אנשים...

מצטער לנפץ לך את התאוריה,אבל

גם הנדסה לומדים במכללות. בכלל,כל הנימוק שנתת לו למה ללכת לעתודה,בכלל לא קשור. מה זה "לא הרבה אנשים יכולים ללמוד את זה (אנשים רגילים, לא עתודאים) " מה איכפת לו מאנשים אחרים?הוא יכול ללמוד את זה עכשיו ,סביר שהוא יוכל ללמוד את זה גם אחרי הצבא,מה קשור מה "האנשים הרגילים" יכולים ללמוד? ולך פייד,אתה יודע כבר בערך את היתרונות והחסרונות.רק רציתי לציין שאם אתה מאמין שתצליח בלימודים שלך בהנדסה(בוא נגיד ממוצע מעל 85),אז יש סיכוי טוב שתוכל להתגבר מעל בעיית ה"עלק שיבוץ במקצוע",אז קח את זה בחשבון...כמובן שאף פעם אתה לא יכול לדעת כמה תצליח באוני´,כי זה עסק ממש קשה...

wiz

New member
איזו שחצנות...

חשבתי להתחיל ולענות לך, אבל כנראה שזה חסר תועלת. אתה "עילוי" אתה תצליח בחיים ואתה על הדרך המהירה להצלחה בחיים בכל התחומים, והכל בזכות הנדסת חשמל בטכניון
. כדאי שתוריד קצת את האף ותראה שיש מסביבך גם אנשים אחרים, בפקולטות אחרות, שלא ממש "סובלים" או מרגישים מתוסכלים כי לא הלכו ללמוד חשמל... אם היוקרה של הפקולטה "עושה לך את זה", אז סבבה, תהנה. אבל אל תנסה למצוא בכוח סיבות לכדאיות המסלול שאתה מתכנן לעבור, או להשמיץ (וסתם) מסלולים אחרים.

אני הולך ללמוד "הנדסת מעשיה-וטיול"

כמו שאתה קורא לזה... ודווקא בטכניון ולא במכללה...וזאת למרות שיש לי סכם לא רע בכלל... אתה חושב שאתה בן אדם יותר איכותי ממני? שתצליח יותר בחיים? אני לא בטוח כלכך... אל תשתחצן...

wiz

New member
ח"ח על ההתנצלות ../images/Emo45.gif

גם להורים שלי היתה תוכנית ברורה של החים שלי, והם היו בטוחים שאני אלמד ואהיה מהנדס חשמל גדול
. התחום הזה לא מושך אותי כלל, ואני שמח שאני יודע את זה. אני באמת מרחם על אלה שהולכים ללמוד מקצוע שאין להם זיקה אליו - ולו רק בגלל "השם" שיצא לפקולטה, או הלחץ מצד ההורים וכו´... בקשר לשיבוץ במקצוע אין לי כלל מושג, מפני שהדבר עוד רחוק מאוד ממני (מאוד מקווה שזה יהיה רלוונטי
). אבל תמיד צריך לקחת הכל בערבון מוגבל, ולהתכונן לשיבושים בתוכניות. ושיהיה לך בהצלחה
.

D a n n y b o y

New member
../images/Emo45.gif

"זה הדבר הכי גבוה מבחינה אקדמית שאפשר להגיע אליו בשלב הזה", מה אתה שח?

arifell

New member
אוי נו, מי שהולך לטכניון, שילמד כבר

חלק מהשמות: תעשייה וניהול=מעשייה וטיול מדעי המחשב=ממלכת הרשע/הפקולטה הנאצית הנדסה חקלאית=מדעי הדשא ארכיטקטורה=מדעי הדשא המגולגל משום מה: ביו-רפואית=פקולטת העל (על שום מה ולמה איני יודע) זה מה שאני מכיר, אבל אם אתם מכירים עוד, או רוצים להטביע מושגים חדשים, זו ההזדמנות שלכם! השמות (ברובם) לא מעידים על הלומדים בהם

אנשים...

התקבלתי להנדסת חשמל בטכניון. האמת היא שאני לא ממש שמח עם זה,אבל זה מה יש... אין לי מושג לאן ללכת מכאן. זה לא שאני רוצה צבא ובגלל לחץ מבחוץ אני חושב ללכת לעתודה, זה פשוט שאין לי מושג מה עדיף...אני מסתכל על הצבא בתור הדרך הקלה החוצה...הדרך בה כמעט כולם הולכים. מצד שני,אני מסתכל על העתודה בתור הימור... יש לה הרבה חסרונות לעומת המסלול "הרגיל",ומצד שני יש לה גם כמה יתרונות...ככה שיכול להיות שזה יצא טוב,אבל מצד שני...יכול להיות שלא. אני לא יודע אם בא לי להתחיל ללמוד עם הרבה אנשים שיסתכלו עליי "מלמעלה" רק בגלל שאני עתודאי...בגלל שאני צעיר יותר...לא רוצה להרגיש נחות, להרגיש חסר מושג לעומתם. כמובן שזה יכול גם לצאת טוב..יכול להיות שיהיו לי הרבה חברים,בעיקר עתודאים(הכוונה בלימודים...תמיד יהיו לי את החברים מהתיכון ומבכלל... רק שרובם בצבא,ולא יצא לי לראות אותם הרבה,אני מניח...),ושגם עם הסטודנטים המבוגרים יותר אני אסתדר לא רע בכלל. אני לא חושב שיש בי משהו "רע" או תכונות ילדותיות יותר מידיי שיגרמו למאין קשר כזה שלא להצליח,אלא שפשוט פער הגילאים המשמעותי והחוויות הכה רבות שאנשים שהלכו לצבא חוו ואני לא יעשו את הקשר הזה לדי קשה. לסיכום אני רוצה גם להוסיף שהמקצוע אליו התקבלתי הוא בדיוק מה שרציתי ללמוד ואני מניח שגם אם אני אלך לצבא בסופו של דבר אני אלמד אותו לאחר שאשתחרר... ההחלטה באמת קשה לי...וההורים לא עוזרים ב"אובייקטיביות" שלהם,אם אתם מבינים על מה אני מדבר... אז אני רוצה לשמוע את דעתכם...ובבקשה,אל תגידו שזה כזה ברור שאני לא צריך ללכת לעתודה,כי זה לא ברור בכלל...אז בבקשה... פייד!

עומר ד

New member
בוא נעבור לרגל ימין..

ונשכח מה שהיה קודם.. שני דברים: אחד, השוק לפי מה שאני מכיר (שמונה מהנדסי חשמל בסביבתי הקרובה מאוד) די עמוס. נכון שלטובים יימצא תמיד מקום, ונכון שדברים יכולים להשתנות עוד 3 שנים, אבל, אם אתה באמת טוב, אז בצבא יש מספיק מקומות שאתה יכול להגיע אליהם ולשרת בתפקיד טוב מאוד בתור עתודאי, כזה שבשנה הראשונה-שנייה שלך בתור מהנדס באזרחות לא היית מקבל.. גם כן נוצרה כאן אגדה מסויימת לפיה מהנדסים לא משרתים בצבא במקצוע וכל מני לא מרוצים למיניהם הזינו אותה. זה לדעתי לא נכון, ושני העתודאים היחידים שאני מכיר בה. חשמל משובצים במקצוע ועוד איך. אז המלצתי - לך ולא תצטער, אם אתה טוב, אתה תקבל משהו מעניין בצבא - וכמו שציינת זה שירות "ראש גדול" באמת. תחשוב על זה, שאתה יכול לשנות גם כקצין (וכאדם) וגם מהפן המקצועי. החלטה כזו אמורה להיות קשה, ותאמין לי גם לי יש פרפרים בבטן אפעפ"י שאני יודע מה אני רוצה ללמוד עוד מלפני שנים.. אז אל תבהל מזה. בקשר לצד החברתי, נראה לי שבטכניון דווקא לא-עתודאים הם אאוטסיידרים, ולא ההיפך. אז לא צפויה בעייה, ונוסף על כך ייתייחסו אלייך כמו שאתה תתייחס לעצמך - דהינו, אם לא תתן לאפף אחד להסתכל עלייך מגבוה, אף אחד לא יסתגל עלייך מגבוה, ובעיקר אל תבוא עם רגשי נחיתות. אם אתה יודע שזה מה שאתה רוצה ללמוד אז על אחת כמה כמה, ותמיד תחשוב על תכניות למצטיינים למיניהם, שבצבא יתנו לך הקלות עבורן (נניח מסלול ישיר לד"ר, או תואר שני, או שותפות במחקר עם פרופ´ שנותן חסות..) ובכלל, אתה נמצא במע´ דינמית אף על פי שהתחייבת לקבע. זאת עצתי, בהצלחה. נ.ב - ציינת שהתקבלת לתלפיות. אפעפ"י שזה פיזיקה-מתמטיקה, היית יכול לעסוק בתחומים קרובם לה´ חשמל, בטוח שבאזרחות ובצבא בהחלט יש לך מופ מעניין. מדוע ויתרת על התכנית? (ואני שואל כי לי הייתה גם דילמה רק הרבה יותר קלה היות ומה שבחרתי למוד אין סיכוי שהיה משתלב עם הנושאים שיש בתלפיות)

למעלה