אסטמה של העור

Big Mam

New member
אסטמה של העור

היי, כבר יותר משבוע שיש לילדה שלנו,בת שנה וארבע,נקודה קצת גדולה על הפנים בצבע אדום ויבשה מאוד, הנראות של אותו אזור משתנה עם השמש האדמומיות שבפניה. שבוע שעבר הינו אצל רופאת ילדים שנתנה משמחה בשם "יומובט" ואמרה שזה אמור לעבור. מאתמול התחלנו לשים לה,היום ראיתי עוד אזור כזה ברגל,וכבר פניתי לרופאת ילדים אליה אנו שייכים,היא אמרה שזה "אסטמה של העור" והחיספוס של העור נומבע מזה,ואמרה להמשיך עם אותה המשחה. למישהו מוכר?נורמלי?מספיקה עין של רופאת ילדים או צריך רופא עור(התור אליו רק ב-20/5) תודה מראש ושבוע טוב לכולנו

המלצה שלי (גם אנחנו עם זה):

(שקיבלתי בפורום ומאוד עזרה). לפני שמשתמשים במשחות עם הסטרטאידים של הרופאה (גם הרופאה שלנו ישר נותנת סטרואידים), מנסים קרם לחות, לפנים אני שמה קרם של וולדה, ולגוף דרמסילק. לפני שבועיים בערך (לפני שהתחלתי עם קרם הגוף), יצאו לה תפרחות בשתי הרגליים, לפני ששמתי לה את המשחות שהרופאה רשמה, שמתי דרמסילק, ותוך 4 ימים הכל עבר.

mevav1

New member
ישנה משחה שקניתי לחיילת שלי שעם אסטמה בעור

אבל אני לא זוכרת את שמה. היא עוןלה 90 ש"ח והיא כמו האלידל אבל זה לא אלידל. נדמה לי שאין בה סטרואידים כאמור. בכל אופן, המשחה מקלה מאוד ו אף מרפאהב את המקום, אבל כשמפסיקים טיפול, זה חוזר. תשאלי רופא אחר או את של בתך, איזו משחה יש כמו אלידל במחיר הנ"ל..עד שאשאל את הרופאה יעברו יומיים וחבל שבתך לא תקבל זאת. ועוד דבר...אומנם בתי בת 19 ורבע, אבל אולי גם לפיצקית כבתך אולי גם יתאים כדור נגד אלרגיחה. תשאלי את הרופא אם היא יכולה לקבל כי זה עוזר פלאים לעוצמת הגירוד. ואל תשכחי בעת זעם העור, להשתמש בבלנאום הרמל ושות' שמיטיב עם הגירוד.

olgaer

New member
אני משתמשת בחלב של דר' פישר על בסיס שיבולת

שועל במקלחות, גם בקרם מאותה סדרה. מורחת א-דרמה וגם וולדה בצורה נקודתית. אבל כשאין ברירה והילד מגרד אני מורחת אלוכום. כן הוא עם סטירואידים, אבל כשהמצב מגיע עד כדי גירוד נורא כזה, הוא היחיד שעוזר. כמו כן, בדקתי אלו מזונות מגבירים את האוטופיק במקרה שלנו וגיליתי ששוקולד מחמיר אותה מאוד. לכן אני מונעת מבני אכילת שוקולד ככל האפשר.

מוכר,,, אנחנו כבר יותר משלוש שנים עם זה.

לנו לא עוזר כלום. צריך לשמור על העור משומן ולח, אני נותנת פניסטיל כדי שלא יגרד ומורחת מישחות מדי פעם. יש תקופות "שקטות" ויש תקופות קשות של פצעים ועור מגורה.

../images/Emo45.gif גם אנחנו באותו סרט

לדעתי כדאי כן ללכת לרופא עור ולא להסתפק ברופאת ילדים, אבל ישועה של ממש אין - רק טיפול סימפטומטי - כמו שאמרה דצמבר, לשמור על העור לח ומשומן (הכי טוב קרם גוף וזלין אינטנסיב קר הלבן, לעסות את העור אחרי האמבטיה) אנחנו מטופלים גם עם אלקום (סטרואידים) שעוזר קצת, אלידל עזרה מאד בזמנו - ופניסטיל מדי פעם - חשוב גם להקפיד על ביגוד לא צמוד ומאוורר - ולא בדים מגרדים אלא רצוי כותנה בלבד

רק רציתי לספר לך שקנינו לזאטוט

קרוקס אדום
הוא לא היה מוכן שום צבע אחר.

אני שמחה לשמוע ../images/Emo45.gif

אדום זה לידיעתך צבע גברי בהחלט (לא מהתחום שלי, אבל יש שיגידו יאללה הפועל וכו') ומאד קולי בקרוקס - כך שלזאטוט יש ללא ספק טעם משובח

תושתוש22

New member
גם יונתן סובל מזה

השאלה האם זה עובר, או שזה כרוני?. המשחות לא עוזרות בכלל. והוא מגרד את העור ללא הפסקה.

olgaer

New member
בדרך כלל המחלה הזאת היא אכן כרונית, אך

עוברת ברוב המקרים עד גיל 6. אך יש אנשים שסובלים ממנה כל החייהם. היא תקופת אותם בתקופות מעבר. ואגב, המחלה הזאת עוברת בירושה. אני סבלתי ממנה עד גיל 4 בצורה קשה ובני כנראה ירש ממני.

ביבה77

New member
עכשיו שאני קוראת הת ההודעות גם אצלי...

ממה זה נובע? מהזה אומר אסטמה של העור?זה עובר עם הגיל/עונה?

שhira

New member
גם אנחנו בזה. ואצלנו ברמה של יובש וקילוף אבל

לא מגרד. רק כאשר היובש הוא ממש רציני ואדום ונראה כפצע אני משתמשת נקודתית במשחה עם סטרואידים בכל שאר הזמן פשוט קרם לחות שומני ומשתדלת לא לרחוץ בסבון אלא בשמן אמבט. אלו עצות שקיבלתי מרופאת הילדים. שבוע שעבר הלכתי לרופא עור מומחה לילדים כי הגב שלה היה ממש כמו פומפיה וגם בקיפול של היד היה לה כמו פריחה. אמר אותם דברים. סטרואידים רק נקודתי רק כמקרה שמאוד מציק מעבר לכך לדאוג ללחות לעור משמע המון קרם לחות מאיזה סוג שרוצים (חלב שקדים/שיבולת שועל וכד' עוזרים מאוד) החוכמה למרוח הרבה ממש שכבה לא כמו שמורחים בדר"כ על הידים לדוגמא. אמר שאפשר למרוח ולתת לה קצת לשבת עם זה עד שמתחיל להספג. כמה שיותר פעמים ביום באמבטיה לסבן רק עם סבון של ילדים או אחר שמכיל המון לחות ורק בצוואר בית שחי פיפי וטוסיק ועדיף שבמים יהיה שמן אמבט ספציפית לגבי הגב העלה חשד שזה מהשמפו. אז כבר פעמים שלוש חפפתי לה ואחרי ששמתי שמפו לא הנחתי את השער על הגב אלא עם קליפס על הראש כל אלו הביאו לשיפור מ ד ה י ם תוך 3 ימים ממש שינוי מהפכני וזה כלום עבודה ובטח לא מזיק ואפילו מועיל- מקבלת מסאג' וליטופים אקסטרא חופשי חופשי האמת שבהתחלה לא רצתה (למרות שמתה על תרופות וכל מה שאומר רופא קדוש בעינהי) אבל אחרי יום פתאום היא אומרת לי אמא תראי כמעט אין לי סימן ואז קישרתי לה לקרם שמרחנו ומאז היא ממש מבקשת את זה

ליאת03

New member
מנסיון..

אני מהבוגרים שעדיין יש להם אסטמה של העור...אצלי זה החל בהיותי בת 5 ולא עבר מאז. הפריחות אכן עוברות וחוזרות, אך אני יכולה לומר שבתקופות שאני לא משתמשת במשחות הסטרידוריאליות, הפריחה מפסיקה מהר יותר. נכון שהמשחות הסטרידוריאליות עוזרות מקומית הרבה יותר מהר, אך הפריחה מתפשטת, ויש צורך להמשיך עם המשחות. כאשר הפריחה מתחילה אני משתמשת בקרם לחות טוב, ומקווה שזה יעבור. אבל אני חייבת לציין פה שאם הפריחה לא עוברת בזמן סביר, זה מאוד מגרד ומאוד מציק. ואז כדאי כן להשתמש, ולו בשביל להקל, במשחות שנתן הרופא. אני הייתי מתחילה בקרם גוף טוב (כפי שכבר המליצו לך), ורואה איך זה משפיע. שימי לב שהבת לא מתחילה לגרד את האזור, כי אז לוקח הרבה יותר זמן לפריחה לעבור.

howami39

New member
אני חושבת שאפשר לסמוך על רופא המשפחה בנושא הז

הזה, אבל אם את רוצה להיות בטוחה לגמרי, אולי כדאי שתשאלי רופא עור אפשר אולי גם דרך האינטרנט באתר של כללית .

POOH*

New member
גם לנו יש...

אצלנו עזר להפסיק הכל - כל המשחות, בלי שמפו/סבון. והמצב השתפר בהרבה. כשבכל זאת מחמיר אנחנו מורחים שמן [שקדים/או אחר שיש בבית] לפני או אחרי אמבטיה אם הוא מסכים עושים ממש מסג' ומשמנים אותו טוב וזה עוזר [אצלנו לפחות] הרבה יותר מכל משחה שניסינו. אצלנו הבלנלאום החמיר את המצב [גם הגדולה פרחה ממנו]. לקטן באופן זמני עזר גם דרמקול. וטיפול הומאופטי עזר מאד. POOH

למעלה