אנשים!!!

moriabar

New member
אנשים!!!

תגידו, איך נגמרת המיתולוגיה היוונית?

מה הכוונה "איך נגמרת"?

מיתולוגיה אף פעם לא ממש נגמרת- זה הדבר היפה בה... אין סוף- אלא פשוט אין המשך.

moriabar

New member
אז איך זה הגיע למצב של היום?

שכמעט אין "התגלויות" של אלים? האלים כאילו לא כאן...

מלקור

New member
האימפריה היונית נפלה

והאימפריה הרומית קמה (מיתולוגיה אחרת) ואז האימפריה הביזנתית (נצרות) אבל רוב הסיכויים שאני טועה במשהוא

סקיפי

New member
לדעתי

קודם כל - המיתולוגיה הרומית היא תאומה (סיאמית!) של המיתולוגיה היוונית. ובאמת הופעת הנצרות דחקה את רגליה של המיתולוגיה - אבל למען האמת, לא לגמרי. מבט מפוכח על הנצרות מגלה לנו כל כך הרבה סממנים אליליים, שקשה ךהאמין שזו דת מונותאיסטית... וכל מי שקרא את הקומדיה האלוהית לדנטה יבין על מה אני מדברת. כך שהסיפורים הישנים עדיין קיימים במקום מסויים. סיפורי קדושים אפשר לשמוע כל יום. הכי חשוב - עוד יש אנשים שמקשיבים לסיפורים האלה... וכל אנשים ישמעו את הסיפור, המיתולוגיה על גיבוריה לא תמות לעולם. הדס

מלקור

New member
אם אני לא טועה

א. יש הבדל בין המיתולוגיה הרומית ובין המיתולוגיה היוונית. ב. אני יודע שהנצרות היא דת שהעתיקה דברים קראתי ספר על זה :צופן דה וינצי (מומלץ)

המיתולוגיה הרומית

אינה שונה במיוחד מהיוונית... ההבדל היחיד הוא שמות האלים: אפולון הוא אפולו ברומא, אפרודיטי היא ונוס ועוד...

סקיפי

New member
כמה דברים:

כשאנחנו מדברים על יוון שמספרת לנו את המיתולוגיה, מדובר על המאה החמישית -שישית לפני הספירה - יוון הקלאסית, של אתונה וספרטה ופריקלס. בתקופה זו - המיתולוגיה, איך אומרים, כבר סגורה: סיפורי האלים קבועים, טרויה והגיבורים שייכים לעבר הרחוק, וכו'. המיתולוגיה נוצרת, למעשה, מאות שנים לפני כן, בתקופות הממלכה המיקנית והמינואית. כשאנחנו מדברים על מיתולוגיה, אנחנו מדברים בעצם על שלוש קבוצות: סיפורי אלים, עלילות גיבורים ומחזות. בתקופה זו (יוון הקלאסית) עוד המשיכו לכתוב מחזות - אבל כמו שאמרתי, סיפורי האלים והגיבורים הם כבר דבר קבוע, אם כי מעובד. (עיבוד: כמו המחזות והטרגדיות,ציורים מהרנסאנס, ואפילו הרקולס של דיסני. עיבוד תמיד יש.) במאה השניה (בערך) לפני הספירה, כשאנחנו מדברים על השפעות יוון על רומא - רומא לא מ ע ת י ק ה את המיתולוגיה! לרומא אלים משלה וטקסים משלה - אלא שאין לה סיפורים. וכשמדברים על ביזנטיון - באמת כבר אין סיפורי אלים, אלא קדושים. דבר נוסף: לשאול "איך נגמרת המיתולוגיה"? זה כמו לשאול איך נגמר התנ"ך, ולמה לא המשיכו לכתוב אותו. אבל... כמו שאמר נביא זעם - היא לא נגמרת, ולא מתה. היא פשוט לא ממשיכה. וכל עוד יש כאלה שיזכרו אותה - היא לא תמות לעולם. הדס

5 0 6

New member
אם כבר מיתולוגיה יוונית

מי היה טאנטאלוס ומה הם ייסורי טאנטאלוס?

סקיפי

New member
טאנטאלוס

הוא המלך שגנב נקטאר משולחן האלים, אחרי זאוס, שאהב אותו מאוד, הזמין אותו לסעודה. כעונש הוא נכלא (בשאול, נדמה לי) וניצב כל הימים קשור בשלשלאות בתוך נהר שמימיו נסוגים כשהוא מנסה לשתות, ותחת עץ שמגביה את ענפיו כאשר הוא מנסה לאכול. הדס

5 0 6

New member
ליוונים היו עונשים ממש אכזריים

כמו סיזיפוס והכבד המתחדש. העונש של סיזיפוס דמה לעונשו של האיש על הירח, שנאלץ לחטוב עץ קינמון שמתחדש אחרי כל מכה של הגרזן.

סקיפי

New member
עוד משהו

בקישור הזה http://www.tzura.co.il/thesite/yezira.asp?codyezira=12227&code=1808 מצאתי סונטה על טנטלוס - באתר צורה, שמפרסם עבודות של יוצרים מכל הארץ. מומלץ מאוד מאוד! הבחור לומד באוניברסיטה לימודים קלאסיים, וכותב דברים מדהימים... רוצו לקרוא! הדס

מלקור

New member
צודק

אבל כמה דברים: א. אמרתי שהנצרות ה ע ת י ק ה מיתולוגיות. ב. רומא העתיקה את הבסיס של המיתולוגיה היונית אך הם שינו את האופי של האלים

todler

New member
הכל נופל

אם האמפריה הרומית נפלה הציצים לא יפלו?

למעלה