אסטמה אלרגית (?)

jaXon

New member
אסטמה אלרגית (?)

פרופסור קויתי שלום! באמצע הקיץ אובחנה אצלי אסמה של מאמץ, הבאה לידי ביטוי רק בפעילות גופנית. הבדיקה היחידה שעשו לי (מספר פעמים) היא ספירומטריה. לא מצאה חן בעיני הקלות שבה איבחנו לי אסטמה, שהרי כל חיי אני עוסק בספורט ולעולם לא היו לי סימנים של המחלה. בלי קשר לטיפולים השונים שנוסו ללא הועיל, הפסקתי לקחת תוסף מזון מסוים, ונדמה לי שמאז מצבי יותר טוב. האם ידועה לך השפעה אלרגית אפשרית של תוסף המזון - Glucosamin+chondroitin המתבטאת באסטמה? האם זה אפשרי? תודה מראש!

יכול להיות קשר ?

שלום רב אתרום לך מידע מכיוון קצת שונה. ראשית, גלוקוזמין/ כונדרין נועד לטיפול במקרים ראומטים של שחיקת סחוס. בטיפולי בחולים עם מחלת הפסוריאזיס אשר נטלו את התוסף לשם הקלה על תסמיני הפרקים כחלק מפסוריאזיס ארטריטיס התחבר כי התוסף מחמיר בחלק מהמקרים את תסמיני העור בצורה ניכרת. היות ומדובר על מחלה עם מרכיב אוטואימוני דלקתי מובהק בקשתי מהחולים לחדול מליטול את התוסף ואכן מצבם הוטב. לא אוכל לומר לך בוודאות כי עצם היות התוסף פקטור מחמיר בפסוריאזיס הופכו למשפעל ראשוני אסתמה - לא אוכל לחתום על כך אך יש בו קרוב לודאי משהו שטוב לאחד ורע לאחר. בברכה רמי מור

אסטמה של מאמץ

שלום, לא ידע לי כל השפעת לואי מסוג זה לגלוקוז אמין-כונדרויטין. תוארו פריחות אלרגיות לתכשיר אך לא אסטמה איני חושב שזו הבעיה לא ברור לי גם איך אבחנו את האסטמה של מאמץ, שהרי לא בדקו תפקודי ריאה לאחר מאמץ פרופ´ קיויתי

למעלה