אסטור פיאסולה - ASTOR PIAZZOLLA

מרי לי

New member
אסטור פיאסולה - ASTOR PIAZZOLLA

לא ידעתי איך להתחיל, אז פשוט כתבתי את השם שלו. מלחין ה"טנגו החדש", נגן בנדוניאון ומלחין שמכניס המון נגיעות קלאסיות אל תוך הטאנגו הארגנטינאי והופך אותו למדהים וקסופ אפילו יותר (למרות שאוהבי בטנגו הרגיל לא "מתים" עליו) כל נגן שעבד אתו, למרות ההשפעות הקלאסיות שלו והנוקשות שלו לגבי דיוק בנגינה, ניגן בצורה כזו שתמיד הכל נראה כמו אלתור תימיד הכל היה קסום, כי בכל פעם שבו נגן בטעות הקיש על סטנד התווים או נתן מכה על הכלי שלו - זה נכנס אל תוך היצירה (וכמובן היה כתוב בתוים) הנגנים שעבדו אתו ניגנו על הכלים שלהם בצורה מאוד לא קונבנציונלית, וזו הסיבה שהמוסיקה שלו כ"כ מהפנטת היצירה הכי מוכרת שלו היא ה- LIBERTANGO שאני מצרפת לפה עכשיו http://www.youtube.com/watch?v=_tMgVMxG95A מי לא מכיר
אני אמנם הכרתי ואהבתי את היצירה, אבל אף פעם לא התעמקתי במלחין הזה, עד שאתמול בלילה נפלתי בטעות על ערוץ 23 והיתה תכנית עליו (ואגב, גם על בילי הולידיי ועל ראווי שנקר - נגן הסיטאר המדהים) הייתי פשוט מוקסמת ממה שראיתי ואני מעבירה אליכם עכשיו. ENJOY נ.ב. קיבלתי כ"כ הרבה השראה שעכשיו אני הולכת לנסות לעשות כמה טנגואים משלי,( לראות מה ייצא) המורה שלי למוזיקת עולם תמיד אחרי שהשמיע לנו מוזיקה חדשה היה נותן לנו תרגיל לעשות מוזיקה כזו - ככה היינו מעבירים אותה דרכנו וגם לומדים על עצמנו משהו חדש בכל פעם - אז אני מעבירה אליכם מי שוצה מוזמן לנסות - לא תמיד יוצא טוב, אבל גם אם לא יוצא טוב, אז מה
לפחות יצאנו מהקופסא שלנו, לפחות עשינו משהו שאין עליו שום לחץ של להשמע "אנחנו" אבל בסוף זה תמיד נשמע "אנחנו" וגם מלמד אותנו עוד על עצמנו ואחרי כל החפירה הזו אני מצרפת את הביוגרפיה שלו מוויקיפדיה ASTOR PIAZZOLLA - (11 במרץ 1921 - 4 ביולי 1992)

אין ספק שהוא אחד המלחינים הגדולים של

המאה ה-20. אני התוודתי אליו בעקבות יצירה שלו שהופיעה בסרט 12 קופים. היצירה - Suite Punta del Este שהיא יצירה מדהימה לאקורדיון ותזמורת פותחת את הסרט. יוצר פשוט מדהים שאין מילים לתאר. כבר 7 שנים שאני תר אחרי כל דבר ששמו מקושר אליו.

מרי לי

New member
אני הכי אוהבת את העובדה שהוא שבר המון נורמות

גם בצורת ההלחנה של הטנגו, וגם בצורת הנגינה, למרות שגם אחרים לפניו כבר ניגנו עם חלק העץ של הקשת וכו', אבל מאז המלחינים שעשו את זה כבר אין יותר כאלה... ואני מקווה שהוא לא יהיה האחרון. באמת יצירה יפה, מצאתי אותה ביוטיוב, אבל הוידיאו הזוי (איזה אחד שהחליט לעשות גרסה משלו....)

Shards

New member
אמממ

גם אני נפלתי בטעות על שלוש התכניות האלו, ב4 בבוקר ביום שבת :) היה מאוד מאיר עיניים בקשר למלחין המבריק והחדשני הזה, גם אני נתקפתי דחף לא מוסבר לכתוב טנגו משלי בעקבות התכנית, למרות שכישורי האקורדיון שלי *מאוד* דלים לעומת הוירטואוזיות של פיאצלוה על הבנדוניאון :) אשמח אם תיצרי איתי קשר במייל . מסנג'ר ו"נחליף טנגואים" ורעיונות :) [email protected] בכל אופן אני התוודעתי אל אסטור דרך חבר סקסופוניסט שלי, מיד התאהבתי והתחלתי ללמוד אותו, מאז ניגנתי המון הופעות מחווה לו, בדואט חליל וגיטרה, אחד הדברים הכי מאתגרים טכנית ושכלית שאי פעם יצא לי לעשות, ואני חשבתי שקולטריין מתוסבך P: עומרי.

מרי לי

New member
עדיין לא כתבתי את הטנגו שלי ../images/Emo9.gif

ברגע שיהיה נעשה "החלפות" ראית את כל ה-4 שהיו
היה גם על בילי הולידיי (שבגלל זה נדבקתי לטלויזיה) ואח"כ על ראווי שנקר
שחברה שלי המליצה לי עליו עוד קודם אז ראיתי את התכנית.. ואח"כ היה עוד אחד שמשתמש המון בסינטיסייזרים וVOCODER שת=פחות התחברתי, אבל שווה היה לראות עד הסוף בכ"ז ואח"כ היה עליו. איך נפלתי על זה אני לא יודעת... זו אולי הפעם הראשונה מזה 3 שנים שאני רואה את הערוץ הזה...

Shards

New member
ראיתי 3

פיאצולה, בילי וראווי שנקר, ברביעי כבר הלכתי לישון- היה איזה 7 בבוקר או משו בסגנון :) וגם לי אין מושג מה גרם לי פתאום לזפזפ ל23 שהוא בד"כ אחד הערוצים הכי מדולגים בטלויזיה שלי... תעדכני אותי כשהטנגו שלך יהיה גמור, אני סקרן, ושלי בשלבי סיום, נשארו רק כמה תפקידים להקליט, ואז יאללה למיקס! :) אגב אם יש פה צ'לנים או כנרים שרוצים לנגן קטע מאתגר טכנית ושכלית... כרגע הכל מסומפל (באופן משכנע למדי) אבל טנגו זה סגנון שחייב נגנים חיים. עייף אך מרוצה, עומרי.

מרי לי

New member
כרגע הוא נשמע ממש מוזר

מוזר זו לא מילה, בחיים לא כתבתי טנגו, ואחרי שכבר כתבתי קטעים ב7/8 וב10/8 סופי ועוד דברים מוזרים, דווקא פה נתקעתי
ולי כרגע אין סימפולים של צ'לו וכינורות בסנון על המחשב, אז בינתיים הכל עם כל מיני סינטים מוזרים... GEE מעניין למה הוא נשמע מוזר....
אבל אני מתמידה
עד שלא יהיה טנגו גמור אני לא מפסיקה לעבוד עליו

Shards

New member
אם את רוצה

שלחי לי קובץ מידי ואסמפל לך את הכלים. שלי ב4/4 ברובו, באמצע כל קורוס מופיעות שתי תיבות של 5/8, והבי פארט ב7/4. צריך לכתוב סי פארט ואין לי רעיונות :| בא לך לייעץ? :)

מרי לי

New member
נשמע מעניין כבר עכשיו...

שלי כרגע רק בחיתוליו.... והוא עדיין רק 4/4 וזה ה-LOOP ההתחלתי שאני עדיין מנסה לשחק אתו... ה"בנדוניאון שלי" הוא COMBOSISTER (סינטי שמחכה אורגנים ישנים, עם גל מרובע, שכשעושים אותו STACATO הוא נשמע יותר כמו איזה אקורדיון מוזר...) והוא עושה קוינטיאלים כי שום אקורד לא התאים..... (בנדוניאון בכלל יכול לעשות קוינטיאלים...
) זה נשמע ממש ממש מוזר..... יכול להיות שאני פשוט אתחיל מחדש וזהו....

Shards

New member
אם במילה "קוינטאלים" את מתכוונת

להתווספות אוטומאטית של דרגה חמישית, אז כן, הבנדוניאון מתוקף היותו כלי הרמוני (ולא מלודי), מסוגל לעשות קוינטאלים, או כל מרווח הרמוני אחר העולה על דעתו ומתאפשר בהתאם לטכניקה של הנגן ולכמות האצבעות שלו :) אם בא לך אני מוכן גם להקליט לך את המנגינה על האקורדיון, אני אמנם לא מנגן כמו פיאצולה, כמובן, אבל.. נו טוב :) עומרי.

מרי לי

New member
אתה מנגן על אקורדיון ../images/Emo2.gif../images/Emo35.gif

לא ידעתי אני מנסה לעשות אותו בתכנה, ולא בנגינה ממשית... אני אעשה עוד כמה נסיונות עם כל מיני גרסאות ואבחר לי אחת טובה

Shards

New member
אני מנגן על כל מיני כלים, גם אקורדיון

ואם תרצי, יש לי גם סאמפל ממש איכותי של אקורדיון (ובנדוניאון) שאשמח לשלוח לך. עומרי.

ahbarfilez

New member
בדיוק חבר שלי השמיע לי אותו לפני יומיים!

איזה קטעים... בכל מקרה, את האמת שהוא נשמע די מקורי, אבל מה שהוא עושה זה לא בדיוק כוס התה שלי אז לא ממש התחברתי..

למעלה