אסטמה בהריון

בלכה

New member
אסטמה בהריון

היי, אני בשבוע 14 וחטפתי התקף אסטמה די רציני הגעתי למיון ונתנו לי זריקת קורטיזון והמשך טיפול בקורטיזון למשך חמישה ימים + אנטיביוטיקה + 6 אינהלציות ביום אני כבר חמישה ימים לוקחת את כל התרופות ועדין לא נושמת טוב האם יש למישהי המלצה על טיפול? אולי רופא אלטרנטיבי מומלץ (שמתמחה בהריון)? האם מישהי לוקחת קורטיזון במהלך ההריון? האם ידוע על השפעות לעובר?

מיכי2

New member
קודם כל תרגישי טוב../images/Emo24.gif

אני אישית פשוט עושה לעצמי הרבה אנהלציות על בסיס מים. לעניין מטפל אלטרנטיבי, אם את באיזור המרכז אז יש לי מישהו נפלא בשבילך אז אם זה מתאים שלחי לי מסר.

קושד

New member
משאף סרטייד דיסקוס

בצבע סגול, צורה עגולה. מעולה!!!! משאף למניעה . מותר להשתמש בזמן הריון. לא כמו ונטולין שמעלה את הדופק ואת דופק העובר). השתמשתי בו בהריון הראשון וכך גם בהריון השני.

בלכה

New member
סרטייד

היי, לפני ההריון לקחתי סרטייד על בסיס קבוע כשנה. לקראת הכניסה להריון, הרופא אמר לי שהמשאף לא מומלץ בהריון, בגלל מרכיב הסרבנט שנמצא בתוכו ולכן הפסקתי. האם לך אמרו שזה בסדר בוודאות? האם השתמשת במשאף באופן קבוע במבלך ההריון?

נעמי22

New member
גם אני עם הסרטייד...

אני לוקחת מינון נמוך אבל גם הרופא לאסטמה אמר שזה בסדר וגם קצת מהלחץ התקשרתי למרכז הטרטולוגי ואמרו לי שזה בסדר הכוונה לדיסקוס הסגול בהיר אין מה לדאוג ממנו עד כמה שאני יודעת בכל מקרה עדיף להכניס כמה שפחות תרופות, אבל - הכי חשוב שתנשמי טוב כי חמצן לעובר הוא הכי חשוב

דיקור סיני הוא הפתרון לאסטמה

בעיני. טיפולי דיקור להריון ניתן לקבל בקופות החולים השונות. הטיפול באסטמה הינו פשוט יחסית. לגבי קורטיזון- לצערי, קבלתי קורטיזון במשך שנים בגלל אסטמה של העור. לא רק שזה מחליש את מערכת החיסון שלך (ומן הסתם גם של העובר) אלא שזה גם מפסיק לעזור בשלב כלשהו. יחד עם זאת ברור שלא היתה לך ברירה אחרת באותו רגע נתון, וכל עוד זה חד פעמי, אין לך מה לחשוש. גם אם חלילה תזדקקי לזה עוד פעם או פעמיים. אבל לקבל קורטיזונים באופן קבוע זה מאד לא מומלץ. מאחר ובעיות נשימה אופייניות להריון, ואת עוד בתחילת הדרך, את צודקת ברצונך לפנות לרפואה המשלימה. יעילות ומהירות הטיפול תלויה בעוצמת האסטמה ובמשך הזמן שאת סובלת ממנה. ניתן להקל עליך מאד גם ע"י תזונה סינית, אבל לא במקום דיקור, אלא כדרך חיים למניעה. בהצלחה.

קודם כל תמשיכי את הטיפול כפי שנרשם

אם יש צורך בקורטיזון אז תמשיכי עם הקורטיזון! לעובר שלך לא יועיל אם תהיה לו אימא בהתקף אסטמה מסכן חיים. אחרי שתצאי מהאפיזודה החולפת מומלץ בד"כ להמשיך עם הטיפול הקבוע, אם את לא מאוזנת איתו - אז את צריכה לפנות לרופא שלך כדי שיעלה לך מינונים עד שתגיעי לאיזון. מן הסתם תמצאי את האיזון שלך ולא תצטרכי להמשיך לקחת קורטיזון. שוב העיקרון הוא שאסטמה היא מחלה מסכנת חיים ואם החיים שלך בסכנה - העובר שלך בסכנה.אין שום בעיה עם תרופות של אסטמה בהריון, וונטולין אמנם מעלה את הדופק אבל לא משתמשים בו על בסיס קבוע אלא כאשר יש צורך בהרחבת סימפונות - ואז אין ברירה, אז הדופק קצת עולה אבל לפחות אפשר לנשום, הסטרואידים במינונים נמוכים שנמצאים בכל המשאפים בטח שלא מסכנים את העובר, הם בקושי נספגים לגוף וגם הכמות הקטנה שנספגת גם אם מגיעה לעובר לא מזיקה לו, הרי נשים עם סכנה ללידה מוקדמת מקבלות כדורי סטרואידים "להבשלת ריאות העובר" בשבועות 28-32. אם את סובלת מאסטמה עם טיפול מניעתי קבוע, עם התקפים קשים שהצריכו אשפוז/טיפול בכדורי סטרואידים וכו' לא הייתי מסתמכת על רפואה טבעית בלבד אלא ממשיכה בטיפול קונבנציונלי מונע רגיל. יש נשים אצלן במהלך ההריון המחלה נוטה להחמיר - אני בטוחה שאת לא רוצה להגיע שוב להתקף רציני ולסכנת חיים (שוב אם זה לך = גם לעובר).

orita23

New member
הי בלכה

גם אני אסמטתי וקיבלתי בשבוע 24 קורטיזון ואנטיביוטיקה והייתי בבי"ח ממש כמוך. באיזה מינון את המקבלת הסטרואידים? אני קיבלתי אותם בתחילה במינון גבוה וכל 3 ימים ירדתי ב 5 מ"ג המינון היה 35 מ"ג. ככה שבסוף הגעתי ל 5 מ"ג והכל בסדר. טיפול מונע הוא בודיקורט שהוא יותר ממומלץ בהריון. לגבי העובר זה לא עובר עליו בכלל אבל במידה ואת עדין לא תרגישי טוב בהמלך היריון ותזדקקי אני מקווה בשבילך שלא לקורטיזון נוסף תצטריכי להודעי בחדר לידה על מנת שתקבלי מנה גדולה בוריד לפני תחילת הלידה. זה מה שסבירו לי מאחר ובזמן הלידה אנו צריכות ללדחוף אנו עלולות להשאר ללא מספיק הכנסת חמצן וזה מאוד מסוכן ליולדת ולעובר. ושוב לגבי העובר אני ביצעתי סריקה 2 כבר ושוחתתי עם פרופ' דגני מנהל מחלקת אולטרסאונד בבני ציון בחיפה הוא אמר שאין שום בעיה עם סטרואידים בהריון הם לא עוברים שליה. ולכן העובר לא מקבל אותם. אם יש לך שאלת נוספות אז מוזמנת לשלוח לי מייל [email protected] דבר נוסף בשבוע 24 צריך לבצע בדיקת סוכר במידה ואת ממשיכה לקבל סטורואידים בתקופה זו את תצטרכי לדחות את המסת הסוכר עד לשבוע 28 וכמבון לשוחח עם הרופא שלך. מאחר וברגע שמקבלים סטורואידים המסת הסוכר יוצאת חיובית ולכן לא ניתן לדעת האם באמת יש בעיה עם סוכר או שזה הסטרואידם אני בשבוע 26 ועדיין לא יכולה לבצע את הבדיקה. בכל מקרה תרגישי טוב

גוזולו

New member
העמסת סוכר

אני עשיתי העמסת סוכר, שיצאה תקינה,ובאותו זמן(כמה ימים לפני בדיקת העמסת סוכר) התחלתי טיפול באסטמה עם הסרטייד וונטולין (גם אינהלציות). עכשיו הדאגת אותי, הרופאים שלי לא אמרו שום דבר על דחיית העמסת סוכר! למה לחכות עד שבוע 28?

orita23

New member
הסבר שקיבלתי בבי"ח הוא:

ככה הרופאים בביח אמרו לי וגם הגינקולוג שלי הסביר שברגע שמקבלים סטרואידים וצריך לבצע את הבדיקה של העמסת סוכר אם נמצאים שלוקחים אותן ועושים את הבדיקה היא מאוד יכולה לצאת חיובית ואז לא ניתן לדעת האם היא חיובית בגלל הסטרואידים או שיש בעיה עם הסוכר. ולכן ממולצץ לעשות את הבדיקה בשבוע האחרון שזה ה 28 את הבדיקה ניתן לבצע החל משבוע 24 ועד שבוע 28 ככה אם בזמן זה קיבלת את הסטרואידים ואת מסיימת אותן כמוני למשל אז הגוף נח לא שבוע ואז מבצעים את הבדיקה וסיכוי שתצא חיובית בגלל הסטרואדים היא קטנה מאוד. בכל מקרה לא היתה לי מטרה להפחיד אתכן זה פשוט הסבר שקבלתי בביח ומאחר וזה מאוד טרי יכלתי לרשום לכן מה הוסבר לי . תרגישו טוב

orita23

New member
הי בלכה אנא צרי עימי קשר למייל נוסף

מאחר והמייל של תפוז לא נפתח לי שליחי בבקשה את המייל שלך ל [email protected] אשמח לשמוע ממך תודה רבה יש איזה בעיה עם המייל הוא לא מוכן לפתוח את מה ששלחת לי אז תנסי למיל הזה תודה ולילה טוב

narniya

New member
אני לקחתי כזה טיפול בהריון קודם

ואפילו יותר מזה (קיבלתי ברביעי את ההתקפה הקשה בחיי ונאלצו לתת לי זריקת אדרנלין, שהייתה יכולה לגרום להפלה מיידית). יש לי בן שנתיים וחמישה ימים מקסים וחכם ושובב עד הגג
פניתי לדיקור סיני, עזר קלות, בוודאי לא היה "פיתרון". גם עכשיו, בהריון הנוכחי, נראה לי שאפנה לדיקור כדי לשפר את המצב. לגבי הטיפול - איזה אינהלציות את עושה? מישהו המליץ לך על סימביקורט 160? זה מה זמומחה הריאות נתן לי לאחר ההתקפים הקשים וטיפולי הקורטיזון (הייתי עם 45% תפקודי ריאה) ועד היום זה מאוד עוזר לי. בהצלחה!!

בלכה

New member
תגובה ל-narniya

עשיתי אינהלציות עם ארובנט ומי מלח. לא שמעתי על סימביקורט. מה זה? משאף? אצלי אני חושבת שהכל מתחיל מאלרגיות. אתמול סיימתי את כדורי הפרדניזון (7 ימים של 40 מ"ג כל יום) ועכשיו אני רק עם אנטיביוטיקה (עוד יומיים) ועם משאף פלקסוטייד שאני מאמינה שאני אמשיך לקחת לפחות כמה שבועות עד שאני ארגיש הקלה אמיתית. בנתיים יש שיפור משמעותי מקוה שזו הפעם האחרונה לפחות להריון הזה... איזה שבוע את? מי נותן לך את הטיפולים, רופא משפחה את רופא מעקב ההריון?

למעלה