אספות הורים

• פותח הנושא krn
  • פורסם בתאריך

krn

New member
אספות הורים

אתן עושות אספה לפני פתיחת השנה? מה אומרים באספה? אתן עושות משחק הכרות עם ההורים? אשמח לרעיונות וטיפים... תודה קרן

קדן

New member
אספת הורייייים../images/Emo124.gif

||אני נוהגת לערוך אספת הורים לפני תחילת השנה על מנת לענות על כל השאלות המטרידות את ההורים (בעיקר את החדשים) לתת להם מידע ולהרגיע חששות.אני חושבת שזה עוזר להתחיל את השנה. מה שחשוב לי להגיד באספה :לספר על עצמי לאלו שעוד לא מכירים בכמה משפטים לספר על הצוות שלי על הרכב הקבוצה מבחינת מס´ ילדים,גיליים, בנים ובנות אני מעדכנת אותם לגבי סדר היום בגן ודרך העבודה שלי. בדרך כלל כשההורים מגיעים לאספה אני מבקשת מהם להכין כרטיסי ברכה לילדים ולמחרת הילדים מקבלים אותם..לפעמים אני עושה סבב בין ההורים וכל אחד מציג את עצמו בשמו ושם הילד שלו ומספר על תכונה אחת טובה של הילד/ה. השנה אולי העשה משהו עם הסיפור " ציפור הנפש "- גם אני אשמח לקבל עוד רעיונות

טלגל

New member
אסיפות הורים אחרי פתיחת השנה....

כל שנה נהגתי לעשות אסיפות הורים לפני פתיחת השנה, וכמו שקדן אומרת נהגתי להציג עצמי וכולי... השנה החלטתי לדחות את אסיפת ההורים לאחר תחילת השנה, וכמו שאומרים אצלנו "לאחר החגים". נוכחתי שההורים מלאי שאלות וחששות כשהם לא מכירים אותי ואת הגן, מתברר שלאחר הכרות וקליטה של הילדים השאלות של ההורים יותר ת´כלס ופחות חוששות. השנה בכל אופן אעשה את הישיבה אחרי פתיחת השנה ואעדכן אותכם.

טלגל

New member
שכחתי להוסיף בהמשך לשאלתה של קרן

באסיפה ראשונה מציגים את הצוות, הילדים, אני תמיד פותחת בסבב של שמות ההורים וילדיהם, כשאני מבקשת להוסיף משאלה קטנה איך הם היו רוצים לראות את הגן של ילדם. פעם עשיתי את משחק המפתח וזה היה מאד מוצלח אח"כ קישרתי את זה למציאת המפתח ללב הילדים. האם כדאי לבקש מההורים לומר מה מקצועם? הייתי רוצה לדעת כדי שנוכל להעזר בהם אם יהיה צורך.

קדן

New member
מקצוע ההורים

אני לא שואלת את ההורים לגבי תחום מקצועם מכיוון שאני מאמינה שזה יוצר מראש תדמית לגבי אותו הורה (גם כשאנחנו לא רוצות) לעומת זאת אני מבקשת באספת הורים שאם מישהו עובד במפעל שיכול לתרום לגן כגון חומרים ליצירה דפים וכאלה נשמח מאד. בשנתיים האחרונות הרווחתי בגן אבא שהוא גנן והוא מסייע לע במהלך כל השנה בגינה הלימודית שלנו.אני מאד מעודדת את ההורים לעזור לנו בכל תחום שהם יכולים. עם כבר נושא ההורים הועלה מה דעתכן על וועד הורים בגן פרטי?

למעלה