אסטרוביולוגיה

AsAf2810

New member
אסטרוביולוגיה

אני ממליץ לכם בחום לעיין בקפידה בקישור הבא:
http://he.wikipedia.org/wiki/אסטרוביולוגיה

העתק-הדבק של השורות החשובות והמעניינות ביותר:

"לשאלה אם יש חיים בעולמות אחרים יש השלכות מרחיקות לכת, גם בתחום המדע וגם בתחום הפילוסופיה והדת. ההשערה שיש חיים מחוץ לכדור הארץ היא השערה הניתנת לבדיקה, וכן ההשערה שאין חיים כאלו ניתנת להפרכה, ובכך מכשירה את האקסוביולוגיה כענף מחקר מדעי. פרויקטים לחיפוש חיים מחוץ לכדור הארץ, כגון פרויקט סט"י (SETI) הם בעלי חשיבות גדולה לעוסקים באסטרוביולוגיה, אם כי נמצאים מחוץ לתחומיה.
הוכח בניסויים שמבחינה ביוכימית, יסודות יציבים בטבלה המחזורית אשר מקיימים אינטראקציה כימית בדומה לפחמן, יכולים להחליף בהדרגה את אטומי הפחמן ברוב הפעולות הדרושות לקיום חיים בנוסח המוכר על פני כדור הארץ. לפיכך, החיים מבוססי הפחמן יכולים להיווצר על ידי אבולוציה כימית הדרגתית בכוכב לכת המכיל שפע של צורן. בשנת 2010, מחקר אסטרוביולוגי במימון נאס"א גילה מיקרואורגניזם המשתמש ביסוד הרעיל ארסן, במקום בזרחן המשמש את שאר עולם החי."

ובאותו הנושא, מאמר נחמד שמצאתי:
http://astro-article.blogspot.co.il/2013/01/blog-post_641.html

והיום "קוריוסיטי" - הרכב המשוטט על המאדים

גילה, בדיוק היום, שלא רק מים היו שם בעמק ההוא בו הרכב משוטט, אלא גם כל היסודות הדרושים לחיים: פחמן , חנקן, זרחן, גפרית...
כן, תחליפי זרחן ידוע, וישנם גם תחלפי חמצן, בחידקים אנאירוביים, וגם ביצורים שליד פתחי ה"ארובות" הוולקניות שבמעמקי האוקינוס, שנתגלו לפני כעשרים שנה.

promod

New member
הערה קטנה

אני לא חושב שיש שינוי דרמטי בנושא הדת.
הדת היהודית לא שוללת קיום חוצנים,אף על זה יש רבנים שטוענים שקיום חוצנים כתובה בתורה.
לדוגמא-בראשית ברא את השמים ואת הארץ..

AsAf2810

New member
באופן אישי, הדת לא מעניינת אותי

התייחסתי בעיקר להסבר המדעי שבקישור.
בקשה למנהלת- אודה לך אם תצרפי לקישורים של הפורום את הערך בויקיפדיה "אסטרוביולוגיה".

הערך המקושר הוסף

תודה, ידע מהסוג הזה, שהתגלה די לאחרונה, הוא צעד בכיוון הנכון, גם בגלל שהוא מהווה פתח למחקר נוסף וגם בגלל השפעתו על פתיחות המחשבה בקרב הציבור שמכיר את המידע הזה.

AsAf2810

New member
אני ממש מודה לך

תודה

AsAf2810

New member
אגב, כיצד אני מוצא את הערך שהוספת ?

חיפשתי תחת קטגוריית "קישורים", "קבצים" ו"מאמרים", ולא מצאתי דבר.

כלים ומידע > קישורים > מושגים

קטגוריית "מושגים" היתה קודם תחת "כללי", שיניתי את זה לקטגוריה ראשית בקישורים.

drorjs

New member
אם כבר חוצנים בבראשית...

אז מעניין המושג "בני האלוהים" ו"בנות האדם" כפי שהם מופיעים בסוף הפרשה הזו. מה שכתוב שם מאוד מזכיר את מה שקורה במיתולוגיה היוונית.

... גזע היברידי

אני משוכנעת שבחירת המילים היא לא מקרית, יש כוונה מאוד ספציפית מאחוריהן, היא פשוט לא הובנה עד כה.
כנראה שהקירבה הגנטית בין אנושיים מכאן לאנושיים משם היא כזו, שמאפשרת צאצאים משותפים.

אותם "אלוהים" או "אלים" הם בכלל לא כאלה, הם רק בני-אדם מצויידים בטכנולוגיה משוכללת.

במחשבה שניה...

"בני-אדם" הוא המושג שמתאר את האנושיים הארציים, המהונדסים גנטית, ולא את האנושיים מפלנטות אחרות.
אם כך, נכון יותר לומר שהם לא אלים, הם רק אנושיים מצויידים בטכנולוגיה משוכללת.

hamamin

New member
כל כך ברור--"נעשה אדם כצלמנו בדמותינו וירדו"

וירדו ,משמע ישלטו ברודנות בכל העולם.
[כולל אכילת חיות]
כך דמותינו,כך דמותם של "אלוהינו"
כך אנחנו ניראים וזוהי מהותינו.
אם "אלוהים" כאלה למי נלין ולמי נתלונן ועל מה נתעצבן ?
הבעיה שעד היום רק מעטים לוקחים ברצינות את מה שכתוב במפורש
ועד היום[עד הטיסה לירח ו"מפגשים מהסוג השלישי "] לא היתה המשמעות האמיתית קלה להבנה ברורה ופשוטה.
זה מה יש ושום אובמה לא יעזור.
דרך אגב קצת פולטיקה קוסמית-----
מי שכתב את זה ,את התנ"ך,העיבריים, מכוונים עליו 20000 טילים כרגע מכל מרחק וכיוון אפשרי.
חבל רק שזה אנחנו,העיבריים.
אילולא הספר הזה לא הינו פה ולא ירושליים ולא איסלם ולא היו טילים מכוונים.
הבעיה שאפילו בפורום הזה לא מבינים את האמת הפשוטה[האם יש הוכחות לעבמים וחוצנים] הזו שחלק מהתנ"ך הוא אמיתי,
החלק הגרוע לפחות, והיתר הבלים של שטיפת מח שתלטנית.

גם אל קוריאה ואל הודו מכוונים טילים

קוריאה הצפונית ופקיסטאן מכוונים טילים לאוייביהם.
אנחנו לא כל כך מיוחדים.
ובנוגע לשטיפת מוח, תמיד קיימת האופציה לאתאיזם, אופציה שנעשית יותר ויותר פופולארית בעולם המערבי.

hamamin

New member
אנחנו מיוחדים שילדנו את הדתות

הדומיננטיות מזה אלף חמש מאות[כללית] שנה.
הנצרות והאיסלם.
אם היתי מניח על השולחן את החלום שלי,היתי שבע שנים חרדי, אז הוא חיסול
שלושת הדתות היהודיות.
לצערי אין לי כל סיכוי משום שמדובר באמונות ,שיקריות לגמרי אבל מלאות רגש עוצמתי.
וכדי לסבך לגמרי את העניין גם האתאיזם אינו נכון בעיני לחלוטין----
הוא הרבה יותר מדוייק וקרוב לאמת ולאלוהים האמיתי,התבונה היצירתית והחופשית של הכל,
אבל מפספס את הנשמה.
מה שבטוח,מבחינה הגיונית וזהירה של המציאות , שמלחמת הדתות בינהן למרות שהן אותה אחת, תניב השמדה עצמית,
טוטלית וזוועתית של האנושות.
זה הסיבה,המוטיבציה שכמה שנים אני מתעסק בעבמים כדרך אלגנטית,חסרת ערך עד היום,לחיסול הטירוף הדתי.
בינתיים אין שיתוף פעולה עם החוצנים שהם אלה שיצרו גם את הבלוף הדתי באזור הזה.
תמיד יש מחר.

ואילו היהדות לא היתה קיימת לא היו דתות ?

הדתות הן, לדאבוני, צורך נפשי של אנשים רבים, נואשים , סובלים, פוחדים מאסונות וממוות. גם בלי היהדות הן היו קימות. כך שאין להאשים את היהדות בקיום האיסלאם ונצרות. במקומן היו מתפתחות דתות אחרות. גם היו דתות לפניהן: המיתולוגיות היוונית , הרומית, והסקנדינבית/גרמנית, דתות אפריקה, אמריקה ואוסטרליה בטרם הגיע לשם האירופאים.

hamamin

New member
בא נגיד שאתה צודק לגמרי,

אבל בכל זאת,מאות עבודות זרות,אליליות מהאזור לא הצליחו להעמיד דורות רבים
והתפוגגו [מורדוך,אשתר,בעל וכאלה שהיו טרום יהדות,מבבל,אשור פרס ודומות מאד]
אני לא "מאשים" את היווצרות הדתות כדבר רע כי בלעדיהם הינו עד היום,אולי,נילחמים בקוליסאום עם אריות.
אני כרגע רואה איך המרחב הדתי [נגיד בלי יהודים---,סונים,שיעים,נוצרים,כורדים מפוצצים אחד את השני באסיה ואפריקה]
בלי התנ"ך הכתוב לא היו דתות על בסיס אלוהים- אחד- שליט- ושופט- ואכזר -ובוגדני של"עם הבחירה" שלו גרם צרות בצרורות בלבד,
תחשוב שחילונים הקימו את המדינה הזו כמדינה מודרנית על כל המשתמע מכך.
כל הדתות האליליות לא היו מחזיקות מעמד טוטלי כמו הנצרות האסלם והיהדות עצמה שהומצאה בבבל על ידי התלמוד הבבלי.
הביקורת שלי היא על סיפורי מעשיות אידיוטיים שמחיבות משפטי מוות,ניצול ,גנבה ,אכזריות ועינויים חוץ משרפת מכשפות ואינקוויזיציה.
לא בדקתי עד כמה האינדואיזם והבודהיזם שימר את הפרימיטיביות בהודו וסין.
ברור שדתות הילידיות האליליות באמריקה,רוסיה אוסטרליה,אסיה אפריקה האסקימוסים שימרו עוד יותר מהתנ"ך את תקופת האבן בעוני ועליבות----
פעם ה"מונותאיזם, שהוא אלילות מתוחכמת בלבד,היה הטופ,המותג וגם בקולה היה קוקאין.
הגיע הזמן להתבגר,---- או לקרוס.

מי יודע כמה זמן שרדו הדתות הקדם-מונותיאיסטיות

אולי הן שרדו 3000 שנה או יותר לפני שהן נדחקו ע"י היהדות-נצרות-איסלאם, מהן השתיים האחרונות קימות רק 2000 ו 1500 שנה בהתאם.
אני אוהב את ההגיון של ריצ'רד דוקינס ("יש אלוהים?")

נכון, הדברים כתובים בפשטות ובמפורש

כל הפרשנויות המתחכמות לאורך ההיסטוריה, רק הרחיקו אותנו מהאמת. לפעמים הדרך הכי טובה להבין טקסטים היא לקרוא אותם בתמימות, כמו ילדים.

אני חושבת שיש לא מעט פרטים בהיסטוריה שלנו, שאנחנו עוד צריכים לגלות.

nk29

New member
למה ללכת רחוק?

אני מכיר את רוב הפירושים של בני האלוהים ובנות האדם וכו'
בספר שופטים יש "שירת דבורה", אחרי שניצחו את סיסרא. גם שם מוזכר שכוכבים זזו ממקומם לכבוד הניצחון.
אבל הדבר שהכי פשוט לראות הוא את השם של האלוהים.
אלוהים זה ברבים. (אלוה זה יחיד, אלוהים זה רבים)
אם יש אל אחד איך הוא מופיע בלשון רבים?
הכי פשוט.

למעלה