אסטרטגיות למידה

אסטרטגיות למידה

שלום

בעבר נעזרתי בכם (מאד !) גם הגדולה שלי, מחוננת עם קשב וריכוז קשים, מאובחנת ומטופלת.
עכשיו באתי עם שאלה לגבי האמצעי. מחונן. לא מאובחן עם קשב וריכוז אך יש לנו חשדות....
לא נראה שיש צורך ברטלין או בהארכות זמן.
אבל כן יש צורך להקנות לו אסטרטגיות למידה ומענה למבחן.

הוא מאד זריז. חכם מאד - במיוחד בתחום המתמטיקה. ולכן מחפף. בשאלות בתחום השפה הרבה פעמים לא שם לב כששאלה מורכבת משני חלקים, או שכמבקשים להביא מספר דוגמאות.
בחשבון - לא שם לב לפעמים על מה שואלים.
אני עובדת איתו על לסמן את חלקי השאלה, לכתוב בגדול על מה שאלו וכו'. על לעבור ולבדוק את המבחן.
ולא נראה שהוא מצליח לממש את זה.

היום היה לו מבחן בחשבון. שאלתי איך היה. כרגיל ענה 'קל'. ואז סיפר שסיים את המבחן, בדק ונתן למורה, ואז היא אמרה לו שדילג על כמה שאלות, הוא ענה והחזיר לה.
בעלי רותח. אומר שאם דילג על כמה שאלות אין מצב שבאמת בדק.
לדעתי הוא בדק, אבל הוא לא יודע איך לבדוק והעין שלו פשוט 'החליקה' על השאלות שדילג עליהן.

איך אני יכולה ללמד אותו לענות נכון ומלא על מבחן? לבדוק את עצמו?
האם אתם יכולים להפנות אותי לאתרים עם מידע?
אין לי בעיה לשלוח אותו להוראה מתקנת. הבעיה היא שלפני שנתיים עשיתי את זה, שלחתי אותו למישהי שאני מכירה ומעריכה מהגדולה, ואחרי שני שיעורים היא אמרה לי שלא נעים לה לקחת ממני כסף סתם ושאין צורך.

מה עושים?

תודה מראש

איך לענות נכון ומלא ולבדוק

הנושאים הללו הם תיפקודים ניהוליים שמי שיש לו הפרעת קשב יתכן והם לקויים
ההתמודדות עם התפקודים האלה לא משתפרת עם הוראה מתקנת שעוזרת באסטרטגיות למידה ללקויות למידה.
הדרך ללמד היא על ידי יצירת הרגלים של בקרה כפי שלימדת אותו איך לסדר ילקוט.
ניתן להיעזר באימון אישי להפרעת קשב שנותן מענה בדיוק לנושאים כאלה של תפקודים ניהוליים לקויים

קשיים בתפקודים ניהוליים אצל ילדים ומתבגרים

מה שאת מתארת זו הקלאסיקה של הפרעות הקשב- הקשיים בתפקודי הניהול שמפריעים לתפקוד התקין של ילדים (ומבוגרים) נבונים, מבריקים אממה...נופלים ב"קטנות". כי לא בדקו, כי לא שמו לב, כי מיהרו, כי לא תכננו נכון את הזמן ונתקעו חצי שעה על השאלה הכי שולית במבחן... כיוון שחיפשת אתר עם מידע אני מציעה לך להיכנס לאתר שלי ולקרוא על תפקודים ניהוליים ועל הפתרונות שיש לריפוי בעיסוק להציע לילדים ומתבגרים עם הפרעת קשב וקשיים בתפקודים ניהוליים. יש לריפוי בעיסוק כיום טיפולים יעילים, מוכחים מחקרית, לטיפול בילדים ומתבגרים, עם הפרעת קשב וריכוז מגיל 4 ועד גיל 18. בהצלחה!

למעלה