אסטור פיאסולה - ASTOR PIAZZOLLA
לא ידעתי איך להתחיל, אז פשוט כתבתי את השם שלו. מלחין ה"טנגו החדש", נגן בנדוניאון ומלחין שמכניס המון נגיעות קלאסיות אל תוך הטאנגו הארגנטינאי והופך אותו למדהים וקסופ אפילו יותר (למרות שאוהבי בטנגו הרגיל לא "מתים" עליו) כל נגן שעבד אתו, למרות ההשפעות הקלאסיות שלו והנוקשות שלו לגבי דיוק בנגינה, ניגן בצורה כזו שתמיד הכל נראה כמו אלתור תימיד הכל היה קסום, כי בכל פעם שבו נגן בטעות הקיש על סטנד התווים או נתן מכה על הכלי שלו - זה נכנס אל תוך היצירה (וכמובן היה כתוב בתוים) הנגנים שעבדו אתו ניגנו על הכלים שלהם בצורה מאוד לא קונבנציונלית, וזו הסיבה שהמוסיקה שלו כ"כ מהפנטת היצירה הכי מוכרת שלו היא ה- LIBERTANGO שאני מצרפת לפה עכשיו http://www.youtube.com/watch?v=_tMgVMxG95A מי לא מכיר
אני אמנם הכרתי ואהבתי את היצירה, אבל אף פעם לא התעמקתי במלחין הזה, עד שאתמול בלילה נפלתי בטעות על ערוץ 23 והיתה תכנית עליו (ואגב, גם על בילי הולידיי ועל ראווי שנקר - נגן הסיטאר המדהים) הייתי פשוט מוקסמת ממה שראיתי ואני מעבירה אליכם עכשיו. ENJOY נ.ב. קיבלתי כ"כ הרבה השראה שעכשיו אני הולכת לנסות לעשות כמה טנגואים משלי,( לראות מה ייצא) המורה שלי למוזיקת עולם תמיד אחרי שהשמיע לנו מוזיקה חדשה היה נותן לנו תרגיל לעשות מוזיקה כזו - ככה היינו מעבירים אותה דרכנו וגם לומדים על עצמנו משהו חדש בכל פעם - אז אני מעבירה אליכם מי שוצה מוזמן לנסות - לא תמיד יוצא טוב, אבל גם אם לא יוצא טוב, אז מה
לפחות יצאנו מהקופסא שלנו, לפחות עשינו משהו שאין עליו שום לחץ של להשמע "אנחנו" אבל בסוף זה תמיד נשמע "אנחנו" וגם מלמד אותנו עוד על עצמנו ואחרי כל החפירה הזו אני מצרפת את הביוגרפיה שלו מוויקיפדיה ASTOR PIAZZOLLA - (11 במרץ 1921 - 4 ביולי 1992)
לא ידעתי איך להתחיל, אז פשוט כתבתי את השם שלו. מלחין ה"טנגו החדש", נגן בנדוניאון ומלחין שמכניס המון נגיעות קלאסיות אל תוך הטאנגו הארגנטינאי והופך אותו למדהים וקסופ אפילו יותר (למרות שאוהבי בטנגו הרגיל לא "מתים" עליו) כל נגן שעבד אתו, למרות ההשפעות הקלאסיות שלו והנוקשות שלו לגבי דיוק בנגינה, ניגן בצורה כזו שתמיד הכל נראה כמו אלתור תימיד הכל היה קסום, כי בכל פעם שבו נגן בטעות הקיש על סטנד התווים או נתן מכה על הכלי שלו - זה נכנס אל תוך היצירה (וכמובן היה כתוב בתוים) הנגנים שעבדו אתו ניגנו על הכלים שלהם בצורה מאוד לא קונבנציונלית, וזו הסיבה שהמוסיקה שלו כ"כ מהפנטת היצירה הכי מוכרת שלו היא ה- LIBERTANGO שאני מצרפת לפה עכשיו http://www.youtube.com/watch?v=_tMgVMxG95A מי לא מכיר