אנשי זאב (Werewolf)

Tom Riddle

New member
אנשי זאב (Werewolf)../images/Emo107.gif

יש לי כמה שאלות בקשר לאנשי זאב:
מאיזו מיתולוגיה באה האמונה באנשים כאלו, כלומר, איזו מיתולוגיה הייתה הראשונה שהפיצה סיפורים על אלו?
האם יש כזה דבר "זאב אדם"? אם כן, מה ההבדל בין "זאב אדם" ל"אדם זאב"?
כיצד אדם רגיל הופך אדם זאב? האם ישנה אפשרות להיוולד ככה? האם אצל "זאב אדם" (אם יש כזו חיה) המקרה שונה? אשמח לקבל הסבר

EPRT

New member
עוד חובבת לופין?אל"ט

המתולוגיות המזרח ארופי היו אלו שהפיצו את הסיפור לצד סיפור הערפדים -אין דבר כזה,טעות של גילי בתרגום
-כיצד אדם רגיל הופך ל-ע"י נשיכה מזאב אדם אחר לגבי האפשרות להוולד כך,לא נראה לי אולי אם אחד ההורים.. לעוד מידע תגיד\י יש לי איפשהו הרחבה אל הנושא

טעות נפוצה בקשר לערפדים

רבים טועים בעניין הזה, אז אני אחזור על זה שוב(בפעם המאה, כנראה- אבל זה בסדר): מיתוס הערפדים התפשט אמנם באירופה הודות לארצות הסלבים(רוסיה, פולין, רומניה וכל השאר)- אך מקורו הרבה יותר עתיק. האיזכורים הקדומים ביותר על הערפדים נמצאו עוד בשומר, בבל ואשור- שהתקיימו לפני כ-3000 שנה.

Y. Welis

New member
גם בנורדית יש מיתוסים עליהם

ויש שמפרשים את האגדה עליהם (= המקור ההיסטורי למילה werewulf) בנוהג של הלוחמים הויקינגים ללבוש פרוות דוב או זאב לפני קרב. 'ביורן' ו'וולף' היו תארים ללוחמים פראיים.

לגוטל

New member
בעולם הנורדי

וגם בארצות הצפון אירופאיות האחרות וולף היה גם כינוי לפורע חוק. יש גם דוגמא לסוג של werewulf מהמיתולוגיה הנורדית : Sigmund מסאגאת ה- Volsungs, בתקופה מסויימת לאחר ששאר משפחתו ואביו נהרגו נאלץ להתחבא ביער, עם עוד שותף הם מצאו בית ביער עם פרוות של זאבים, וברגע שהם שמו את הפרוות עליהם הם נהפכו לחצי זאבים חצי בני אדם וזה נתן להם כוחות מיוחדים אבל גם גרם להם לשיגעון ורצון להרוג, ולקח להם זמן עד שהם יכלו להוריד את פרוות הזאבים והם שרפו אותם לאחר מכן בגלל מה שהם גרמו להם.

Y. Welis

New member
../images/Emo45.gif וטוב שאתה כותב כאן!

אגב זה, בהוצאת 'מפה' שאחראית על סדרת המיתולוגיות השונות (לאחרונה יצאה זו על בריטניה שעוסקת בעיקר בסיפורי המלך ארתור וסאגת 'ביאוולף'), אמור להופיע בהמשך השנה גם ספר על המיתולוגיה הנורדית - אולי הספר המלא הראשון בעברית בנושא.

לגוטל

New member
תודה ../images/Emo9.gif

והאם מדובר בתרגום של ה- Elder Edda ? או בספר מחקר...

Y. Welis

New member
כנראה מבחר מכמה אגדות ותיאור

האלים ושאר היצורים. לאדה העתיקה נצטרך לחכות יותר זמן - אם כי יש את המבחר (הפיוטי) של טשרנחובסקי, שכדאי לבדוק בזכות השפה.

EPRT

New member
סליחה חובב

והלכתי לבדוק:ע"פ המתולגיה הארופאית המזרחית(דגש) יש כאלו שנולדים כאנשי זאב אפשר לזהות אותם בהוולדם לפי קפל עור וציצית שיער אופינית יש להם יחוס של כוחות מאגים-ראית הנסתר ויכולת נחש מה-לשנות צורה

Thestral

New member
יש אתר ממש מעולה../images/Emo108.gif../images/Emo182.gif

בקישורי הפורום בקטגוריית אתר השבוע. אגב, אם למישהו יש הצעות לאתר השבוע שקצת דעך. שלחו לי במסר

למעלה