אסבסט אצל השכן

bn123

New member
אסבסט אצל השכן

לשכן שלי יש מחסן עם גג אסבסט בגבול עם הגינה הקטנה שלי. הוא אמר שיחליף את הגג, אבל הסיכוי שיעשה זאת קלוש ביותר. האם יש חוק שמאפשר לחייב את השכן להחליף את הגג הישן? למי ניתן לפנות בעניין?

רוני1955

Active member
אין חוק כזה.

הוא לא חייב להחליף. אם הוא רוצה ללכת לקראתך, ואם אתה תציע שתשתתף איתו, אפשר ומותר לצבוע את האסבסט.

הכל תלוי במצב האסבסט

אם האסבסט שבור ואינו מתחוזק ולזה תצטרך לחוות דעת מקצועית תוכל לפנות למשטרה הירוקה אשר תחייב אותו היות ומצב האסבסט הוא סיכון בטיחותי .

bn123

New member
תודה על התגובות

יש מעט חלקים שבורים בגג והאסבסט נמצא שנים רבות ואינו מתוחזק כלל. היכן אוכל למצוא איש מקצוע שיתן לי חוות דעת?

תוכל לפנות אלי

אני מפקח אסבסט מורשה מטעם הועדה לאבק מזיק במשרד איכות הסביבה - 0528461313

לא מבין את המושג "אסבסט סטטי" אבל לשאלתך

חל איסור מוחלט לסחור באסבסט ( יש חוק ) .אלא במקרים מסויימים ולאחר קבלת אישור מהועדה לאבק מזיק במשרד לאיכות הסביבה - קיצר אל תתעסק עם זה !!!

ראיתי פעם איזה אייטם בחדשות.

הבנתי שהאסבסט מאד מסרטן, אבל גם סייגו את זה ואמרו שאם הוא צבוע הוא לא מזיק, אם הוא לא שבור אין בעיה ואם הוא שבור ובצוע אין בעיה. גם הבנתי שישנן חברות שמתמחות בפינוי האסבסט. אבל עד היום לא שמעתי על מישהו שנפגע ממנו. לא שמעתי על קביעה חד משמעית כזו. אני בטח לא אתעסק בזה, אבל נראה לי חשוב לדעת.

רשר

Well-known member
מנהל
סיבים ואבק אסבסט גורמים לסרטן ראות

נפגע מהם מי שעוסק בתחום ומי נמצא בסביבה של אבק אסבסט, בארץ זה באזור נהריה מ"ישאסבסט", בארץ השימוש העיקרי באסבסט היה כסיבי שריון למוצרי בטון כמו גגות, צנרת, ומעט מאוד בידוד חופשי במזרונים, לכן יש מעט מאוד נפגעים (בעיקר עובים בתעשיה), בארה"ב היה נהוג להתיז סיבים לבידוד תקרות עם מעט דבק כך שסיבים יכלו להגיע למשתמשים במבנה

שנים רבות ובעל הבית עוד חיי ?

כנראה שאין כזו בעיה רצינית עם האסבסט. תכ'לס, גם בבתי הספר שלנו כילדים היה אסבסט, לא נראה לי שקרה למישהו משהו. אם כבר קיבלו את המחלה, זה מהקרינה בטלוויזיה, מהסיגריות, מעשן המכוניות, מהאוטובוסים, מהמים שיש לנו בצנרת החלודה והאסבסית, ועוד... לא מכיר מקרה ישיר של אדם שחלה בגלל אסבסט. מוכר לך מקרה כזה ?

קצת הסבר שרון ...

מחלת אסבסט היא מחלה חבויה מה זאת אומרת ...? את התוצאות אתה רואה לאחר 20 שנה /30 שנה . אבל אני יכול לומר לך שיש הרבה חולים במחלות האסבסט בארץ מעל ל 100 - וכולם עם אותה האבחנה ...אין מה לעשות ...גומרים את חייהם בסבל רב בבית החולים . אז כל דבר צריך לקחת בחשבון ידידי .

למעלה