אסד השקרן

S h a y D u

New member
אז אי אפשר להשוות אותה למצרים.

ובכלל.. אני חושב שחוש ההשוואות שלך די סלקיטיבי...

סלוניק

New member
אי אפשר גם להשוות את סוריה למצרים

בגלל שסוריה נמצאת מצפון לישראל ומצרים מדרום לישראל. אבל אם זה לא רלוונטי לשאלה של שלום או מלחמה עם אחת מהן, זה גם לא רלוונטי לשרשור.

מה טוב בשלום עם מצרים?

זה שלום שכל יום יכול ליפול.. השלום עם ירדן הוא בחלט שלום טוב יותר

שלום אמיתי כמו עם ירדן

שבונים דברים ביחד ומתכננים דברים לעתיד.. במצרים בנתיים אנחנו רק מתים מפיגועים שהם לא מנסים כל כך לעצור

סלוניק

New member
אתה טוען שלממשלת מצרים

יש איזשהו אינטרס נסתר שיתקיימו פיגועי ענק כנגד תיירים בשטחה?

סלוניק

New member
ואני חוזר לשאלה שלי -

מה "רע" בשלום הזה, גם אם אין בו פיתוח ותכנון עתידי (יש יותר פיתוח ותכנון עם מצרים מאשר עם ירדן, אגב)?

סלוניק

New member
פרוייקט הולכת הגז למשל.

גם הנפט המצוי בשימוש בישראל מגיע משכנתנו הדרומית.

סלוניק

New member
מה זה קשור להודעה שלי?

ומעבר לכך, האם הטענה שלך היא שעדיפה מלחמה על פני שלום הכולל הברחות נשק (שלא נעשות מטעם ממשלת מצרים, אלא מטעם סוחרי נשק מקומיים)? אם אלו הטענות שלך עושה רושם שגם אתה לא בדיוק מבין למה הסכם השלום הזה הוא כביכול "רע".

S h a y D u

New member
אין להם אינטרס כזה. אבל

זאת מדינה, שכמו בהרבה מדינות ערביות, תכונת הרשלנות תופסת בה חלק מכובד.

iRoNBaLLz

New member
לא נראה לי שהוא התכוון לפיגועי ענק.

.. אלא יותר לפיגועים נקודתיים מאוד כנגד תיירים ישראלים ( לפי מקומות נופש מועדפים וידועים ). אני גם לא תמיד מבין את הסחבת המצרית בטיפול בפצועים יהודים והעברתם לאילת.

סלוניק

New member
יש להם אינטרס לפיגועים כאלה?

האם הם מעודדים או "מסכימים בשתיקה" לפיגועי טרור מעוררי הדים כנגד תיירים (גם אם יהיו ישראלים)? מסופקני. סחבת היא תוצר של ביורוקרטיה, לא של איזו מדיניות מכוונת ממעל. לישראל אגב, יש גם הסכם שלום עם רוסיה ואוקראיינה, והיא עדיין אוסרת ומגרשת קורבנות סחר בנשים. יש לה גם הסכם שלום עם הפיליפינים, והיא עדיין מתעמרת בעובדות סיעוד זרות (כולל עיכוב טיפול רפואי, אגב). אני לא חושב שהמדינות האלה צריכות לפתוח במלחמה כנגד ישראל כי השלום "קר", ובכלל לא מבין למה סחבת שכזו (שתנבע מכל סיבה) היא איזשהו אינדיקטור לכך שלא היה צריך לחתום על הסכם שלום עם מצרים. למען האמת, אם זו התשובה היחידה שעולה בהקשר ל"מה רע" בהסכם השלום עם מצרים, כנראה שהוא לא רע בכלל.

אם הם היו רוצים להפסיק פיגועים

הם היו עוצרים את העברת הנשק דרך הגבול שלהם זה די דומה לאירן וחיזבאללה....

סלוניק

New member
לא ענית לשאלות שלי.

האם יש למצרים אינטרס לפיגועים או להברחת נשק? ואם יש, מהו?

למעלה