אנשים

orensany

New member
אנשים

שאלה קיומית ואני לא מגזים כל החיים שלי חלמתי לצלל מפה לשם זה נדחה מכל מיני סיבות והינה המצב התאפשר ואמרתי יאללה הולכים על זה לקחתי חופש שבוע מהעבודה וכל כולי מוכן לירידה לאילת ומתחתיה הימה רק ש....... יש לי אסתמה ואמרו לי שכדאי שאני אבדוק את זה הרופא צלילה אמר שהוא לא ממליץ ושזה כמו לשחק רולטה רוסית הוא לא היה מוכן להבהיר לי כמה זה באמת מסוכן למרות שהוא אמר שבמקומות אחרים בעולם נותנים לאסמטים לצלול השאלה שלי מופנית למי שמבין בעניין הזה כמה זה באמת מסוכן יש דרך לצלול למרות האסטמה(נאמר לעלות יותר לאט משאר האנשים) וכל פיסת מידע נוספת שאתם יכולים לתת תתקבל בברכה תודה מראש אורן

תבדוק עם רופא צלילה אחר

מרבית רופאי הצלילה אינם עוסקים ברפואה היפרברית (של השפעות לחץ) אלא עשו את הקורס הקצר הנדרש על מנת לקבל הכרה כרופא צלילה. לפיכך, אם תתייעץ עם רופא אחר, יכול להיות שתשמע דעה אחרת. ממליץ במיוחד להתיעץ עם ד"ר הלפרין, מביה"ח אסף הרופא. הוא גם רופא צלילה, וגם הרופא המייעץ לרשות הצלילה, כך שהחלטותיו קובעות. נכון מאוד כי בשנים האחרונות יותר ויותר רופאי צלילה מאשרים לחולי אסמה לצלול, אך יש הגדרות למי מותר ולמי אסור. צריך (ככל שאני זוכר) להיות ללא התקפים במשך כשנה-שנתיים לפחות, וללא טיפול כרוני (משאף כל יום, כדורים וכיוצ"ב). הסכנה בצלילה עם אסטמה נובעת מכך שכאשר אתה נמצא במעמקים, אתה נושם אויר בלחץ גבוה. בהתקפים אסמטיים, הסכנה היא כי בועיות אויר בלחץ גבוה יילכדו בריאות בגלל הנוזל הרירי שמופרש והתכווצות הסימפונות. אם כך יקרה, ברגע שהצולל ירצה לעלות לעומק רדוד, אותן בועיות אויר כלואות ישאפו להתרחב (פיזיקה) ואם הן כלואות בסימפוניות או בנאדיות הריאה, הן עלולות לגרום לקרעים בריאות - סיפור רציני מאוד העלול אף לגרום למוות. מכאן - מה הסיכוי שתחטוף התקף אסטמה במהלך הצלילה - זה כבר נושא אינדיבדואלי. יש חולים קשים, בינוניים וקשים - ולכל אחד גם טריגר אחר. לפי מצבך האישי רופא הצלילה מעריך את הסיכונים הכרוכים בצלילה - ומחליט את החלטתו. לכן המלצתי להתייעץ עם פיני הלפרין - ראיתי כי אישר בעבר לחולי אסתמה לצלול, ואני בטוח כי יש לו מספיק ידע ברפואת צלילה על מנת לייעץ לך במקצועיות.

למעלה