אסטרוגן

חן2014

New member
אסטרוגן

שלום לכן,
בת 28. בשנה האחרונה ירדתי בעזרת דיאטה מבוקרת כ-30 ק"ג.
מאז המחזור שלי משובש, דליל ולעיתים יותר מפעם בחודש.
הייתי אתמול אצל רופאת נשים שראתה באולטראסאונד רירית דקה.
היא אמרה שאין לה ספק שהבעיות הן תוצאה של הירידה במשקל (שהובילה למחסור באסטרוגן?) ושזה יסתדר מעצמו עם הזמן.
מה הקשר בין המשקל לאסטרוגן?
אשמח להסבר

תודה...

יש קשר אבל

ראשית השאלה כמה את שוקלת כעת? האם הירידה של 30 ק"ג הייתה מחוייבת המציאות? לפני הירידה המחזור היה סדיר? ירידה במשקל מהירה יכולה לשבש את המחזור. ירידה במשקל לא מהירה תוך הגעה למשקל שאיננו תת משקל, לא אמורה לגרום להפרעה כזו. יש מסה קריטית של שומן גוף שדרושה לתפקוד תקין של מערכת הרבייה, אבל אם לא הגעת לרזון קיצוני, קשה לי להאמין שזו הסיבה. עשו לך גם בדיקות מעבדה?

חן2014

New member
זה לא המצב

בוקר טוב ד"ר תורגמן,
מהסיבה הזו פניתי לפורום. אני לא שקטה עם התשובה של הרופאה...
הירידה במשקל היתה מחויבת המציאות, הייתי עם משקל גבוה מאד ועם לחץ דם גבוה. התזונה שלי הייתה גרועה.
כעת אני עדיין עם מעט עודף משקל, אבל הירידה המשמעותית במשקל איזנה את לחץ הדם, את השומנים בדם ולמעשה כעת כל בדיקות המעבדה תקינות.
עד הירידה במשקל המחזור היה סדיר לחלוטין ונורמלי לגמרי (כמו שעון שוויצרי).
בחודשים הראשונים לירידה שמתי לב לזה שהוא נהיה קצר יותר (גם במספר ימי הדימום וגם פרק הזמן שבין וסת לוסת). נגשתי לרופאת נשים שבדקה פרופיל הורמונלי שיצא תקין. עברו עוד מספר חודשים ובחודשים האחרונים המחזור עוד יותר השתבש... נהיה דליל ואקראי עד כדי כך שאינני יודעת מתי זה מחזור ומתי לא.
רופאת הנשים שלי עזבה את הקופה, אז חיפשתי רופאה חדשה. קבלתי המלצות חמות על אשת מקצוע מעולה והגעתי אליה השבוע.
סיפרתי לה על המחזור המשובש, היא שאלה אם פעם היה לי מחזור סדיר, אמרתי שכן עד לפני שנה, היא שאלה אם היה משהו לפני שנה וכשסיפרי על הירידה במשקל היא אמרה ב-99% שזה מה שמשבש את המחזור. היא שלחה אותי לאולטראסאונד וגינלי, ראו רירית רחם דקה מאד, חזרתי אליה והיא אמרה שבגדול הבדיקה תקינה חוץ מעובי הרירית שמסתדר עם החשד שלה לגבי הירידה באסטרוגן. היא לא שלחה אותי לבדיקות מעבדה. אמרה שזה יסתדר מעצמו... מה את מציעה לי לעשות?
תודה רבה רבה
חן

לא עשית שום בירור מעבדתי?

ברור שצריך לברר זאת. לי קשה לקבל שאם לא הייתה ירידה מוגזמת ואת לא בתת משקל וזה נעשה בצורה מבוקרת, הסיבה לכל השיבוש הזה הוא הירידה במשקל. מצריך בירור מכוון: פרולקטין וכו'

למעלה