אנשים

i m the one

New member
אנשים ../images/Emo53.gif../images/Emo92.gif

אז ככה................. אני חדשה בעסק של האינטרנט (לא מזמן התחברתי..כן כן ...אני מהאנשים האלה מהמאה הקודמת
) אני אשמח אם תוכלו לתת לי תשובות לכמה שאלות. 1.האם בשביל להתחבר למחשב שלי בזמן שאני און ליין צריך את אותה מערכת הפעלה ואת האייפי שלי? או מה? 2.האם למי שמחובר למחשב שלי יש גישה לכל התיקיות והוא ממש רואה את כל המחשב שלי ויכול לעשות בו מה שבא לו? 3.האם אחרי שאני מתנתקת מהאינטרנט אותו הבן אדם שהיה מחובר למחשב שלי, מתנתק גם? 4.מהו פורט 5000? זה משהו מסוכן? 5.איך סוגרים פורטים? 6.האם אנשים יכולים להגיע ל IP שלי בלי שאתן להם אותו? אם כן, איך? (אם זה לא חוקי, אין צורך לפרט) 7.האם דרך תוכנות כמו אייסיקיו, MSN מסנג´ר קל יותר לפרוץ למחשב שלי? 8.האם שימוש בפיירוול של נורטון יחסום פורצים? 9.מה הכוונה ב IP לא חוקי? בבקשה הקדישו קצת מצמנכם ותענו לי על שאלותיי. תודה מראש (ואם יהיו לי עוד שאלות בעיקבות התשובות אני אמשיך לשאול.)

uzi2

Active member
תשובות

1) לא צריך את אותה מערכת הפעלה. צריך את ה- IP, למרות שלפעמים אלו שפורצים סתם בדקו באופן אקראי מספרי IP ובמקרה שלך עלה בגורל. 2) תלוי בטכניקת הפריצה, וטכניקת הפריצה תלויה בסוג חורי האבטחה והדלתות האחוריות שיש במחשב שלך. הטכניקה הנפוצה (עכברושים) מאפשרת גישה לכל התיקיות במרבית המחשבים הביתיים. 3) גם הוא מתנתק. באופן עקרוני הוא יכול להריץ קוד שידאג בזמנים (או בסיטואציות) מסויימים לחבר את המחשב שלך לאינטרנט, אבל בד"כ זה לא קורה. 4) פורט 5000 של TCP זה בדרך כלל ה- Universal Plug and Play, בעבר היה חור אבטחה חמור ב- UPnP אבל יש עדכון אבטחה ממייקרוסופט שסוגר אותו, ותוכלי לעדכן בעזרת ה- Windows Update. מצד שני גם לא נורא לא להריץ באופן קבוע את ה- UPnP. 5) הדרך העדיפה: ע"י זה שמכבים את התוכנות שפותחות אותם. הדרך הפחות עדיפה: ע"י פיירוול. 6) רבים סתם סורקים את האינטרנט ובודקים IP מבלי לדעת מראש של מי זה, וברגע שהם מוצאים מחשב שמאפשר פריצה הם מנצלים. תוכנות Peer2Peer (כגון תוכנות למסרים מיידיים או תוכנות לשיתוף קבצים) הרבה פעמים חושפות את ה- IP שלך כלפי מי שמחובר אלייך. חלקן צאפשר שימוש בפרוקסי לשם הסוואת ה- IP. 7) תוכנות אלו עשויות לספר למי שרוצה, מהו ה- IP שלך, ואז אם יש חורי אבטחה או דלתות אחוריות במחשב שלך, אותו אדם יוכל לנצל אותן. בד"כ לא פורצים ישירות דרך אותן תוכנות (נדיר מאוד) למרות שמדי פעם מדווח על חורי אבטחה והחברות מוציאות עדכון שסוגר את חור האבטחה. 8)חלק מהפריצות הוא יחסום וגם ידווח לך מה התוכנה שמנוצלת לצורך הפריצה. 9) תלוי בהקשר, לפעמים משתמשים במונח הזה לתאור של IP ששייך לרשת פנימית (Intranet). יש תחום מספרי IP שמוקצה לרשתות פנימיות. 192.168.0.0-192.168.255.255 10.0.0.0-10.255.255.255 172.16.0.0-172.31.255.255 רשת פנימית היא רשת שאיננה חלק מהאינטרנט, למרות שהיא משתמשת בפרוטוקולים של האינטרנט, אבל לפעמים מחוברת לאינטרנט דרך פרוקסי. בעיקרון יש עוד מספרי IP שמוקצים לתפקידים מסויימים ואינם חוקיים ככתובות באינטרנט. לתשומת ליבך, פריצה למחשב שלך מנצלת חור אבטחה או דלת אחורית. חשוב להשתדל שלא יהיו לך כאלו עד כמה שאפשר.

i m the one

New member
תודה רבה רבה רבה על התשובות!!!!!

מצטערת שלא הגבתי קודם :) הייתי באילת. (ללא מחשב) מה הכוונה ב"חורי הבטחה ודלתות אחוריות"? איך אני יכולה לבדוק אם יש לי כאלה? ואם כן, איך לסגור אותם? שוב תודה על התשובות!!!

למעלה