אספרגר - מה דעתכם?

sophiep

New member
אספרגר - מה דעתכם?

כתבתי פה בעבר כאורחת בשם "אמאשל". מאז שיש לי קשר אישי לנושא האוטיזם, קראתי הרבה חומר ולמדתי המון, ובאופן לא מפתיע, אני מתחילה לחשוב על כל מיני אנשים שהכרתי ושאני מכירה, שלדעתי עומדים בקריטריונים של תסמונת אספרגר. הדיאגנוזה החובבנית שלי לא שווה הרבה ומבחינתי זה בעיקר קוריוז. אבל יש נער אחד, בן של חברים של הוריי, שאני חושבת עליו ללא הרף. והנה שאלה לדיון: אם הילד הגיע לגיל 15 בלי שיאבחנו אותו, האם איבחון יכול בכל זאת איכשהו לשפר את חייו? האם יש דרך מנומסת ולא כואבת להציע את האופציה הזאת להורים שלו? או שעדיף לשמור את האבחנות שלי בלב, ולא להתערב? מדובר בנער שמהרבה בחינות הוא מבריק, ממש עילוי - אבל מתנהג כך שפשוט לא נעים לשהות בחברתו. אין לו חברים, והוא סולק מהלימודים בגלל בעיות משמעת. התנהגותו משפיעה מן הסתם גם על החיים החברתיים של הוריו, הורי כבר כמעט הפסיקו להזמין אותם אחרי כמה תקריות לא נעימות, ואני בטוחה שהם לא היחידים. לדוגמה: כילד בן 11 או 12, היה מנסה לשלוט במהלך השיחות, קוטע את דברי המבוגרים ונוזף בכל מי שלא דבק בנושא ש*הוא* בחר כנושא השיחה, ותמיד היה זה נושא שבו הוא שלט ברמת מומחה גם בגילו הצעיר. כשקראתי תיאורים של אנשים עם תסמונת אספרגר נזכרתי בו שוב ושוב. אבל, כאמור, הוא כבר בן 15 ולדעתי איש מעולם לא חשב לערוך לו איבחון פורמלי. מה אתם אומרים - לשתוק? ואם לא, אז איך מעלים את הנושא בלי להעליב?

metal18b

New member
אני לא מקצועית אבל..

אני לא מתימרת ליעץ בענין הזה, אבל אני חושבת שאם הוא היה עם התסמונת, מגיל קטן היו מבחינים בהתנהגות חריגה מגיל קטן, אני חושבת שההתנהגות שלו היא חלק מתהליך ההתבגרות והמרידה, נסיון ליצור תשומת לב סביבו, ולא בעיה אחרת. זו רק דעתי על סמך הידע שלי, אני כולה בת שמונה עשרה, ואני בטוחה שיש מי שמבין יותר טוב ממני. אני אפילו חושבת שאם היו מסתכלים עלי בתקופות מסוימות, היו מאבחנים אותי, זה הגיל, המשברים וכו', ואם מגיל קטן הוא לא בלט בחריגות, כנראה שאין משהו מעבר. אני אשמח אם תוכלו להגיב ולהעשיר את הידע שלי

שירהכ

New member
מה לעשות

שלום , לי התיאור הזה כן נשמע בעייתי, ולא סתם "דמיון". הבעיה לא חייבת להיות אספרגר, היא יכולה להיות גם ליקויי למידה לא מילוליים (NVLD) או "תסמונת ההמיספרה הימנית" (הגבולות בין שלוש ההגדרות לא מאוד ברורים אבל אספרגר נחשב החמור שביניהם). אם כי נושא ה"מומחיות" אולי תומך יותר באספרגר. מאוד מזכיר לי אותי בתור ילדה אם כי לא "נזפתי" באנשים. אצלי הבעיה היא כנראה "תסמונת ההמיספרה הימנית". אגב, היום אני נשואה, אמא, ודוקטורנטית בתחום המדע (כן, אחד משני התחומים היחידים כמעט עליהם נאמתי בתור ילדה ונערה לכל מי שהיה או לא היה מעוניין לשמוע...). אני מציעה שתספרי להורים שיש סוג ליקויי למידה מסויימים העלולים לפגוע בתקשורת לא מילולית-זה נשמע פחות מאיים מהמילה "אוטיזם". אפשר להפנות אותם למרכזי לנוירולוגיה של הילד כמו המרכז בשערי -צדק בירושלים שחוקר בין השאר את תסמונת ההמיספרה הימנית. אולי תשאלי בפורום ליקויי למידה של קהילות איכילוב אם גם ב"דנה" מאבחנים. בהצלחה. אני

החורזת**

New member
אני חושבת שתמיד כשרואים שיש

קושי בתפקוד כדאי לאבחן, כדי לתת מענה מתאים לבעיה. יתכן שבשל יכולותיו הגבוהות כילד צעיר נטו לסלוח לו על התנהגויות שכיום לא מוכנים לקבל . אם אכן האבחון יצביע על אספרגר, אז יש קבוצות לאימון של מיומנויות חברתיות והתנהגותיות. אני לא יודעת מאיזה איזור את, בכל אופן באיזור המרכז הדרומי מאבחנת טובה היא דר' רוני הגש שעובדת בבי"ח נס ציונה ויש לה קליניקה באיזור קרית אונו.

למעלה