אסון חדש

אסון חדש

אחרי כל המכות שאנו מקבלים יש אסון חדש למדינה מצנע , מצנע, הוא מתאים לנהל אך ורק את העיר חיפה. אבל בביטחון מדיני הוא שווה 0

smile2life

New member
לי אישית נראה

שאדם לא מגיע לדרגה של אלוף בצבא, אם אינו מבין בבטחון

ראליסט

New member
וביבי היה בכיר בצבא...

והוא הבין משהו בבטחון??? האם כל הכניעות שלו לערפאת ולחוסיין-למרות היותו איש ליכוד ואיש א"י השלמה,עשו אותו אמין או אחד שמבלף את כולם??? למה לא היו כלל פיגועים בזמן ממשלת ברק,עד שהלך לקראת הפלסטינים והציע להם הצעות שכביכול לא ניתן היה לסרב להם??? המסקנה-הפלסטינים,לצערינו,הם שקבעו את העיתוי לפיגועים.לו היה להם אינטרס גדול-היו מתחילים באינתיפאדה בימי ביבי.הם חשבו (ובטעות מבחינתם),שאלימות כלפי ישראל,תביא את דעת הקהל העולמית לטובתם.העובדה היא שכיום גם האמריקאים לא תומכים בהם,והישראלים זזו ימינה בעמדותיהם. למעשה בנוסף לאסון שהמיטו הפלסטינים עלינו בפיגועים,הם הביאו על עצמם אסון גדול פי כמה.לראות את ביבי כמונע הפיגועים או את ברק כזה שהביאם-זו צרות שפוליטית יכולה לעזור לצד מסוים,אבל אינה האמת.ואני אומר זאת כאחד שחושב שברק-מהרבה מובנים-היה ראש ממשלה גרוע ביותר.

דובי123

New member
הוא דוקא נחשב כמבין

הבעיה היא הפער בין העמדות לבין הביצוע מה שקוראים בשפת הילדים פקה פקה

hungry penguin

New member
היו הרבה נסיונות לטרור

ול"אינטיפדות" בתקופת ביבי (ארועי המנהרה זו רק דוגמה אחת). אבל ביבי מנע את כולם. טרור נעשה כשהוא מביא תוצאות. אצל ביבי הוא הביא להם נזק. אז הם לא עשו טרור. אצל ברק, הוא הביא להם ויתורים מרחיקי לכת, העברת כספים מואצת (ל"מלחמה בטרור") ונסיגה מלבנון. אני מבין שהם רצו לעשות טרור אצל ברק - זה השתלם להם. כל מה שצריך כדי להיות טוב בבטחון, זה לא להכנע לטרור. ברק נכנע. פרס נכנע. שרון נכנע. ביבי לא => ביבי מבין בבטחון. לא צריך להיות רב-אלוף...

דובי123

New member
נא לדייק..אצל ביבי הם קיבלו את הפרס

הגדול ביותר בעקבות הטרור בעקבות רצח ה15 הכיר ביבי בעראפת כינה אותו "ידידי" התחבק איתו בפרהסיה ועוד..... שמת לב שהטרור של הרשות החל לאחר ארועי המנהרה.... שם למדו כי ע"מ להשיג הם צריכים פשוט להטיל טרור ואם לא נענים להם.. אז יגדילו הטרור ויזכו ברצונם... כך לימד אותם ביבי

hungry penguin

New member
אתה מדבר שטויות

הרשות בנויה על אש"ף, ארגון טרור בן 40 שנה. ספטמבר השחור אומר לך משהו? רצח הספורטאים במינכן? רצח הדיפלומט האמריקאי בשגרירות סעודיה? הם ממש לא למדו על טרור בשנת 97. יותר נכון לאמר שבשנת 64, כשהארגון הוקם. סביר שעוד לפני. וגם אני פת"ח, חלק מ"כוחות הבטחון" הפלסטינים, עשו לא מעט פיגועי ירי בזמנו של רבין. קל לשכוח, הא? הטרור התחיל הרבה לפני ביבי, וביבי הביא לסיומו. המו"מ מצד ביבי היה במסגרת ההבטחות שלו במצע הבחירות (שלום בטוח). אז שבעים אחוז תמכו באוסלו, ולא היתה לו ברירה. אבל היופי הוא שגם במהלך המו"מ, הוא לא נכנס לוויתורים שפגעו בבטחון, ולכן היה שקט בארץ. אני חוזר ואומר שבסופו של דבר, בתקופתו של ביבי עברו פחות משני אחוזים לרשות. זאת בזכות העיקרון האלמנטרי "יתנו - יקבלו, לא יתנו - לא יקבלו" של ביבי.

דובי123

New member
כדאי שתקרא את חתימתך......

אני אנסה להביר לך לאט בתיקווה שתוכל להצמד לעובדות אף אחד לא טען שהרשות למדה לראשונה להשתמש בטרור אחרי ארועי המנהרה כך שכל הודעתך היא קשקוש הרשות ,הווה אומר פת"ח , השתמש מזמן בטרור נחתמו הסכמי אוסלו בעקבותיהם הפתח הפסיק להשתמש בטרור פשוט בגלל שלא היה לו צורך... הוא השיעג מטקרותיו ללא הטרור באותה העת היו מעשי טרור זועתיים בארץ אלה נעשו ע"י המתחרים של הרשות ולא ע"י הרשות עצמה והטרור לא היה ע"מ להשיג הסכמים הנובעים מהסכם אוסלו....... בעקבות ארועי המנהרה למדה הרשות כי כאשר יש מחלוקת הרי הטרור הוא אמצעי טוב להשיג את מטרתם - ינקטומטרור>> יקבלו את מבוקשם להזכירך... הם יכלו לקבל מבוקשם גם במו"מ...... הם יכלו בעקבות הטרור שהפגינו - לא לקבל כלום וגם להפסיד הרבה כפי שנעשה השנה........ הטרור של היום איננו ע"מ להצליח בהסכמי אוסלו........ יתרה מזו.... הם מנסים לרסן את החמס....... כי הם יודעים שהטרור ממיט עליהם אסון.....

hungry penguin

New member
בסדר, אני מצטער

נראה שבאמת לא הבנתי אותך כמו שצריך. הנה תגובה מעודכנת: אז נחזור לפת"ח של אחרי אוסלו. הוא לא עושה טרור, נניח. איך ארועי המנהרה משנים לו משהו? אם הם מוכיחים משהו, הם מוכיחים שהטרור נכשל. אם לחפש ארוע שמוכיח שהטרור עובד, אז זו היציאה מלבנון. החיזבאללה עשה טרור, ויצאנו חד-צדדית מלבנון. החיזבאללה השיג הישג גדול בלי שום ויתורים. ערפאת מתחיל לקנא. למה הוא צריך להסכים למשהו, אם הוא יכול להפעיל טרור נגד ישראל ולקבל תוצאות חינם? ואז כל פעם שהטרור גדל, ברק מציע לו עוד. ערפאת כבר מתלהב. הטרור עובד יותר משציפה... מכל מקום, אולי קבוצה קטנה ביותר ברשות אי-פעם באמת בנתה על מדינה פלסטינית לצד ישראל. הם תמיד קיוו לסלק אותנו מפה לגמרי. זכור איך שחמא"ס פרסמו הודעה: "אנחנו והרשות עושים את אותו הדבר, רק בדרכים שונות..."

דובי123

New member
הם ציפו לעונש - זאת היתה הזדמנות לב

לביבי להודיע כי הם הפרו יסודית את אוסלו ולא להמשיך בתהליך - כך יעץ לו ראש השב"כ דאז עמי אילון...... מה עשה ביבי? להפתעת הרשות ... סופסופ הכיר בעראפת.. לחץ את ידיו.. כינה אותו חברי... מסר לו שטח... [שכאמור היה יכול להמנע ממנו...] זוהי נקודת המפנה בשימוש הטרור מטרור שבא לסכל את ההסכם לטרור שבא לכפות את הרצונות שלהם בהסכם!!!

קודם כל תדייק אתה.

שכחת שארועי המנהרה נוצרו בכלל מהתלהמות השמאל אצלינו! תוך שלושה ימים ה"אירועים"נירגעו..........

דובי123

New member
אינני זוכר מה בדיוק היה לפני

אבל אני מניח כי לא השמאל הוא היה הגורם והקשר הוא רופף יותר מקשרו של אריאל לאינתפדה בעלותו להר הבית [הוא היה תרוץ בלבד ולא גורם] אבל אם תשאלי אותי אם הנני רווה נחת ממעשי השמאל בשנים האחרונות הרי שכלל איני רווה נחת ואני בהחלט חושב שבמעשיהם הם מעודדים את הטרור ולו בגלל שהם מראים לטרור שהוא משתלם

El Intruso

New member
אני בכלל לא תומך במצנע! ../images/Emo150.gif

אם לא אריק שרון, אז ביבי!

ראליסט

New member
איך אתה יודע מראש???

אם יש לך השקפת עולם פוליטית שונה מלמצנע-זה ממש לגיטימי.אבל לקבוע מראש שמצנע הוא "אפס" בבטחון,זה מצחיק.הרי אף אחד לא ראה אותו יום אחד בתור ראש-ממשלה. את ביבי לעומת זאת ראינו 3 שנים ובכל זאת אתה רוצה לבחור בו....

רוסטו

New member
מצנע- צביעות במסווה של יושר

תתפלאו- לפעמים אנשים מגיעים לתפקידים בכירים גם אם הם לא הכי מתאימים להם. למצנע אסור לשכוח שני דברים- המחאה הסופר סופר פוליטית שלו נגד מדיניוצ הממשלה במלחמת לבנון בעודו במדים והניהול הסופר סופר פוליטי שלו את פיקוד המרכז עליו פיקד שלא בהצלחה יתרה במהלך האינתיפדה הראשונה ודאג להסוות זאת ב"הומניזם" שלא היה אלא פעילות פוליטית במדים- אבל לו מותר.

למעלה