אסיפת הורים

כוכב7

New member
אסיפת הורים

הלוואי וקוראים בפורום הזה גם מורים אז ככה מורות יקרות, כשפותחים אסיפת הורים צריכים להיות מפוקסים על ציונים התנהגות, מחמאות אם יש ...ותמיד יש ואז במה רוצים שהילד ישתפר נקודתי..........אבל להגיד לא ולא ולא ולא כשיושב ילד מקסים חכם שמתקשה להתרכז אבל בדרך כלל מתאמץ זו בושה ......... אז מורות יקרות הגיע הזמן שתלמדנה איך מדברים באסיפת מורים כשם שבוס בחברת היי טק לומד לתת משוב או לפטר וכד'..........שום דבר לא מובן מאליו כוכב 7

הלנה

New member
למה את מכלילה?

כנראה שהמורה של בנך לא יודעת לנהל יום הורים (או גרוע מזה...)וחבל לי מאד על בנך , אבל אני במשך השנים (והרבה שנים - יש לי 3 ילדים בני 18, 15 ו- 7) לא ניתקלתי במורה שאמרה לא ולא ולא... למרות שהיו ויש לא מעט קשיים. אז אני נעלבת בשם המורים (למרות שאני לא מורה)...

מירב1965

New member
מבינה את הכעס הרגעי והספציפי שלך

גם כשלנו זה קרה בכיתה ג' או ד' , היתה לילד מורה שלא הבינה בכלל מי עומד מולה והיתה בטוחה שהילד עושה לה דווקא (וזה לא מתוך רוע אלה מחוסר ידיעה) ובאותו הרגע שרק שמעתי ליד הילד את הדברים "הרעים" נפגעתי בשבילו והדמעות הציפו את עיני כך שלא יכולתי להוציא מילה באותו הרגע, אבל אח"כ קיבלנו פידבקים ממורים מקצועיים ועם זה נכנסתי למנהלת ביה"ס וסיפרתי לה (לא ליד הילד) שממש נפגעתי עבורו כי כך בטח שלא יכולים להעצים ילד אלה מנמיכים אותו והיא הצדיקה אותי ודאגה שזה לא יחזור על עצמו בהמשך. אבל... מאז עברנו כברת דרך והכרנו מורים שנתנו ונותנים את הנשמה בשביל בני ובשביל ילדים אחרים שאני מכירה ולכן גם אני אומרת שלא צריכה להעשות הכללה, כל שכן שאם זכרוני לא מטעני גם את מגיעה מתוך מערכת החינוך כך שאת בוודאי מסכימה שאין לעשות הכללות.

מזדהה אבל כמובן שאי אפשר להכליל את הכלל

גם אנחנו ביום הורים נתקלנו רק בשלילי,ממש ישבתי המומה הרגשתי ננזפת וממש לא אהבתי את הדרך, לכן קבענו פגישה עם היועצת,לטענתה מוזר ביותר כי המחנכת נחשבת לאחת הטובות(מדובר בחטיבה)אני לא התרשמתי ,כלומר מצד אחד מאוד מעורבת בכיתה ובגיבוש,זאת כיתת ספורט והיא מגיעה לכל משחק למרות שהיא לא חייבת ,לדוגמא, מצד שני לדעתי יש לה נכות רגשית וקושי בביטוי בעיקר רגשי ובעיקר מול ההורים,היא מדברת מאוד קר,חד וקורקטי מאוד מפריע,מעבר לכך שיש תחושה של שוטר שנמצא כל הזמן על המשמר בעיקר בכל הקשור למשמעת ופחות ליכולות ולמכלול של הילדים. לכן אכן אני מזדהה עם התיאור שלך ,מצד שני כמובן שאי אפשר להכליל..... כאן המקום שלנו כנראה כל הזמן להיות בקשר ועם יד על הדופק עם גורם שאנחנו כן מרגישים שאפשר לדבר איתו,

כוכב7

New member
תודה...לכל מי שהגיב ומהלב

אני עדיין חושבת - שתואר ריאשון לא מספיק גם לא שני ...יש ללמד אנשים שעובדים עם אנשים כלים להעברת משוב תקין... אני עדיין לא פגשתי את המורה האידיאלית ויש לי יותר מילד אחד ורק אחד טוראטניק ... מה לעשות כנראה שאני נפלתי במקום שונה מחלקכם.

../images/Emo26.gif לדעתי אין כזה דבר מורה אידיאלי, קודם

כל הם בני אדם. רוב המורות שהכרנו - היו מדהימות (בעיקר המחנכות). הבעיות היו בעיקר עם מורים מקצועיים (בעיקר מורות למתמיטיקה, שזה המקצוע שבו הכי התקשינו)... ונכון - מה לעשות? לפעמים יש מורים ל רגישים וזה לא בגלל שהם מורים... זה קודם כל בגלל שהם אנשים לא רגישים... ומה שהכי חשוב זה שכל ילד חייב לקבל חיזוקים חיוביים - על אחת כמה וכמה ילדים שנתקלים בקשיים לימודיים. ואם את מרגישה שהגישה החינוכית של המורה הספציפית פוגעת בדימוי העצמי של הילד ומפריעה לו להשיג את המטרות - חשוב לטפל בזה מול המנהלת והיועצת.

למעלה