אסד השקרן

אסד השקרן

אסד יודע שאין לו סיכוי להחזיר את הגולן בדרך צבאית אז הוא רוצה שלום אסור ליפול לבור שהוא עושה לנו!! אולמרט ופרץ בטח יפלו צריך להחליף אותם מהר

lithium1914

New member
רגע, לא הבנתי.

כתבת: "אסד יודע שאין לו סיכוי להחזיר את הגולן בדרך צבאית אז הוא רוצה שלום". אמרת פה שאסד רוצה את הגולן, ותמורתו הוא מוכן לעשות שלום עם ישראל. אז הוא עושה שלום, למרות שהוא לא רוצה שלום כמטרה בפני עצמה? לא הבנתי על מה בדיוק אתה מתלונן.

אני לא מתלונן

אני מפחד שמנהיגנו הבינוניים יפלו בפח ויאמינו לשלום שלו הוא יכול לקחת את הגולן ואחרי שנה לבטל את השלום.. זה לא בעיה

lithium1914

New member
ךםך LOL

"הוא יכול לקחת את הגולן ואחרי שנה לבטל את השלום.. זה לא בעיה" רועי, האבחון שלך מאוּשש כל יום מחדש.

lithium1914

New member
מה לא נכון? זה פשוט לא עובד ככה.

יחסים בינלאומיים זה לא חצר בית-הספר. זה שאין סעיף "בלי חרטות" בהסכמים לא אומר שאסד ישר יפר אותם אחרי שהוא יקבל את מה שהוא רוצה. זה לא שאודי משאיל לאסי את המחשבון, ואסי פתאום נהיה מניאק ולא רוצה להחזיר, זה פשוט לא עובד ככה. עובדה שזה לא קורה.

iRoNBaLLz

New member
כשהבן אדם מציב לך תנאי

או שאתה נותן לסוריה את הגולן או שיש פה מלחמה. גם אם תתן לו את הגולן, הוא יכול להשתנות ולחזור להיות נגדך. וכשלאיראן יהיה נשק גרעיני והחיזבאללה יתאושש, אתה לא חושב שישראל תיהיה הרבה יותר חשופה למלחמה כשאין לה את הגולן?

lithium1914

New member
אומר זאת שוב.

"גם אם תתן לו את הגולן, הוא יכול להשתנות ולחזור להיות נגדך." אני לא חושב לרגע שאסד הוא "בעד ישראל". הוא עושה חישוב קר, לגבי מה הכי כדאי לו כדי להישאר בשלטון. לחתום על הסכם עם ישראל רק כדי להפר אותו לאחר כמה שנים, יעיף אותו מהשלטון עוד לפני שימלאו לו 45. "וכשלאיראן יהיה נשק גרעיני והחיזבאללה יתאושש, אתה לא חושב שישראל תיהיה הרבה יותר חשופה למלחמה כשאין לה את הגולן?" איזה סוג של מלחמה? ישראל התמודדה בהצלחה עם פלישה קרקעית באזור הזה פעמיים. ולגבי טרור\גרילה -- זהו שטח המאוכלס בצפיפות פחותה בהרבה מאשר הגליל. נדמה לי שיהיה יותר קל להגן עליו, מהבחינה הזו. לא יודע מה לגבי הטופוגרפיה.

סלוניק

New member
וחשוב מכך

דווקא הסכם שלום עם סוריה הוא טריז ברשת איראן-חיזבאללה והופך את איום הגרעין (אולי האיום הקיומי היחידי כנגד מדינת ישראל) לאיום רחוק הרבה יותר.

S h a y D u

New member
ועל זה אתה מסתמך?

על "טריז ברשת איראן-חיזבאללה"? וואלה, צ'מע, מצאת אחלה מקור אמין להסתמך עליו...

סלוניק

New member
מה המקור?

לא זכור לי שהסתמכתי על מקור כלשהו בהודעתי בת שתי השורות.

S h a y D u

New member
אמממ...

כנראה שבדיוק אותו אינטרס שהיה לפלסטינים להמשיך בטרור לאחר "הסכמי" אוסלו וכן "הסכמים" אחרים.

lithium1914

New member
כן, זה בדיוק מה שקרה.

נחתם הסכם אוסלו ב', ויומיים אחרי זה הפלסטינים הבוגדנים האנטישמים האלה פתחו בגל פיגועים שנמשך עד עצם היום הזה.

למעלה