אנתוני דיוויס

OrEl74

Well-known member
מנהל
אנתוני דיוויס

כתבה בכדור הכתום פתחה לי צוהר לדיון שרציתי להעלות במילא וחסכה לי הרבה זמן של כתיבה

http://www.orangeball.co.il/העשירייה-הפותחת/אנתוני-דייוויס-המפלצת-בעלת-הגבה-האחת/

כפי שכולנו יודעים, דיוויס שחקן על שמספק מספרים כמעט דמיוניים.
אבל אני לא יכול שלא לתהות, כמה רחוק הוא יכול להוביל את ניו אורלינס?
בסה"כ אם נסתכל על המאזן שלהם מאז שהוא הגיע, זה לא שיש כאן איזשהו שיפור היסטרי.
בעונה שלפני שהוא הגיע, הם היו עם מאזן לא מרשים של 21 ניצחונות ו-45 הפסדים.
בעונת הרוקי שלו הם סיימו עם 27 ניצחונות ו-55 הפסדים כשהוא משחק 64 מדחקים בלבד
בעונה שעברה הם סיימו עם 34 ניצחונות ו-48 ושמונה הפסדים 67 משחקים
והעונה בינתיים הם עומדים על 7:7 ונראה עם כמה משחקים הוא יסיים העונה.

חשוב כמובן לציין שהוא בסה"כ ב-22 והגיע לליגה בגיל 19 בלבד אבל בכל זאת, למרות המפלציות שלו עושה רושם שהפלקינס לא באמת משתפרים דרמטית ולא מהווים איזשהו איום על המערב.
האם הוא באמת מסוגל להוביל קבוצה או שהוא בסה"כ עוד פריק סטטיסטי?
באופן אישי לא ראיתי אותם העונה ואשמח לדעת ממי שכן, איך הוא מתפקד על המגרש. האם רואים ממנו מנהיגות כלשהי?

rapgamer4ever

New member
לדעתי לא הוגן לשפוט אותו לפי המאזן הקבוצתי

או לפי "האיום של ניו אורלינס" על המערב כפי שתיארת את זה.
לדעתי יש רק שני שחקנים בליגה שהיו מסוגלים להוביל את ניו אורלינס ל-50 ניצחונות או יותר, זה המספר הדרוש בכדי להגיע לפלייאוף במערב. אז דיוויס עדיין לא טוב כמו לברון או דוראנט, הוא גם לא טוב כמו שהמדדים הסטטיסטיים המתקדמים מצביעים. אבל הוא עדיין ממש טוב.
דיוויס אדיר בפיק אנד רול, המיד ריינג' שלו סולידי והוא רץ את המגרש יותר טוב מכל ביג מן בליגה. הוא עדיין לא דומיננטי כמו גריפין או קאזינס שמושכים המון דאבל טימים ולכן אני חושב שהיכולת ההתקפית שלו קצת פחות טובה מהנתונים היבשים.
על ההגנה שלו כבר דיברתי בעבר. יום אחד הוא יהיה DPOY אבל בינתיים קבלת ההחלטות שלו בהגנה ברמה בינונית.
&nbsp
אני חושב שהוא אחד מעשרת השחקנים הטובים בליגה והוא היחיד מחוץ לצמד דוראנט-לברון שיכול להתקרב לרמה שלהם בעתיד. בינתיים לא הייתי שופט אותו על סמך כמות הניצחונות של הפליקנס.

OrEl74

Well-known member
מנהל
למה לא הוגן?

מאזן קבוצתי זה כל העניין בעצם.
מה עוזר לי שחקן שנותן מספרים מפלצתיים אבל לא מוביל את הקבוצה שלו לשום מקום.
עזוב לא מוביל אותם לשום מקום, הוא אפילו לא גורם להם להיות טובים יותר (כמו שהמאזן הקבוצתי מעיד)
&nbsp
&nbsp

מסכים, ואוקלהומה היא דוגמא מצוינת

בלי ווסטברוק ודוראנט שווים איזה 2-11 בערך... פשוט פתטי. ועדיין למרות שהם התחילו ממאזן קטסטרופלי והיו רק 4-12 כשווסטברוק חזר, אנחנו מאמינים שהם אולי יצליחו להגיע ל50. אז נכון, לאוק' יש 2 סופרסטארים, אבל מצד שני הפליקנס לא התחילו במינוס 8 את העונה.. לדעתי עם כל הכבוד לסטטיסטיקות האישיות הסטטיסטיקה הכי חשובה זה מספר הנצחונות..
&nbsp
* ראו גם - ק. לאב, שחקן שנתן מספרים מפלצתיים עונה אחרי עונה, שלא היו שווים 6 עונות רצופות פלייאוף. והנה עכשיו לא מוצא את עצמו בקליבלנד.. אולי הוא כן ימצא את עצמו בהמשך, אבל עובדתית מספרים מדהימים בקבוצה חלשה אומרים פחות מאשר מספרים טובים מאוד בקבוצה חזקה.

rapgamer4ever

New member
תשובה לשניכם

1. מספרים אישיים זה לא חשוב, מה שחשוב זה יכולת אישית. הצלחה קבוצתית תלויה באלף ואחד דברים ובהתחשב בכך שבמערב צריך לנצח 50 משחקים כדי להיות מוגדר "הצלחה"- לדעתי זה לא מבחן הוגן לדיוויס בשלב הזה. רק לשני שחקנים בליגה יש את היכולת לעבור את המבחן הזה וברור שAD עדיין לא שם.
&nbsp
2. ניר- איך הגעת למסקנה שדיוויס לא משפר את הפליקנס? איך המאזן הקבוצתי מעיד על כך בדיוק?
&nbsp
3. רעם- ברור שאוקלהומה תהיה טובה פי אלף עם דוראנט וראסל. גם ברור שהפליקנס טובים בהרבה עם דיוויס מאשר בלעדיו. הבעיה היא שמצפים ממנו להיכנס לפלייאוף כשבבירור יש במערב 8 קבוצות טובות יותר, מנוסות יותר וממש לא פראייריות. אין לי בעיה שזו השאיפה של הפליקנס השנה, מפריע לי שכאילו דיוויס "יאכזב" אם לא יעמוד בשאיפה הזאת.
&nbsp
4. קווין לאב גם שיפר את מינסוטה אהל לא שיפר מספיק בכדי להפוך אותה לקבוצת פלייאוף. הגבתי כבר 20 פעם לסיסמה הנבובה "6 עונות בלי פלייאוף". בינתיים ההישגים של מינסוטה רעים מאוד בלעדיו (וגם בלי רוביו למען הכנות) כך שאי אפשר לטעון שהוא לא שיפר את הקבוצה. גם דיוויס משפר את הקבוצה אבל לא מספיק בכדי לעבור סמי-קונטנדרית (ובמערב יש שמונה כאלה או קונטנדריות פרופר).
&nbsp
מי שחושב שדיוויס כבר עכשיו רמה מעל שאר הסופרסטארים בליגה בהחלט יכול לצפות ממנו להגיע לפלייאוף. אני חושב שהוא ברמה של סופרסטאר "רגיל" ואף אחד מהחבורה הזאת לא יכול בעיני לעשות 50 ניצחונות במערב.
&nbsp
אם דיוויס ינצח 33 משחקים בהחלט נוכל להתאכזב. אבל 40+ נצחונות ויכולת אישית שממשיכה להשתפר? אני לא מבקש יותר מזה.

2 הסנט שלי שלא שווים כל כך הרבה

אפילו לברון לא יכל לזכות באליפות בלי שחקנים אחרים טובים מסביבו , אז אתה רוצה שדיוויס הלא מנוסה יעשה את זה?!
לגבה יש לא מעט להשתפר , בפוסט בעיקר , ואם ישפר את כל הדברים שהוא צריך לשפר הוא יהיה מפלצת שלא מהעולם הזה . כמובן שאם הניסיון הדברים שטעונים שיפור אצלישתפרו גם כמו קבלת החלטות.
לאחר שהוא יסיים את הפריצה שלו {הוא בטוח יזכה פעם בפרס השחקן המשתפר של העונה} אז יהיה אפשר לדבר עליו ככה.
בינתיים ניו-אורלינס לא מביא לו צוות מסייע טוב והשחקן היחידי שבאמת טוב ולא בינוני הוא עשיק . עם כל הכבוד , הולידיי , אוונס ואנדרסון הם שחקניםפ בינוניים {וגורדון פח אשפה}.
אני בטושכמו ששגיא אמר לי לא מעט פעמים שאני אופטימיסט חסר תקנה גם אחרים יגידו לי את זה , אני חושב שדווקא ראס סמית' יוכל לעזור לחד-גבה להתקדם . שחקן עם רקורד כל כך הרבה יותר טוב מלא מעט שחקנים שהגיעו השנה מהמכללות ל-NBA , ועם יכולות סקורינג טובות , שנבחר נמוך רק בגלל שהוא גמד {באופן יחסי , הוא 1.83}.
בינתיים , דיוויס ועשיק יכולים להוות מגדלי תאומים שיהיו הבסיס של קבוצת העתיד של הפלקינס {הטורקי רק בן 28}.

בוביץ

New member
לא דיברו על אליפות אלא מיקום

וקלילבנד בקדנציה הראשונה השיגה תוצאות יותר טובות.

צודק , ללברון לקחו 4 שנים

להגיע לגמר ה-NBA , במזרח החלש , עם צוות מסייע קצת יותר טוב משל ניו-אורלינס {רק עשיק יותר טוב מהצוות המסייע שהיה בקאבס של לברון , ועוד פעם צריך לזכור , לברון שיחק במזרח , לא במערב}.

Puskas

New member
דייויס מעולה

והפליקנס קבוצה טובה.
אשיק הוסיף להם המון כוח בצבע ובעצם שחרר את דייויס לשחק בסגנון שהוא אוהב כ-PF שרץ הרבה.
טייריק נותן בינתיים את העונה הטובה ביותר שלו מאז שנת הרוקי עם מספרים שמתקרבים ל-16-6-6 עונתי.
יש להם סגל קצר שזו בעיה כי מעבר לשלישייה שציינתי, יש רק את הולידיי.
בעיה נוספת היא, דייויס מאוד צעיר עדיין.. אני מאמין שזה רק עניין של זמן עד שהוא ייקח את החבורה הזו לפלייאוף.
ביום שאריק גורדון יסיים חוזה ויעוף משם והתקרה תעלה, הפליקנס יוכלו להביא את האקסטרה בשביל ללכת הכי רחוק שאפשר.

, הייתי מוסיף לרשימה את ריאן אנדרסון,

אבל גם איתו, הסגל שלהם מאוד קצר. אריק גורדון מידרדר כל עונה מרגע שנפצע, לא להאמין שהוא היה שחקן של 22 נקודות למשחק בקליפרס ומועמד להיות השוטינג גארד הטוב בליגה אחרי עוד קצת שפשוף. שנה הבאה הוא חוזה נגמר ואם יצליחו להיפטר ממנו תמורת קאפ ספייס ולקחת כמה וטרנים משלימים איכותיים הם פוטנציאלית קבוצה חזקה מאוד.

Puskas

New member
שנה הבאה נדמה לי

שדייויס מתחיל להרוויח מקס' (מניח שיקבל מקס') וזה אומר שהוא ירוויח 16-17 בערך? זה יוצא יחד עם טייריק, אנדרסון והולידיי סביב 46-47 מ' דולר.
אני מאוד מקווה שהם יהיו חכמים להחתים מחדש את אשיק כי הם לא ימצאו סנטר טוב ממנו בעלויות סבירות.
ואז כפי שאמרת, הם יוכלו לסחור בגורדון בקיץ הקרוב כחוזה נגמר וזה שווה לא מעט לכמה קבוצות בליגה הזו.
העתיד שלהם מסודר אם הם לא יעשו איזו שטות קיצונית (והם עשו כמה כאלו בעונות האחרונות).

לא, שנה הבאה הוא עוד בחוזה רוקי

רק שנה שלישית שלו.
&nbsp
אם ייפטרו מגורדון (מה שלא יהיה קל בכלל) הם יהיו מחוייבים לפחות מ-40 מיל' על הולידיי-אוואנס-אנדרסון-דיוויס וחוצמזה פיירול נקי.

rapgamer4ever

New member
הם יאלצו לוותר על נכס בשביל להיפטר מגורדון

מנג'רים בליגה כבר הבינו שחוזה נגמר לא באמת שווה משהו.

Puskas

New member
הכי חשוב

זה להשאיר את דייויס וטייריק.
אני חושב שמעבר לכך, אם יהיו חייבים למסור עוד נכס (הולידיי/אנדרסון/אשיק אם יישאר) זה בסדר בהנחה שיקבלו משהו טוב.

rapgamer4ever

New member
דוקא טייריק?

שחקן בעייתי בעיני.
לא התכוונתי שהפליקנס יעשו טרייד גדול עם שחקנים רציניים, יותר משהו בסגנון של גורדון+ פרוספקט צעיר/בחירת דראפט לקבוצה שנמצאת מתחת לתקרה.

DARKSEID

New member
דיוויס יחתום על חוזה רק ב 2016. ככה הוא יוכל לקבל יותר כסף

חוזה הטלוויזיה החדש נכנס אז.

למעלה