אסיף...

טשטושה

New member
אסיף...

א ס י ף/כל הזכויות שמורות לטשטושה +...+...+...+...+...+...+...+...+ שתי מזוודות ענק מונחות על גבי המיטה, אחר-צהריים של שבת, בחלוק בית שכבר שנים לא לבשה, אוספת זרזיפי חייה כמו הייתה מאחה קרעי חייה טלאי לטלאי לטלאי... זו תקופה ארוכה שהתמונה מונחת מנגד עיניה, נהירה וברורה מאי-פעם, המוסיקה הזו צורמת לאוזניה – שנים שהתקליט הזה מקרטע, חורק, חוזר על עצמו וכמו נסיעה במעגל סגור ללא כל מוצא, הדברים שבים ונשנים ללא כל פתרון... דיברו, טיפלו, ניסו, אמרו, כאבו, בכו, צעקו, עלבו, פגעו, התאוששו, חייכו, הושיטו יד, נפלו וקמו – אין ספור פעמים... ולא נותר בהם עוד הכוח... כתונת פסים זעירה וסגלגלת נשמטת מידיה, נוחתת ברכוּת מאכזבת בין שאר הפריטים המכילים את מזוודת חייה, מציפים שוב את אותו מעמד יחיד בו לבשה אותה לפני שנים כֹה רבות, מעלים בה זיכרונות, כמעט ונוגעת חרש בחיוכים, בקולות הצחקוקים ובגרגורי משחקי היא-הוא אנושיים – אין מקום יותר לסגלגלות המפוספסת הזו בחייה עוד – שולפת חזרה את הכותונת, ובתנועה מזלזלת משליכה אותה מעליה, מעל חייה, הלאה ממנה – הרחק..... "בוקי" שלה כבר מזמן לא בוקי, הוא מזמן כבר חבקוק – סתם איש שנמצא תחת אותה קורת גג במחיצתה ולא מתוך רצון, לא אגב הנאה...אלא כורך – כורך בלתי נסבל ומעייף... "תיקחי גם את המיקסר של אמא שלך, גם את התקליטים שלך ובעיקר את הספרים שלך – אין מקום לנשום בבית הזה" הוא שואג לה מעבר לקו. והיא מרגישה איך נוכחותה מצטמצמת עוד ועוד ועוד אגב כל מילה נוספת שלו... נושמת עוד נשימה עמוקה, לוטפת ולופתת חפצי הוויה – הווית חייה שלה, נאנחת וממשיכה... אורזת עוד תקליט - עוד מגף – עוד ספר – עוד חולצה – עוד תמונה – אורזת ארנק... נוטפת דומיית כאב עמומה נכנסה בסערה שוב לחדר, פרקה כל פריט ואגדה מחדש בערימה סדורה – זה מכבר שההיא נמהל בהוא – והתרכובת לא מוצלחת ואין בה דבר אחד שהייתה רוצה איתה לקחת לא תקליט ולא חולצה לא ספר ולא תמונה אין מקום לשזור את העבר במחר נעלה שתי מזוודות ענק בבגדיה, חילצה עצמה מהחלוק הישן – נכנסה חזרה לג'ינס נעלה, נעלה, נעלה, נעלה את הדלת . *

נֵנָה

New member
טשטושה ../images/Emo24.gif יופי של סיפור ../images/Emo13.gif

ובכלל כל סיפוריך נהדרים, מקוריים וכתובים בכשרון רב. את חייבת לרכז את כולם בספר משלך

offe

New member
מצטרפת להצעתה של ננה ../images/Emo140.gif

טשטשה - הסיפור כיווץ את נפשי - החזיר אותי שנים רבות אחורה - אמנם לא חוויתי מקרוב את השנים הנוראות שעברו על חלק מעמנו - אולם כל פירור סיפור - כל ספר - כל מידע כל סרט - שאבתי לתוכי בהיותי נערה - וסיפור זה החזיר אותי לחלקי נעורים עצוב. אשרי האדם שה' בירך אותו ביצירתיות מבורכת. offe

טשטושה

New member
תודה ננה,

גם אני חשבתי לי פעם לרכז את הפרוזה לספר אחד ואת השירה לספר אחר ואפילו לשלב בין השניים, אלא מה,... ספר סופרים בישראל עומד על 6%... ועוד לא לקחנו בחשבון את מידת ההשקעה הכספית, הנפשית, הזמן ואורח הרוח שצריך להשקיע בעוברך את העורכים שממש מתעקשים לשנות כל תג ומילה... במקום זאת, אני מקדישה את הסיפורים שלי לאנשים ברשת, שיקראו, שיפנימו, שיקחו תג או מילה ואפילו מחצית ההברה - זה המון !!! רוב תודות לך,

טשטושה

New member
אוי חונה'לה חונה'לה...

אני מקוה שאני מצליחה בתגובות שלי אלייך להבהיר עד כמה אני מעריכה ואוהבת את האישה שבך...

maxima

New member
טשטושה...כשאר סיפורייך

גם זה מדהים בחוזקו ואיכותו.

מנורה

New member
טשטושה אהבתי את הסיפור../images/Emo47.gif

אני לא יכולה לקרא סיפורים מתוך המחשב לכן אני מדפיסה אותם וקוראת בנחת קראתי פעם ראשונה ונכנסתי לאוירה שמתוארת בצורה כל כך מרגשת וכואבת וכשקראתי פעם שניה הרגשתי את האומץ וזקיפות הקומה של הגיבורה שכהישילה את החלוק לבשה את הג'ינס נעלה אחריה את העבר וצעדה בגאוה אל החופש. לקחה את ההחלטה הקשה להגשים חלום. האם הצליחה כיצד התגברה ולאן הגיעה מחכה להמשך.

טשטושה

New member
מאוד מרגשת אותי ההשקעה בהדפסה

והקדשת הזמן לקריאה מעמיקה - תודה לך מנורה, לגבי המשך?.... על כנפי דמיונך - לאן שישא אותך

yaely2

New member
מנהל
איזו הפתעה טש ממש נפלא../images/Emo28.gif

שלום טש, YY איזה כישרון
רק בידים מוכנות לשאת משא כבד, בראש מלא תקווה ובהתנתקות מן העבר אפשר לבנות עתיד טוב יותר. (זה קשה אבל מצליח)

גאלה222

New member
כל כך נוגע הסיפור הזה ../images/Emo14.gif

כמה דברים אוגר אדם בפרק חיים אחד, כמה דברים הוא פורק בפרק אחר של חייו. כמה אומץ צריך אדם כדי לנתק את עצמו ממי שהיה מחובר אליו שנים, גם אם הפך החיבור הזה לכורח, לארוז את עצמו נטוֹ נטוֹ, ולעוף אל חייו. יופי של דימויים, תאורים שצורבים, והרבה
.

טשטושה

New member
רוב תודות לך גאלה וכבר נאמר,

המציאות, עולה על כל דמיון... שוב תודה,

למעלה