אסכולות באימון

tlingit

New member
ברוכה הבאה shosh האחת ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת לפורום שלנו
על המידע - היינו סקרנים לדעת מה ואיך ... אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

shosh האחת

New member
קצת על עצמי - shosh האחת

קצת על עצמי: עד לפני כשנה ורבע - עסקתי בניהול גיוס/משאבי אנוש בחברת הייטק גדולה. מאז - באימון אישי ועסקי.

../images/Emo4.gifהשם מטעה

האיגוד הזה אינו איגוד של המאמנים בישראל אלא ארגון פרטי שהוקם על ידי אדם פרטי ומשייך אליו רק את בוגרי הקורס שהוא מעביר. אין בארץ איגוד מאמנים יש נציגים ישראלים ל - 3 האגודות האמריקניות לאימון ענת

אלדר01

New member
ענת השם לא מטעה

לא מדובר באיגוד פרטי אלא בעמותה שהוכרה ע"י המרכז הישראלי לניהול ויחידת לימודי המשך של אוניברסיטת חיפה.

אל תכעס אלדר אבל....

מהו "המרכז הישראלי לניהול" ? את מי הוא מקבץ בתוכו ? ויחידת לימודי המשך באונ' חיפה היא מחלקה ללימודי המשך שונים (ומבורכים) עוד לא ברור לי מה הסמכות שלה בתחום האימון על מנת שהכרתה בעמותה זו או אחרת - מהווה אינדיקציה למשהו. אני מלמדת ניהול באוניברסיטה אחרת בארץ ומכירה טוב את היחידות ללימודי המשך. הן מבורכות ופועלות נפלא - אבל לא ברורה לי המשמעות של ההכרה שלהן מלבד העובדה שאותו גוף יעביר תחת חסותן את לימודי האימון. ועדיין - מדובר על עמותה שאינה מאגדת מאמנים ישראלים למרות שמה. השדה הזה פרוץ, לצערי, וחסרה בו מסגרת מקצועית אחידה וכוללת שתעזור לאימון להפוך לפרופסיה מושרשת, בעלת כללים מחייבים (מבחנים, הסמכה, איגוד) ואתיקה משותפת. העובדה שמישהו החליט לקרוא לעצמו "האיגוד הישראלי למאמנים" ולא באמת פועל לאגד את המאמנים בארץ - מטעה לדעתי. ובכל מקרה - לכולם יש מקום. ענת

אלדר01

New member
ענת לא כועס חלילה

את מביעה דעה לגיטימית ובאופן תרבותי. ואת צודקת השדה הזה פרוץ ולכן קם האגוד שהזכרתי.לא רוצה להרחיב אין כוונה לעשות פרסומת,הוא לא זקוק לזה. מסכים שלכולם יש מקום,העניין אחר.אם השדה ימשיך להיות פרוץ יגרם נזק לכל ציבור המאמנים. ברגע שיקבעו סטנדרטים,,ברגע שיהיו דרישות מינימום כמו בכל מקצוע רציני או אז כולנו נרוויח.זו בדיוק הכוונה באיגוד הדברים שכתבת:כללים מחייבים ואתיקה משותפת. רק דבר אחד אני חולק עלייך.כתבת שלא באמת פועל לאגד את המאמנים בארץ.ההיפך הוא הנכון. אני בטוח שישמחו לקבל אותך וכל מאמן שירצה.

mosden

New member
מסכימה לכל מילה

ענת, אני מסכימה לכל מילה שלך! בתקופה שחיפשתי אכן ללמוד אימון, גיליתי את האיגוד ונורא שמחתי שיש כזה, פניתי למוסדות "המוכרים" על ידי האיגוד ולהפתעתי גיליתי כי בכל המוסדות "המוכרים" מנוהל הקורס על ידי אדם אחד שלמרבה ההפתעה הוא גם זה שהקים את האיגוד.... מאז אני מידי פעם נכנסת לאתר מתוך תקווה שיווספו מוסדות "מוכרים" נוספים... אריאלה

אלדר01

New member
אריאלה שלום לך

לא כל כך ברור לי למה את כועסת ולא מפרגנת.מעבר לזה שאת לא מדייקת בעובדות. מצד אחד מפריע בצדק לאנשים שהשדה פרוץ,שאין כללים מחייבים,אין סף מינימום למאמנים וכן הלאה,ומצד שני יוצאים נגד המוסד היחיד שקם ועשה מעשה. אז קודם כל לא אדם אחד הקים את האיגוד, אלא גלריה רצינית של אנשים מהאקדמיה ומקומות נוספים.בין המייסדים נמצאים בין היתר פרופסור ושני דוקטורים ידועים. ברור לי שחלק מהעניין כאן הוא גם קנאת סופרים,וגם מכאלו שלא התקבלו. אין מה לעשות דרישות הקבלה הן גבוהות (תואר שני ומעלה) כמו בכל מקצוע שמכבד את עצמו. את היית הולכת למשל לטיפול פסיכולוגי אצל סטודנט שנה שניה לפסכילוגיה או אצל פסיכלוג קליני(שתואר שני זה סף המינימום בתחום)? אז השורה התחתונה מה אנחנו רוצים איכות או כמות...

mosden

New member
כלל לא כועסת

אלדר שלום ראשית אני כלל לא כועסת, אני פשוט שיתפתי בחוויה שלי, מסכימה איתך לחלוטין שהנושא פרוץ, וכי חייב להיות מסלול הסמכה בארץ או לפחות התחברות עם אחד ממסלולי ההסמכה בחו"ל. ובהחלט חושבת שצריך להיות גוף על שמסמיך או נותן היתר לבתי הספר לפעול משהו בדומה למועצה להשכלה גבוהה. אני לא חושבת שהגוף שקורא לעצמו האיגוד הארצי לקוטצ'ינג הוא הפלטפורמה המתאימה לכך, או לכל גוף שמייצג את המאמנים. אני גם לא השוואתי בין בתי הספר ולא דירגתי אותם על פי סולם זה או אחר, אני ממליצה בחום לכל מי שמעוניין ללמוד שיגיע לערבי ההיכרות של כל בתי הספר ויבחר השיטה ואת בית הספר שמתאים לו. שיהיה לך יום נפלא אריאלה

אלדר01

New member
אריאלה יקרה בואי נחדד את העניין

נכון להיום כל אחד יכול להחליט שהוא מאמן,שהוא מומחה בהכשרת מאמנים. אז מה שאת מציעה לאנשים שילכו לערבי היכרות. כלומר מי שנואם יותר טוב,מי שהרטוריקה יותר טובה הוא הטוב ביותר? אני אני אקח את ביבי שיכול למכור קרח לאסקימואים לערבי הכרות.. לא חושב שזו הדרך.יש קריטריונים מקצועיים ואלו הקובעים. את חושבת שאוניברסיטת חיפה לימודי המשך יתנו לכל שרלטן לפתוח אצלם קורס ויתנו תעודה מטעמם?יש להם בצדק דרישות מקצועיות גבוהות. עכשו נלך הלאה.סיימתי קורס מאמנים ואני רוצה לעבוד.יבוא אלי לקוח ויברר מי אתה איפה למדת וכו.אני מבטיח לך שאם אציג תעודה רשמית של אוניברסיטה מוכרת סיכויי גבוהים לאין ערוך, על תעודה של מכון שהחליט שהוא מכון... נכון להיות יש רק איגוד אחד כזה.אז יש לך ולכולם שתי אפשרויות: 1. להצטרף אליו. 2.להקים גוף נוסף ברמה כזו גבוהה. אל תקחי את דבריי אישית אריאלה,אבל ישבו אנשים ובמקום לקטר שהנושא פרוץ,עבדו קשה מאד והקימו מקום ברמה גבוהה שקיבל הכרה אקדמית. את ואחרים מוזמנים להקים גם.אני הראשון שאצטרף בשמחה לכל יוזמה ברוכה להעלות את רמת המקצוע הזה.למרות שלדעתי עיקר הכוח הוא לא בפיצול.את מוזמנת להצטרף.דווקא אם תצטרפי תוכלי להשפיע מבפנים,ולתקן דברים הטעונים שיפור לפי דעתך. מאחל גם לך יום נעים.

אם כך - יש לנו אינטרס משותף

רצינות, מקצועיות, אתיקה, נסיון מעשי ומוחשי בתחום- לפני שבאים ללמד אותו, איגוד (אמיתי) של כל העוסקים בדבר, תנאי קבלה מוסכמים וראויים (לא לקורס ההוא אלא לאיגוד מקצועי כאיגוד לכל דבר ועניין). אנחנו לא חלוקים בנושא. אני באה מתחום האקדמיה וככזו, בחרתי ללכת ללמוד דווקא אצל מי שעוסק באימון שנים על גבי שנים כמאמן ארגוני ואישי. תארים אינם רלוונטיים אם לא באו מאותו תחום. לא בחרתי בפרופסור וגם לא בדוקטורים כי אף אחד מהם לא דוקטור באימון (אני יודעת במי מדובר) ולמרות שהם ראויים לכבוד על התואר המתקדם - הרי שאם התואר אינו בא מאותו תחום - אין לו בעיני משמעות. אנחנו לא עוסקים בתחרות (הבריאה והלגיטימית) בין בתי הספר לאימון וכל אחד מהם, אם עושה את עבודתו נאמנה - מבורך. אני בסך הכל העליתי ספק בדבר היומרה לקרוא לגוף "ה-איגוד ה-ישראלי" אם אינו משמש ככזה. ענת

einatgross1

New member
מסכימה ומעודדת

גם אותך. הדבקות בעקרונות, והעמידה עליהם, היא לא פשוטה נוכח ניכוס מטעה של גופים שונים. הרעיון של שפע, בו יש מקום למאמנים רבים וטובים חשובה. המיקוד צריך להיות בייחודיות ובתרומה המיוחדת של כל אחד ואחת, במקום הניסיון לנכס תחום שלם לגוף אחד, וניסיון להמעיט מערכם של גופים נוספים העוסקים באימון. הדיון העוסק בדיוק בעובדות, ובחינת תחומים בהם יש סטנדרטים, באופן מעמיק חשוב למקצוע האימון, ו..גם למקצועות רבים הנחשבים כבר לפרופסיה, ויש בהם סטנדרטים ברורים. לבסוף אזכיר שאני טוענת ממקום של תארים יוקרתיים, ממוסדות יוקרתיים, ומתוך עשייה בשיתוף פעולה עם אוניברסיטאות שונות.

einatgross1

New member
להסתכל על המציאות בעיניים

היושרה במקצוע שלנו היא חשובה, וההחצנה שלה מוסיפה ערך רב לתחום. היושרה ברגע האמת היא הדבר שאנו דורשים מכל מאומן שלנו, והיא מהותית לנו כמאמנים. הניסיון לעטוף את המקצוע בעטיפות לא לו, אינה מוסיפה , אלא גורעת ממנו. אני שמחה על התוספת האמיתית, ולא אוטופית שהבאת הנה. תודה,

tlingit

New member
ברוך הבא אלדר01 ../images/Emo140.gif

יופי שאתה מצטרף לפורום שלנו
אני מזמינה אותך להציג (עוד) קצת את עצמך, אם אתה רוצה
ולעיין בכללי הפורום
, במאמרים ובקישורים
באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

אלדר01

New member
ברוכה הנמצאת וברכות ליוזמה

בפתיחת הפורום. על עצמי בקצרה: מעבר לעיסוקי בקואוצ'ינג,אני מנהל רשת בתי ספר פרטיים שעוסקת בין היתר בלימודי שפות,מחשבים,בגרויות ועוד. ברשת אני מנהל מזה 3 שנים פורום בוואלה בתחום אחר. תודה על קבלת הפנים החמה.

coach4u

New member
שכחתי לציין

שכחתי לציין שהייתי גם מורה לערבית בבתי הספר, עוד נקודה משותפת.....

למעלה