אני מאמין שאת מכירה את הנער אישית
בכל מקרה, מזכיר לי את האסון שקרה בחנוכה... כשאמא של מישהו מהקומונה שלי נהרגה כשדרס אותה טרקטור. אומנם הנסיבות שונות לחלוטין... ואני חושב שהעונש שקיבל הנער - הוא אכזר, אבל בכל זאת אותו נער אשם במעשה... הוא בסך הכול בן 14, ללא רישיון... וככל הנראה גם ללא ניסיון רב בנהיגה בטרקטורון... בהחלט המוות הוא אסון, במיוחד כשמדובר במישהו שקרוב אלייך. כי חייבים להודות שהכאב של האובדן גדול הרבה יותר כרגע אצלך ואצל מכריו של הנער שנהרג מאשר אצלי או אצל אחרים שפחות מקורבים אליו... ואולי הדבר הזה גורם לחשוב קצת יותר בהיגיון על מה שקרה - אכן, אסון מצמרר... אבל אולי רבים אחרים ילמדו מהמקרה המצער הזה לקח לעתיד. וזה לא רק לנהוג בזהירות. זה לנהוג כשצריך. זה לנהוג כשאתה כשיר לכך. לי אין רישיון, אז אני לא נוהג... גם לא שתי מטר בתוך המושב. וגם לא מחנה את האוטו - כי אין לי רישיון! אז נכון שתחושת ה"לגור במושב או בקיבוץ" שזה לא עיר ולא יישוב קהילתי מקנה תחושת חופשיות, כי האכיפה לא קיימת בכלל, אבל יש גם היגיון בכך שתשמרו על החוק בעצמכם, ותשמרו על עצמכם. אם שותים לא נוהגים. ואם אין רישיון - גם לא נוהגים!!! ודי כבר לעשות שטויות... אח"כ כולם סובלים מזה... כמוני!