אסון

1החתולה

New member
אסון

כבר לא יודעת מה לעשות. בצהרים היה אירוע עם בעלי הוא הרים עלי ידיים והתחיל לקלל ולצעוק בכל הבית שהוא יהרוג אותי. ישר לקחתי את הטלפון וחייגתי למשטרה הזמנתי ניידת לדירה והשוטרים אמרו שרק בבית משפט אני יכולה להרחיק אותו מהבית. מה יהיה? לאן הגעתי? הבן אדם הזה הורס אותי חיי על חשבוני מנצל אותי. לא חוקי במדינה משנת 2001. בנתיים אין לי לאן לברוח ואני לא מסוגלת להיות איתו באותה דירה. מבקשת עצה עזרה דחופה.

חד וחלק

בהודעתך הקודמת אמרת שאין לכם ילדים וגם לא רכוש משותף. צאי מהדירה בה אתם חיים כעת (אני מניח שהיא שכורה) ועברי למקום אחר - חברה, הורים וכו'. הזמנת המשטרה מהווה עדות לכך שהיתה סיבה לעזיבתך וכי אינך מורדת. טפלי בענייניך כאשר את לא בהישג ידו המאיימת. בהצלחה

1החתולה

New member
זאת הבעיה

שהדירה של הוריי. במשך השבוע נסעתי להוריי אבל עכשיו הוא אמר שהוא יחסל את הדירה ואם אחזור לא יהיה זכר מהרכוש. אמרתי את הכל למשטרה אבל זה לא עוזר כי אין נגדו צו הרחקה מהבית וללא צו הם לא יכולים להוציא אותו כי הוא נחשב דייר מוגן.מה זאתאומרת- דייר מוגן? אני עוד צריכה לרחם עליו שהוא מאיים עלי. פשוט אסון.

את זקוקה לעצה משפטית מקצועית

נסי את פורום "דיני משפחה וירושה". יתכן שכדאי לך להתייעץ עם עורך דין בשר ודם כדי לגבש צעדי הגנה קונקרטיים (תשלום עבור פגישת ייעוץ לא ישנה סדרי עולם עבורך). בהצלחה

1החתולה

New member
מאד קשה לי המצב הזה.

אתה חושב שאם אתקשר למנהלת ההגירה מחר יעשו משהו? כי במשטרה מטפלים באלימות רק במקרה של אדם מת. עד שלא יהיה רצח הם לא יפקחו את העיניים. אז אולי רק להודיע עליו שהוא לא חוקי.

אל תיסחפי

בתור בעלך לא יתאפשר לגרש אותו, בטח לא מהיום למחר (והנזקים בינתיים עלייך). תתייעצי על הכל עם עורך דין - הרבה יותר אפקטיבי מדעות שתשמעי בפורומים (כולל באלו המקצועיים בנושאי חוק ומשפט, כי גם הם יתנו עצה זו או אחרת אבל יפנו אותך לבסוף לעורך דין "אמיתי" שייצג אותך או ינחה אותך)

ניקולי

New member
זה לא נכון!!!!!!!!

משטרה מתערבת גם כשאין רצח.. אבל משטרה לא יכולה לקבוע בדבר הרחקה מתמדת אלא זמנית.. אני לא יודעת מאיפה את ממציאה את מה שאת כותבת אבל זה לא נכון.. למעשה גם את עצמך לא ממש תורמת.. עלייך לקום ולהתרחק ממנו עד כמה שאת יכולה.. אז שיגידו שאת מורדת.. (ואגב זה לא נכון) התרחקי כל עוד נפשך בך.. יש לי חדשות בשבילך בגלל שהמדינה שלנו הם חרא של מדינה בבית המשפט כשיהיה אם יהיה..העונש שיהיה לו לא ממש עונש.. אלא סוכריה.. לכן אני אומרת שעלייך להתרחק ממנו כל עוד נפשך בך!!!!!

s h o o s h a

New member
לניקול ולחתולה

חוק למניעת אלימות במשפחה 1991 – מאפשר הרחקה של בן משפחה בשל אלימות, איומים, עבירת מין או התעללות נפשית קיצונית. צו הרחקה כנגד בן משפחה אלים, מתעלל או מאיים ניתן להוציא לתקופה של עד ששה חודשים כאשר ניתן להאריכו עד לשנה שלמה בהתקיים נימוקים מיוחדים לכך. המשטרה יכולה לעצור החשוד באלימות ו/או בהיותו גורם מסכן את משפחתו אך לא להוציא נגדו צו הרחקה או צו מניעה. את אלו יכול רק בית משפט לאכוף. תפקיד משטרת ישראל בעת קבלת קריאה להתערבות בסכסוך במשפחה הוא גביית עדויות ומעצר, כאמור, בתנאים מאד מסוימים ופניה לבית משפט להוצאת צו הגנה המוזכר לעיל.

ניקולי

New member
סליחה

כאשר הייתי בסרט הזה מנישואיי הקודמים.. ניתנה צו הרחקה לגרוש שלי למשך שבוע ימים.. ומעצר כאשר הוא שוחרר בערבות יתרה מכך הרחקה לחודש וחצי ניתנה לי בבית המשפט ככה שאני יודעת מנסיוני

s h o o s h a

New member
צווים שונים עפ"י חוק

1. צו הגנה, לאיזה ערכאה עלי לפנות ? את רשאית לפנות לאחת מבתי המשפט הבאים: בית משפט שלום, בית משפט לענייני משפחה, ובית הדין הרבני 2. אני חוששת שאם בעלי ידע שבכוונתי לבקש צו הגנה לפי שיורחק על ידי בית המשפט הוא עלול לפגוע בי, מה לעשות ? החוק למניעת אלימות מאפשר לפנות לבית המשפט ולקבל צו הגנה "במעמד צד אחד". כלומר, אפשר לקבל צו הגנה עוד לפני שבעלך ידע על עצם הגשת הבקשה. עם זאת, כאשר ניתן צו במעמד צד אחד, מחויב בית המשפט לקיים דיון, בנוכחות שני הצדדים, בהקדם האפשרי, ולא יאוחר משבעה ימים מיום מתן הצו. 3. האם המבקש צו הגנה חייב להוכיח אלימות פיזית ? אין חובה להוכיח אלימות פיזית של ממש, אלא לעתים די בהוכחת התעללות נפשית (אם כי יש צורך להוכיח התעללות ממושכת). 4. מהם התנאים למתן צו הגנה ? באופן עקרוני ניתן לקבל צו הגנה אם המבקש יכול להוכיח לבית המשפט, כי התקיים אחד התנאים הבאים : (1) בסמוך לפני הגשת הבקשה לצו הגנה נהג אדם באלימות בבן משפחתו ביצע בו עבירת מין או כלא אותו שלא כדין; (2) התנהגותו של אדם נותנת בסיס סביר להניח, כי הוא מהווה סכנה גופנית ממשית לבן משפחתו או שהוא עלול לבצע בו עבירת מין; (3) התעלל האדם בבן משפחתו התעללות נפשית מתמשכת, או התנהג באופן שאינו מאפשר לבן משפחתו ניהול סביר ותקין של חייו 5. מה זה "צו הגנה" ? "צו הגנה" הינו צו שבית משפט רשאי להוציא כנגד אדם ובמסגרתו אוסר עליו בית המשפט, בין היתר, להיכנס לדירה בה מתגורר בן משפחתו במטרה להגן עליו מפני אלימות 6. סעדים נוספים צו הרחקה וצווים שונים לעניין הקטינים, ניתן לקבל בבית המשפט לענייני משפחה.

s h o o s h a

New member
מיהי אישה מורדת?

מה זכויותיה ומה הפסדיה אם אכן מוכח כי היא מורדת "על פי הדין העברי אשה אשר "זנתה תחת בעלה" כלומר אשה המקיימת יחסי אישות עם גבר אחר שאינו בעלה, אסורה לבעלה ולבועלה, והיא מפסידה את כתובתה ואת מזונותיה. אשה כזאת מחוייבת לקבל מבעלה גט פיטורין לאלתר והינה מפסידה את זכויותיה כאשה נשואה."

1החתולה

New member
אמרתי שבעלי הוא אזרח זר

ושנית מה פתאום את קובעת שאני לא דוברת אמת. הוצאתי לו בעבר צו הרחקה מהבית ל90 יום והוא חתם בבית משפט שהוא התשתנה ולכן החזירו אותו שוב הביתה. ומאז הוא מאיים עלי מרים ידיים. כתבתי גם בהודעה הקודמת שהמשטרה לא הרחיקה אותו מהבית כי לפי טענתם הוא דייר מוגן ואין לו לאן ללכת .תקראי טוב את ההודעה. אבל בית המשפט יכול שוב להוציא לו צו הרחקה. דווקא בבית המשפט ההליך הוא זריז ועל המקום לאחר שאני מסבירה את את המקרה מרחקים מידית. הפעם המשטרה אמרה שאפעל גם נגד זה שהוא לא חוקי. הם לא עובדים בשישישבת . לכן דבר ראשון מחר אני אתקשר לדווח במשטרה ההגירה.

domdom1

New member
../images/Emo140.gifהחתולה

לפני שבוע (15/11 ) כתבת שלא טוב ,לא יודעת מה לעשות וכו...... מה עשית במשך כל השבוע ? הלכת ליועץ ? הלכת לע"ד? להגיד "אסון " ולא לטפל אף אחד יטפל בשבילך .אני לא יורד אליך אני רק רוצה לעביר לך כמה חשוב לפעול מידי .ללכת לבית משפט ולהוצאי נגדו צו הרחקה .להמשך טיפול לכי לע"ד שהוא יעשה את העבודה .יש גם ע"ד שנותנים שרותים יותר זולים (ע"ד של המדינה )את יכולה לחפש בפורום "יעוץ משפטי" בנתיים אני שולח לך חיבוק של חיזוק ושיהיו ימים יותר טובים דום

s h o o s h a

New member
למה את עוד בבית???

תצאי מהבית כל עוד את מסוגלת לעשות כך בכוחות עצמך !!! ומחר-יום ראשון, בשעה 8 וחצי בבוקר, אל תחכי דקה יותר, תתייצבי בפתח משרד הרווחה בעיר מגורייך ותבקשי את עזרתם. ובכל מקרה, אני מאד מקווה שעכשיו את קוראת את הודעתי זו כבר מבית אחר ולא ממקום מושבו של בן זוגך. אין מחיר לחייך ולמרות כל הקשיים, זכרי תמיד שאת קודמת לכל. ובכל מקרה הרי אין לך מה להפסיד (עפ"י הודעתך מיום 15.11) מצרפת כתובות אליהן תוכלי לפנות לקבלת סיוע משפטי בהצלחה

מעון לנשים מוכות..

אם אין לך לאן ללכת, אם אין לך מי שיקבל אותך בשעות האלה אולי תבררי במשטרה על מעון לנשים מוכות, שם בטוח יקבלו אותך לימים אלה שאת צריכה מקום להיות בו עד שתפני למקומות המתאימים במצב שלך. בהצלחה

אבל מה אם מקלט לנשים מוכות...

הנוהל מפרט סיוע לדיור, אך יש מקלטים לנשים מוכות בהם יכולות נשים אלו להיות תקופה זמנית עד לסידור קבוע. האם זה לא מגיע לחתולה?

s h o o s h a

New member
חייבת להודות שאין לי על כך תשובה

אבל אולי אם נקרא בעיון את הדו"ח המצ"ב על המימון הממשלתי לארגונים המטפלים בנפגעות אלימות נגד נשים,לשנים 1990 - 2000 נוכל ללמוד מעט על אופי הפעילות ועל ה"קריטריונים" הדרושים לכל "מועמדת". עצוב, עצוב מאד

ניקולי

New member
סליחה שאני מתערבת

אבל לאיזה משטרה בדיוק הלכת?? שאמרו לך שרק בבית משפט יהיה לך צו הרחקה?? ראשית כאשר את מתלוננת במשטרה, בעקבות איום או הרמת ידיים..דבר ראשון שעושים זה לוקחים אותו למעצר...כאשר משחררים אותו בערבות..אזי יש לו מהמשטרה צו הרחקה לפחות לשבוע.. באם את רוצה להרחיב את צו ההרחקה את הולכת עם אישור מעו"ד כולל הפניה שלך למשטרה..להמשיך את ההרחקה לפחות לעוד חודש..ואת יכולה להמשיך...ולבקש הרחבה להרחקה.. וחוץ מזה למה בדיוק את מחכה? צאי מהבית, קחי לך עו"ד לכי תפתחי נגדו תביעה לגירושים. ובכלל, תגידי איך הצלחת להתקשר למשטרה כשהוא היה בבית? הוא איפשר לך?

למעלה