד לפני כמה שנים רופאים היו מפספסים כי לימדו אותם לזהות רק את האופן שבו זה בא לידי ביטוי אצל גברים, אבל היום המצב טוב יותר), אני מקווה שגם כאן המדע והרפואה יתקדמו ויבינו שאפשר גם לא לפספס אותנו

בכל אופן,
שימרו את הקישור הזה.
אולי תיתקלו במישהי שתוכלו להפנות אותה אליו ולעזור להבין שהיא לא לבד, ושהיא בסדר גמור - זו פשוט הסביבה שלא הבינה אותה עד עכשיו.

schlomitsmile

Member
מנהל
האמת, גם אני הזדהיתי עם חלק גדול ממה שכתוב שם

חבל רק שהיא חוזרת על הרבה מהסעיפים כמה פעמים.
בכל מקרה- מוסיפה לקישורי הפורום

arana1

New member
הרבה א"ס לא מתאימים לסטראוטיפ של המגדר

בדיוק כשם שהם לא מתאימים לסטראוטיפים אחרים
אספיות ואספים לא נופלים בדיוק למשבצות הסטראוטיפיות גם בדרך שבה הם מייצגים את זהותם המינית
כאנשים חסרי מסכות הם נוטים,בניגוד מוחלט לאנשים נורמטיבים,לפסוח על כל הקטע של תצוגה או התרברבות במאפייני המיניות

הקטע של התת אבחון אצל נשים לא נובע מזה שהן לא מציגות תסמינים אלא בעיקר מזה שעל רקע ציפיות החברה מנשים התסמינים שלהם פחות בולטים
למשל
אם אשה תהיה מאוד מופנמת ורגישה או ביישנית או אינטרוורטית אז זה יחשב לנורמלי כי זה מה שמצופה מאשה סטריאטופית או מסורתית
אם גבר יהיה כזה זה כבר יחשב לחריגה שדורשת טיפול
ולכן יש נטייה להתעלם מהמחיר המאוד קשה שגם נשים משלמות על אינטרוורטיות ומופנמות או רגישיות שדומות או קרובות או ממש אוטיסטיות

גם כאן,מה שגורם ליחס הלא מקצועי הוא רק העובדה שמה שנחשב למדדים מדעים או רפואים בטעות מתבסס בעיקר על אוסף דעות קדומות ושמרניות מאוד

arana1

New member
אם תסתכלי ברשימת המאפיינים...

אז תראי שזו המסקנה שמגיעים אליה לא מעט מאובחנות,וזה אפילו מוצג שם כחלק מהתסמינים,וגם כאן,זה נובע,לפחות לדעתי ונסיוני,מחוסר האפשרות לקבל תמיכה בהשתקפות תבונית ורגישה יותר,כזאת שתדע לפרש דווקא את הצירופים היותר פרדוקסלים למהות הזהות,וחבל.

schlomitsmile

Member
מנהל
העניין הוא שבנות הרבה פעמים מתפספסות ע"י המאבחנים.
אם מדובר באוטיסטיות קלאסיות,
סביר להניח שהן יגיעו לאיזשהו איבחון
ויקבלו איזושהי התייחסות,
אבל כשמדובר באספיות, הרבה פעמים זה לא קורה.
רבות מהן משלמות על כך מחיר יקר.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=1463040&skip=1

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=1556525

לכן למרות ביטול האבחנה הנפרדת של האספרגר,
נראה לי חשוב להעלות את המודעות לפנים הנשיות
של ASD בתפקוד גבוה, אם את מעדיפה לקרוא לזה ככה

dina199

New member
מאוד איכפת. כי העניין זה לא האספרגר

אלא הספקטרום האוטיסטי. (מונח אספרגר בוטל , אבל הספקטרום האוטסטי לא
)
גם ב DSM 5 (כמו שהיה ב DSM - ים הקודמים) כל התכונות של הספקטרום הם כפי שמופיעים אצל הבנים.

schlomitsmile

Member
מנהל
אין אספרגר אבל יש ASD
ויש גם יותר ויותר מודעות לעניין.
טוני אטווד למשל כתב ודיבר לא מעט על הנושא
והוא לא היחיד.
אז יש תקוה

dina199

New member
זה לא בגלל ששספציפית אין אספרגר

הרי הרוב המוחלט של אספים הם ASD לפי DSM 5 .(למעשה אחד הקריטריונים של אספרגר היה 'תחום עניין צר'
והוא ממשיך להופיע בסעיפים)
הסיבה העיקרית לפספוסים שמוגדרות רק תכונות שמופיעות (ובולטות) אצל בנים

כמו שכתבת, זו בדיוק הבעיה שניסיתי להעלות כאן:

הקריטריונים מנוסחים לפי צורות הביטוי של אספרגר שאופייניות בעיקר לבנים, וזו אחת מהסיבות העיקריות (לצד עוד דברים שצוינו כאן) לכך שבנות רבות (כמוני, למשל
) לא מאובחנות עד גיל מאוד מאוחר, אם בכלל.

arana1

New member
הכרתי כמה נשים כאלה

שסבלו וסובלות מאוד,
הן מעולם לא אובחנו וגם לעולם לא יאובחנו,
אם הייתי חושב שאבחון יעזור להן הייתי ממליץ להן להתאבחן אבל לדעתי זה לא עוזר בכלל אלא רק מפריע

אדם יכול להבין שהסביבה לא מבינה אותו גם בלי שיתקעו אותו למשבצת של תסמונת
למעשה
המשבצת הזאת רק מקבעת עוד יותר את אטימות הסביבה

homealone

New member
הפוך:

האיבחון והעזרה מהדומים לו יכול להכניס אותו למשבצת: "במקום להיות מתוסכל מ 'למה אני לא כמו כולם', עליי להיות כמו עצמי".

arana1

New member
מה זה להיות כמו "עצמי" ?

האבחון אומר ש"העצמי" שלך דפוק,שהזהות שלך היא תסמונת,איך דבר כזה יכול לקדם אותך להבנה וקבלה של העצמי שלך ?

homealone

New member
אם אתה יהודי בגרמניה הנאצית

ולא מצליח לך להפוך לקאפו: אז זה בסדר שאתה נאלץ להתחבא עד סוף המלחמה.

למעלה