טוב גם לי יש דעה
ופעם אחרונה שבדקתי היא אפילו קובעת... אז ככה, שורשי הרוק מצויים אכן עמוק בתוך הצלילים העגמומיים של הבלוז, כמעט כל אומן רוק שמכבד עצמו הושפע באופן ניכר מצלילי הגיטרה ומהמקצבים של המוסיקה המופלאה הזו, ומן הראוי שגם אצלנו יהיה ערוץ שיאפשר לדיון להגיע גם לשם, אבל... יש בתפוז כאמור פורום ג´אז ובלוז, שאלות המתיחסות לבלוז באופן בלעדי, כמו שני השרשורים שהיו כאן בשבוע שעבר, הם לגמרי אוף טופיק אצלנו, מה עוד שלאחר קריאה מקפת של שניהם הם לא קידמו את הדיון אצלנו במאום, שרשורים שכאלו צרכים להופיע בפורום בלוז וג´אז ואני בהחלט מתכוון להתיחס לשרשורים שכאלה כאוף טופיק. יחד עם זאת, כל דיון על בלוז בהקשר של רוק קלאסי, או בתוך שרשור קיים המדבר על אומנים שהשתמשו/הושפעו מבלוז ביצרה שלהם הוא בהחלט מבורך ויתקבל בששמחה. יש אצלנו מספיק גולשים עם השכלה מוסקלית מספיק רחבה לקיים דיונים על ג´אז ועל ומוסיקה קלאסית, ואכן הרוק הושפעה עמוקות גם מסגנונות אלו, אולם בכך נחטא למטרות הפורום ונאבד את הפוקוס של הדיון (יש כבר פורום כללי של מוסיקה בתפוז ויש גם פורום לכל אחד מהג´אנרים של המוסיקה) ומרוב התלהבות לקדם את הפורום נהרוס אותו. אני לא אוהב להתערב בנושאי השיחה באופן בוטה ואשתדל שלא לעשות זאת גם בעתיד, אבל אני בהחלט מתכוון להשאיר את המיקוד של הפורום ברוק קלאסי.