אסכולות באימון

sunnycalifornia

New member
אסכולות באימון

הייתי רוצה לשמוע מכן לאיזה אסכולות אתם משתייכים? כמה כאלו יש? האם זה מקומי או עולמי? מישהו מכם מוכן לספר היכן למד להיות מאמן???? אם יש כאלו עם השכלה פורמלית... משיטוטיי ברשת נתקלתי בה-מ-ו-ן דיעות - מעניין!!

שלום לכולם

אני חדשה כאן בפורום, מקווה שיש מקום פה גם לתלמידים השאלה שלך מאד מעניינת גם אותי בתור חדשה בעולם האימון איזה אסכולות קיימות פה בארץ

tlingit

New member
ברוכה הבאה מאמנתמתלמדת ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת לפורום שלנו
בהחלט יש מקום לתלמידים פה בפורום
יהיה מעניין לשמוע באיזה נושאים את נתקלת במהלך הלימודים ואני מאמינה שתמצאי תועלת מהפורום הזה אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
ולעיין בכללי הפורום
, במאמרים ובקישורים
באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

ztfonit

New member
אימון אונטולוגי בחברת אמוישן

אני קיבלתי את ההכשרה שלי באימון אצל נטלי בן דוד . יש מס' דברים שמאפיינים את הלימודים אצל נטלי: 1.התוכנית היא תוכנית עסקית רוחנית. כלומר נשענת על התפתחות רוחנית כדרך חיים.נקודת המוצא היא כי ההוויה וההקשבה של המאמן זה מה שמפיק תוצאות אצל המתאמן ולכן עבודה רוחנית של המאמן היא משמעותית מאוד להצלחה. 2. האימון הוא אימון אונטולוגי 3. רוכשים את הכלים לאימון ואת הכלים לתכנון והצלחה בבניית עסק לאימון 4. במהלך הקורס כל תלמיד מתאמן עם מאמן שסיים את הכשרתו ועוסק באימון וגם מתקיימים אימונים בזוגות בין התלמידים. הקורס נמשך 260 שעות וכדי לקבל את ההסמכה באימון על כל תלמיד לאמן במסגרת הסטאג' 100 שעות אימון (50 שעות ללא תשלום ו- 50 שעות בתשלום). לשאלה לגבי אסכולות באימון. אני מכירה שתי אסכולות באימון: אסכולת "העץ" ואסכולת "היהלום" אסכולת היהלום אומרת "אתה יהלום. אני אלטש אותך, אני אכוון אותך ואני אגלה את הילהום שבך". המאמן הוא המוביל, מכוון ומייעץ. "אני אומר -אתה עושה". זו אסכולה שיותר מתאימה לתחום הספורט. באסכולה הזו מסמנים מטרה וניגשים למטרה בלי התייחסות לשאר התחומים בחיים. אסכולת "העץ" אומרת "אתה כמו עץ, אני המאמן אהיה במרחב שלך כדי שאתה תוכל לפרוח ולגדול" המאמן לא מכוון,לא מייעץ ולא אומר מה לעשות. נקודת המוצא היא שכל התשובות נמצאות אצל המתאמןוהמאמן יוצר את המרחב בתוכו המתאמן מגיע לתשובות שהכי נכונות ומתאימות לו ולערכים שלו. האימון הוא לקבל את החיים שהמתאמן רוצה בהם ולא בהתייחסות נקודתית. אני משתייכת לאסכולת "העץ". מנסיון אני יכולה להגיד שאנשים נעים הכי מהר כשהתשובות באות מתוכם. בהצלחה

נטלי

מה מאפיין את השיטה של נטלי בן דוד? מה זה אימון אונטולוגי מעבר למה שכתבת על ההיבט הרוחני? איך זה בא לידי ביטוי בשיטה ובלימודים?

ztfonit

New member
אימון אונטולוגי

אונטולוגיה היא תורת היש, תורת ההוויה. זה אומר שבאימון אנחנו מדברים בשפה הוויתית שמתייחסת רק למה שקורה במציאות. רק לעובדות. אין התייחסות לאמונות, פרשנויות, שיפוטים והערכות. אנחנו רגילים לדבר בשפה מכוונת רגשות, בשפה שיוצרת הרבה ערפל סביב מה שקיים במציאות. השימוש בשפה האונטולוגית מבהירה את מה שנאמר ואת מה שנעשה במציאות. בשימוש בשפה האונטולוגית אנחנו מסירים את הדרמות ומותירים פשטות ונינוחות. זו השיטה הכי מהירה, מרתקת,אפקיטיבית והכי מניעה לפעולה שאני מכירה. אם את רוצה לדעת יותר על נטלי ועל תוכנית הלימודים. כנסי לאתר הבית של חברת אמוישן. www.emotion.co.il

בקשר לנטלי

נכנסתי לאתר שלה וקראתי אבל לא הצלחתי להבין חוץ מממש כותרת למה הכוונה באימון שמתבסס על ההווה ללא כל התייחסות לאמונות וכו'.. האם את יכולה לתת דוגמא למקרה ואיך מאמנים עליו באימון האונטולוגי, זה מאוד מעניין אותי. וגם למשל, איך מאמנים בשיטה הזו מישהו שמחליף כל הזמן עבודות , לומד כל הזמן ולא מוצא את הכיוון המקצועי שלו. תודה רבה

ztfonit

New member
אימון אונטולוגי

יותר קל להסביר מהו אימון אונטולוגי בשיחה מאשר לכתוב על זה. בשיחה גם אוכל להדגים עבורך מהי השפה האונטולוגית. בשמחה אני אשוחח איתך בטלפון אסביר ואדגים את העוצמה שבאימון האונטולוגי. במידה ותרצי את יכולה גם להשתתף באחד מערבי ההיכרות שנטלי עורכת ברמת אביב. על האימון האונטולוגי נטלי מדברת בערבי ההיכרות של קורס מאמנים. מידע על המועדים את יכולה למצוא באתר שלה בדף - לוח אירועים. לילה טוב, 0526530595

כיוונים, הכשרות ואסכולות

שאלת מספר שאלות שקשורות למיפוי התחום אנסה לענות לך מהנסיון המקצועי, ההשכלתי והאישי שלי. אני לא יודעת למפות את האימון באמצעות אסכולות. יש גישות, נקודות מוצא וכיווני פעולה שונים. אני לא מכירה כמובן את כולם אבל יש אימון שמתמקד בניהול וארגון, יש אימון אישי life coaching. יש אימון 1X1 ויש אימון קבוצתי (אני עוסקת כרגע בשני הנתיבים האלה גם יחד). יש אימון ממוקד תחום (כמו ADHD, אימון זוגי ומשפחתי), יש אימון שנובע מגישות פסיכולוגיות שונות (לגשטעלט יש מסלול אימון רלוונטי לדוגמא) ועוד. מוסדות הכשרה יש לרוב. חלקם ידועים חלקם פחות. גם הטיב והנסיון משתנים. חשוב לדעתי לבחור את אלה שעומד מאחוריהם מאמן ותיק, גישה מוכחת ומודלים של עבודה ולא סתם יומרה ורצון טוב. אני למדתי ב coaching academy מייסודו של טל רונן. עשיתי אצלו את מסלול ההכשרה הבסיסי ואת הקורס המתקדם וכעת נמצאת בשלב השלישי של הלימודים. בשלב הזה ידוע לי על ישראלי אחד שעושה PHD בנושא האימון. הוא יושב ב NYC וחוקר את התחום. נדמה לי שהוא היחיד. אנחנו בקשר. הוא הקים רשת מאמנים שמשוחחים טלפונית מעבר לים, אחת לחודש. מקווה שעזרתי. כייף לקרוא אתכם. ענת

coach4u

New member
בקשר לדוקטורנט

הי, ראשית, לגבי הבחור שעושה דוקטורט באימון- האם ניתן להצטרף לרשת המאמנים שמשוחחת בטלפון? מה נעשה בשיחות? אם ניתן לקבל פרטים ליצירת קשר ולהתטרפות לרשת? בנוסף, איך היה ללמוד אצל טל רונן? לפני שהתחלתי את לימודי האימון הייתי אצלו בערב מבוא (אז הוא פתח את הקורס הראשון) ומאוד התלבטתי כי הכל נראה עוד לא מגובש ולא בדיוק הצלחתי להבין אחרי הערב מהו אימון ומה יהיה בקורס- דרך אגב גם בעלי שהיה איתי לא הצליח להבין והכל היה מאדו כללי ולא ברור..וזה הדליק לנו נורה אדומה.. ולא נרשמתי בסוף אלא במקום אחר. אשמח אם תספרי את החוויה האישית שלך על הלימודים, כי אין כמו ללמוד ממקור ראשון.אם תוכלי לא רק לספר חוויות אלא נושאים שלמדתם, על העבודה המעשית, האם רכשת ידע מספיק כדי להתחיל לעבוד ..? המון תודה על התשובה. אילת

mosden

New member
למרות שלא הפניית אלי את השאלות

אם אנחנו מדברים על אותו בחור, שמו זוניו קריסטל, והוא מאד ישמח לצרף לרשת. כתובת האי מייל שלו - [email protected] מניחה שתוכלי לקבל אצלו את כל הפרטים. ניתן לכתוב לו בעברית, וגם השיחות הטלפוניות נעשות בעברית. אני למדתי אצל טל רונן את קורס ה-basic וכרגע בקורס המתקדם. ללמוד איתו זו חוויה מדהימה, שיטת הלימוד שונה מבתי הספר האחרים. ששם מספקים כלים. טל לא מספק כלים (לא יוצאים מהקורס עם סט טפסים כמו במקומות אחרים), המתודולוגיה שלו מבוססת על כך שראשית כדי להיות מאמן אתה חייב להיות coachable ולהתנסות כמתאמן, הוא רואה את האימון וההתאמנות כדרך חיים. כל מאמן מעצב לעצמו שיטת אימון שתואמת את חזונו האישי (או כמו שהוא אומר כל מאמן כותב את המנגינה שלו) ברמת התכנים - מחוייבות, חזון והגשמה, גישה, הרגלים וקירות בחיי, פריצות דרך, הקשבה, טרנספורמציה, מיתוג עצמי. לאורך כל מהלך הקורס מבצעים פרוייקט שמטרתו להחזיר את ההשקעה בקורס. האימון במהלך הקורס נעשה בזוגות מקרב משתתפי הקורס דבר מדהים ומוסיף המון. דבר יחיד שניתן לשפר הינה ההתנסות האמיתית באימון מול מתאמנים. לסיום את הכלים שרכשתי שם אינני חושבת שיכולתי לרכוש במקום אחר. מקווה שסיפקתי לך מידע מספק. יום נעים

coach4u

New member
כתובת שגויה

הי, תודה רבה על תשובתך המפורטת. כתבתי למייל שכתבת אך המייל שלי חזר?! אנא בדקי האם המייל שכתבת הוא אכן המייל הנכון וכתבי שוב. תודה רבה

coach4u

New member
בקשר לשיחות

איך הולכות בדיוק שיחות הועידה הללו? אם יש מישהו שמשתתף בהן שיכתוב בדיוק מה עושים כי אף פעם לא השתתפתי בשיחות מעין אלה. איך מתקשרים וכו'.. גם פרטים טכניים אשמח לקבל. תודה

מ ר ו ז

New member
Coach4U את יכולה לספר לנו איפה

בחרת ללמוד בסוף ואיך היתה חוויית הלימודים שם. אני מנסה לאסוף כל מידע אפשרי לגבי מסלולי ההכשרה בתחום. תודה,

coach4u

New member
הלימודים

אני למדתי במכללה למנהל. היו 3 מאמנים שכל אחד היה בעל סגנון וגישה משלו, דבר שאפשר ל"טעום"ולהתנסות במגוון של דרכים. היום הקורס שעברתי עבר לחסות האונ' הפתוחה, לבית ספר תפנית אך אחת המאמנות שהיתה בקורס שלי כבר לא מאמנת שם והיא היתה מדהימה! כדאי להתקשר לשם ולבקש טלפונים של אנשים שלומדים עכשיו כדי לברר איך זה ללמוד רק עם שני המנחים האחרים.אחד מצוין ואת השני לא אהבתי אך זה עניין של טעם אישי. מה שכן, חשוב לדעתי לבחור מקום שיש בו מספר מאמנים ולא אחד בלבד.

הי ענת

השתתפתי השבוע בשיחת הועידה והיה נחמד מאוד. תודה על ההפניה שלך. אני חושבת שאני זוכרת גם אותך בשיחה, כי היתה שם ענת, האם זו היית את?

shosh האחת

New member
רשת מאמנים דרך הטלפון

גם אני השתתפתי לראשונה בשיחת הועידה של זונו (סונו). למי מכם שהשתתף בשיחה - אני הייתי המתאמנת המתנדבת. אני חושבת שחיוני לקיים שיחות/פורומים כאלה, מהסיבות השונות שהועלו כאן כבר ע"י המשתתפים בפורום. הפורום מובנה - חלק ראשון, נושא לדיון פתוח, מעין סיעור מוחות (הנושא נקבע חודש מראש) וחלק שני - אימון. טכנית - מתקשרים למס' הטלפון של שיחת הועידה ומשתתפים בפורום. אין אפשרות להתקשר דרך SKYPE בחינם, אלא רק בprepaid (תשלום מראש עבור שיחות, למי שלא מכיר - זה עובד על הרעיון של "טוקמן") . הפורום מתנהל בשפה העברית. אני ממליצה להשתתף.

למעלה