אספרגר או התפתחות מאוחרת?

deja89

New member
אספרגר או התפתחות מאוחרת?

שלום רב,
יש לי אח בצבא בן 20, אנחנו ילדים להורים גרושים, עוד שנה מסיים שירות (משרת בקריה). אבי חושש שיש לו תסמונת אספרגר מכיוון שחבר לאחרים רק בגיל מאוחר (סביבות כיתה י') וכי הוא סגור יחסית מבחינה ריגשית. לא מדבר איתנו על דברים שעוברים עליו. סיים בית ספר בציונים ממוצעים -.
כרגע יש לו חברים טובים מהתיכון, מבלה איתם כמעט כל יום, הוא מתקשר עם אנשים באופן נורמלי לחלוטין אבל לא פתוח איתנו. יש לציין שאני והוא חיים עם אבא, האמא זרקה אחריות ופשוט הלכה אבל הוא בקשר איתה ולא חסר לה ממון.. היו גירושים מאוד מכוערים.
הוא אדם ללא "עמוד שדרה", מאוד מושפע מן החברה וחסר שאיפות וחלומות. מעשן סיגריות ושותה אלכוהול. לא דואג לעצמו, אם הוא יהיה רעב לא יכין לעצמו אוכל ובעיקר סגור אבל שוב, אלינו, מבחינת חברותית כרגע הוא רואה יותר חברים מאיתנו.. היתה לו בעבר חברה, הוא לא חוזר באובססיביות על דברים מסוימים ולא נוטה לדיכאון שנראה לעין.

דעתי - הוא פשוט עצלן ועברה עליו ילדות לא משהו ולכן לא רואה את בני משפחתו כשותפים לחייו. אין בכלל קשר לאספרגר והרעיון הזה בא ממקום שאבי חושב בגלל ההתפתחות המאוחרת שלו חברתית ובגלל שהוא סגור כלפינו.

השאלה אם כדאי לשים על אבחון 3600 כדי לנסות בכלל לאבחן את הדבר הזה ואיך מדברים איתו על זה אם כן? אני יודעת שלחלק ההודעה הזו תראה כמגוחכת, אך גם בעיניי, אשמח אם מישהו יוכל להאיר את עיניי אם באמת יש סיכוי לתסמונת הזו.

יום טוב שיהיה לכולם

על הרבה אנשים אמרו שהם עצלנים , חסר חוט שדרה,

פוחדים מהצלחה ועוד כל מני "מחמאות" מסוג זה, עד שיום אחד עשו אבחון וגילו שמאחורי כל זה עומדות בעיות מהותיות מאוד.
זה שבן אדם צעיר לא רוצה לתקשר עם האבא והאחים, זה חלק מגיל הנעורים, וכנראה שלב חשוב בהתפתחות הרגשית של כל אחד.
מה שאתה מתאר לא ממש מתאר אדם עם אספרגר, אולי יותר אדם עם ADD לא מטופל....
האם באיזה שלב הוא היה בטיפול של פסיכולוג או עובד סוציאלי? ומה הם אמרו?

miss owl

New member
זה ממש לא נשמע ככה

אני לגמריי מסכימה עם דעתך וגם אם יש סיכוי שהוא כן (שוב לא חושבת ככה) אבחון לא יעזור לו בכלל - רק יגדיל את הקושי שלו כי זה ייתן לו תחושה שהוא פגום מה שגם ככה ממה שאתה מתאר יש בו ברמה מסוימת - התפרקות המשפחה וכו'.

alonaken

New member
דעתי אינה מקצועית אבל זה לא נשמע לי כמו

אספרגר. יתכן שיש קשיים אחרים או דומים, אבל זה לא העיקר - אם מה שמפריע לכם זה בעיקר שהוא סגור אליכם אז הצעד הראשון המומלץ שתעשו הוא שלא להתבונן בו בצורה שיפוטית - תנסו לראות אותו יותר בחמלה ואמפתיה, לנסות להבין ולכבד אותו. יתכן שיחס ביקורתי גורם לו להסתגרות כלפי האדם הביקורתי.

אם אתה מעוניין להתקרב אליו יותר, תנסה למצוא תחומי עניין משותפים או להזמין אותו לבילוי משותף איתך , אולי זה יעזור לו להפתח אליך ויאפשר לך להשפיע עליו בצורה חיובית לטווח הארוך.

dina199

New member
כדאי לשים כל סכום על איבחון שיהיה מדוייק.

לא חייב להיות אספרגר , אבל בטוח שקשה לו בחיים. זה שאתם חושבים שהוא עצלן כבר נראה שלא מתייחסים לרגשות שלו.
אז הוא צריך עזרה כל שהיא וזה מתחיל מאיבחון.

למעלה