אנשים שאלה

ganooov

New member
ליסטן... ../images/Emo13.gif

אם אני מסדר לך ניהול של פורום דאגלאס אדאמס אתה תסתלק מהפורום?
. יוקם פורום דאגלאס אדאמס, וכמו כן תפסק השיחה שלנו עד שתשיג אייסיקיו נוצץ, ותקרא את זה (מומלץ לכווולם
)..

Grimble Grumble

New member
מממ

אם אני אספר לך שכשלי היה איי סי קיו מסכי המחשב היו עדיין בשחור לבן אתה תאמין? טוב, אולי לא, אבל בזמנו היה לי מספר של 6 ספרות שהתחיל ב1... עד שבטעות מחקתי אותו (כמה שנים מאוחר יותר) וכיום אני עם מספר מגעיל של 8 ספרות ומתחיל ב2... לא רלוונטי ופה נסיים את השיחה שכל עוד היתה קשורה לרוק וזרמיו השונים היתה קשורה לפה, כשהיא עברה לדאגלס אדאמס היא עדיין נשארה קשורה לפה (אמרנו כבר, דאגי אגדת רוק) ועכשיו היא סתם הופכת לשרשור מיגע ולא קשור... ואני אשקול את ההצעה שלך בשלילה כמובן, מצד שני, אם תזמין אותי לאיזו בירה טובה יש על מה לדבר...

זה הולך ככה:

הבלוז הוא האבא, , הרוק הוא הבן. האחיין שלו היה מוזיקה פסיכודלית, שביחד עם אישתו, מוזיקה קלאסית, ילדו את הרוק מתקדם, ובגלל בגידה של הפסיכדליה במוזיקה הקלאסית, נוצר הרוק הכבד (שזה הבן של הפסיכדליה ואריק קלפטון).

Grimble Grumble

New member
אז מה שאתה רומז זה

שבגיל 5 בערך התחתן הרוק הפסיכדלי עם אישה בת 800 בערך?

יש לי תשובה

לפחות לגביי. אני לא שמעתי אף פעם בלק סבאת´ או ראמונס. ואם שמעתי, לא ידעתי שזה הם. אך גם בלי לדעת זאת, אני אבהיר לפחות למה אני התכוונתי : התכוונתי לכך שהרכבי בלוז ואמני בלוז שאין קשר ביניהם לרוק - לא קשורים לפורום. כאלה שערבו בלוז עם רוק והיתה להם דריכה משמעותית ברוק - קשורים בהחלט, ומתוך אלה אין לי ספק שיש כמה אגדות.

say my name

New member
תראה... תשמע...

קודם כל - אתה מנהל הפורום ואתה יכול לקבוע את חוקי המשחק (דמוקרטיה שמוקרטיה, ככה זה וטוב שכך).דבר שני, אין כל רע לגלוש לדיונים בנושאים שקשורים בעקיפין לרוק ולמקורותיו. אבל זה נראה לי מוגזם לתת להם לגיטימציה רשמית בפורום ובדף הקישורים. באותה מידה יכולתי לדבר על מוזיקה קלאסית, מוזיקה לטינית והיפ הופ בפורום הזה - כי הרי לכולם היתה ועדיין יש השפעה על הרוק. השאלה היא אם הדיונים האלה יעניינו מישהו? מצד שלישי ואחרון, אם הנושא הזה מעניין מספיק אנשים (כנראה שכן), עובדה שדיונים עליו מתפתחים באופן טבעי וכל שנשאר למנהל הפורום לעשות הוא פשוט לזרום איתם - לא להכריז עליהם באופן מלאכותי וגם לא לסלק אותם. מי שרוצה שיקרא ויכתוב בנושא ומי שלא מעניין אותו-יעבור לשירשור פינק פלויד הבא בתור.

LadyG

New member
אני חושבת שהגענו לשאלת

ה- 64,000 $ והיא היתה תלויה כל הזמן באויר והגיע הזמן שהיא תשאל בגלוי. עם הזמן ועם קריאה מאוד קשובה להודעות ולתגובות מגלים פה אנשים שיש בהם המון אהבה לרוק-בלוז ולמקורות הבלוז. אגדות רוק, מעצם הגדרת השם זו הגדרה בעייתית. גם על אגדות הרוק אנחנו חלוקים לפעמים ואולי טוב שכך משום שיוצאים דיונים לא רעים כתוצאה משאלות שנשאלות ומשרשורים שיש להם דרך התפתחות מעניינת משל עצמם. קשה מאוד לדבר על אריק קלפטון, ג'ימי הנדריקס, ג'ניס ג'ופלין ועוד רבים וטובים ולא לדבר על בלוז. על מקורות הבלוז העמוקים מהדלתא של המיסיסיפי, על ה- Crossroad בו מכרו את נפשם לשטן, על הבלוז של שיקגו ועוד ועוד. אני חושבת שצריך לתת לדיונים להתפתח באופן חופשי ומכיוון שזכינו במנהל פורום מוצלח במיוחד, אני מאמינה שכולנו רק נברך על ההתפתחויות. בואו נלך על זה.

המולה

New member
the lady sings the blues

אני עם הליידי בעניין הזה. דמוקרטיה היא שם המשחק. ומי שמנסה לגדוע את שורשיו של הרוק, המגיעים עד מעמקי מימיו של המיסיסיפי, ימצא עצמו בחברת "אמני" רוק המשתכשכים בשלוליות של מי אפסיים. הבלוז הוא ראשיתו של הרוק. אלמלא הבלוז (ואגדותיו - ובי.בי. קינג אינו אגדת בלוז בעיני) - לא היו אגדות רוק. אשר על כן, ולנוכח כל האמור לעיל, ובהינתן נימוקיה המלומדים והמשכנעים של הליידי - יבורך כל איזכור של אגדת בלוז.

malolds

New member
כמובן! +סיבה

היוצרים הנ"ל השפיעו רבות על עולם הרוק ועל אמני הרוק שאנחנו מדברים עליהם בפורום

טוב גם לי יש דעה

ופעם אחרונה שבדקתי היא אפילו קובעת... אז ככה, שורשי הרוק מצויים אכן עמוק בתוך הצלילים העגמומיים של הבלוז, כמעט כל אומן רוק שמכבד עצמו הושפע באופן ניכר מצלילי הגיטרה ומהמקצבים של המוסיקה המופלאה הזו, ומן הראוי שגם אצלנו יהיה ערוץ שיאפשר לדיון להגיע גם לשם, אבל... יש בתפוז כאמור פורום ג´אז ובלוז, שאלות המתיחסות לבלוז באופן בלעדי, כמו שני השרשורים שהיו כאן בשבוע שעבר, הם לגמרי אוף טופיק אצלנו, מה עוד שלאחר קריאה מקפת של שניהם הם לא קידמו את הדיון אצלנו במאום, שרשורים שכאלו צרכים להופיע בפורום בלוז וג´אז ואני בהחלט מתכוון להתיחס לשרשורים שכאלה כאוף טופיק. יחד עם זאת, כל דיון על בלוז בהקשר של רוק קלאסי, או בתוך שרשור קיים המדבר על אומנים שהשתמשו/הושפעו מבלוז ביצרה שלהם הוא בהחלט מבורך ויתקבל בששמחה. יש אצלנו מספיק גולשים עם השכלה מוסקלית מספיק רחבה לקיים דיונים על ג´אז ועל ומוסיקה קלאסית, ואכן הרוק הושפעה עמוקות גם מסגנונות אלו, אולם בכך נחטא למטרות הפורום ונאבד את הפוקוס של הדיון (יש כבר פורום כללי של מוסיקה בתפוז ויש גם פורום לכל אחד מהג´אנרים של המוסיקה) ומרוב התלהבות לקדם את הפורום נהרוס אותו. אני לא אוהב להתערב בנושאי השיחה באופן בוטה ואשתדל שלא לעשות זאת גם בעתיד, אבל אני בהחלט מתכוון להשאיר את המיקוד של הפורום ברוק קלאסי.

למעלה