אספירין ואסטמה

אספירין ואסטמה

שלום. האם יש קונטרא-אינדיקציה למתן אספירין בטיפול ממושך אצל חולי אסטמה? אם כן, אז מדוע? מה הבעיה בזה? (אשמח להסבר על המנגנונים ה"בעייתיים"). מה לגבי טיפול חד פעמי?

moran f

New member
למיטב זכרוני

(ואני מבקשת לסלוח לי אם המיטב לא מספיק, פרמקולוגיה היה מזמן לצערי) אספירין מעכב COX ולכן המסלול נוטה ליצירת לויקוטריאנים שלא טובים לחולי אסטמה. אני גם זוכרת שמתישהו שמעתי שלא כל חולי האסטמה אכן רגישים ללויקוטריאנים, אבל אני לא זוכרת מי אמר את זה.

מספר שאלות

1. כיצד ניתן לבדוק אם חולה אסטמה רגיש ללויקו' (נניח שרופא מקפיד לבדוק לפני מתן אספירין לתקופה ממושכת לחולה - הוא יכול לבדוק רגישות)? 2. חולה אסטמה שרגיש ללויקו' ומקבל טיפול קבוע באספירין - כיצד יגיב גופו? 3. מה עושים כשחולה צריך לקבל טיפול קבוע באספירין והוא רגיש ללויקו' (בהנחה שפלאויקס יקר מדי...), יש אלטרנטיבה? בנוסף, אשמח להרחבה בנושא הפרמקולוגי (במידת האפשר). תודה

moran f

New member
אה, מינון כזה של אספירין ../images/Emo13.gif

אני די בטוחה שגם המינון משנה. את כל השאר אני לא זוכרת, אבל אני אלך להפיל את הקלסר של פרמקולוגיה מהמדף הגבוה היום אחה"צ ואראה מה יש שם

moran f

New member
מבצע חיסול חובות ../images/Emo8.gif

אז ככה: לויקוטריאנים הם תוצרים של חומצה אראכידונית. LTD4 הוא פקטור כימוטקטי מאוד פוטנטי לנויטרופילים ולאאוזינופילים (שמשחקים תפקיד באסטמה). LTC4 ו-LTD4 מכווצים שריר חלק של הברונכי (פי 1000 יותר פוטנטיים מהיסטמין) וגורמים לשחרור ריר. אספירין מעכב את המסלול של יצירת פרוסטגלנדינים מחומצה אראכידונית ולכן יווצרו יותר לויקוטריאנים. אני לא בטוחה עד כמה זה נכון ב-baby aspirin, אבל לא מוזכר בסיכום משהו כזה. בכל מקרה, נראה שבפאבמד יש לא מעט על הנושא
(הייתי מביאה קישורים יותר מדוייקים, אבל אני מודה - אני נורא עצלנית היום).

אספירין בייבי?!

אני מניח שהכוונה היא לא לאספירין לתינוקות...? מה לגבי השאר (טיפול ממושך לחולי אסטמה)? אשמח לתשובתך המלומדה

moran f

New member
LOL לא ../images/Emo13.gif הכוונה למינון נמוך

אני לא זוכרת מה המינון של אספירין בטסליה לשיכוך כאבים, אבל המינון שנותנים במחלות לב וכו' הוא מינון נמוך וכנראה לכן הוא זכה לכינוי בייבי אספירין
אם הייתי יודעת את השאר הייתי עונה, אבל זה לא משהו שנתקלתי בו בסיכום או באופן מעשי, כך שאין לי הרבה מה להגיד חוץ מזה ששווה לבדוק בפאבמד. מצטערת

קובי כ

New member
בייבי אספירין ואספירין לשיכוך כאבים

היי מורן
ותודה על העדכון הפרמקולוגי. בייבי אספירין אכן מינון נמוך = 100 מ"ג או פחות. בעבר המינון הזה היה ניתן לתינוקות וילדים עוד לפני שגילו את הקשר בין אספירין לסינדרום ריי הידוע לשמצו. מאז לא רושמים לתינוקות אספירין אבל המינון הזה נתגלה כאפקטיבי למניעת השנות של אירועי לב. ונשאר בשמו בייבי אספירין תרתי משמע - גם מינון בייבי וגם ניתן בעבר לבייביז. חוזקו של אספירין בטבליה לשיכוך כאבים הוא 500 מ"ג. ולגבי אסתמה, אספירין איננו קונטראינדיקציה באסתמה. הוא בגדר אזהרה יותר מאשר התווית נגד. בכל הוא כן קונטראינדיקציה אם יש גם פוליפים באף בנוסף ולאסתמה. מבטיח לבדוק היום עוד קצת על אספירין ולבוא ולספר
בינתיים - זה המידע שאני זוכר

moran f

New member
לא ידעתי שזה היה המינון לילדים

תודה - זו היתה תוספת מעניינת

קובי כ

New member
ודרך אגב עדיין יש התוויות מאושרות

לילדים
- כמו למשל מחלת קוואסקי

בנוגע ל"אספירין |אייקון של תינוק|"

יש לא מעט מחקרים הטוענים שמינון יומי של 75 מ"ג, נותן את אוו אקפט כמו 100 מ"ג.

קובי כ

New member
וגם מינון של 81 מ"ג

ועדיין מייצרים את כל המינונים הללו כבייבי אספירין אבל המקור זה 100 מ"ג.

למעלה