אסטרוגן בהנקה

ליר1301

New member
אסטרוגן בהנקה

יש לי בן בן חמישה חודשים וחצי ואני מניקה אותו וגם שואבת במהלך היום כשאני בעבודה. קבלתי מהגניקולוג שלי לקחת אסטרוגן - כדור אחד למשך חמישה ימים - סה"כ חמישה כדורים (עקב דימום שמאד מציק). הוא אמר לי שהכדור לא פוגע בתינוק דרך החלב אבל עלול להפחית את כמות החלב (למרות התקופה הקצרה). רציתי לוודא איתכן שאכן זה כך (לא פוגע בתינוק) ואם אכן תפחת כמות החלב האם לאחר החמישה ימים הללו אוכל לחזור לכמות המקורית, תודה.
 

טינטני

New member
שיקום תפוקת החלב

אין לי נסיון עם אסטרוגן, אבל יש לי נסיון עם ירידה חדה בתפוקת החלב ושיקומה לאחר מכן. במקרה שלי הנקות תכופות מתוגברות בשאיבות לצד ליטר של תה שומר ליום, כמוסות חילבה - 3 פעמים ביום, 3 כמוסות כל פעם, וכדורי מוטיליום 3-4 פעמים ביום, 2 כדורים כל פעם (כדורים נגד בחילות שגורמים לעלייה ברמת ההורמון האחראי על יצור החלב. דורשים מרשם רופא. תתייעצי ברופא המשפחה) גרמו לשיקום ושיפור דרמטי בתנובת החלב. תקפיאי חלב לתקופה שיחסר, ואל תדאגי - תוכלי לחזור לכמות המקורית. לגבי האסטרוגן, יש באינטרנט אתרים המסבירים על ההשלכות של כל תרופה, כולל התאמתה לנשים מניקות. בהצלחה!
 
אסטרוגן והנקה

ליר שלום, אכן קיבלת מידע נכון מהרופא. האסטרוגן במינונים מקובלים לא מגיע לחלב בכמויות חלב, אבל אכן עלול להפחית כמויות חלב. מאחר ומדובר בתקופה קצרה מאד, בד"כ ניתן להגדיל כמויות מחדש ע"י שאיבה והנקה מוגברות. כדאי בתקופה זו לשים לב להתנהגות התינוק, ולבדוק כי אכן חיתוליו רטובים, על מנת לוודא כי מקבל מספיק חלב.
 
למעלה