אנשים..שאלה..

אנשים..שאלה..

מה תגידו עלזה..שהיום הבחורים שבישיבות עושים חילול השם בזה שהם לבושים בתור בחורי ישיבה ומסתובבים במקומות מפוקפקים שאם הראש ישיבה שלהם ידע הם ימצאו את עצמם בחוץ. וזה מציק לראות אתזה. לפחות אם אתה נימצא שם תדאג להתלבש כשאר הולכי המקום. אפה הכבוד שלכם בחורי ישיבה??? לא שבנות סמינרים הם צדיקות. אבל לפחות הם לבושות בהתאם . הבגדים שלהם פחות בולטים מאשר השחור לבן המובהק של בן ישיבה!!

שוב אותה שאלה/הערה טיפשית.

אם הם יחליפו את הבגדים זה הרבה יותר גרוע.כי מתי שהם לבושים כמו חרדים אז דם לפחות מתביישים בזה.

במקרה כזה השאלה היא מה חשוב יותר

החילול ה` שהם עושים או הרגשת ``הבושה`` בגלל בגדיהם??

גם אם הם לא ילבשו שחור לבן

רואים שהם בחורי ישיבות (אפי` אם הם מורידים את הכיפה מזהים לפי ההתנהגות..) אז עדיף שהם ירגישו עדיין שהם בישיבה.. וסתם ככה זה דוקא יפה שחור לבן.. זה מאוד אלגנט..

פינצאק

New member
בחור ישיבה אם הוא כבר הולך לשם:

שילך עם כל השמונה בגדים לשם! פשוט זה מחייב. וכך כל מיני דברים שאסור לפרט כאן על הפורום הם לא יכולים לעשות ולא להגיע לזה... מש``כ הבנות לא רק שהם מתחייבות באיסורים שהם גורמים. הם יותר חשופים לטרף.. וד``ל. אני מכיר אישית בחורים באמריקה שהלכו לאטלנטיק סיטי עם הליבוש וניצלו מדברים שלא שלא היו רוצים להגיע לזה..

נכון, וקצת יותר לא נכון.

כואב לי האצבעות אז אני אכתוב בקצרה.... מה את חושבת שבגלל הלבוש אין יצרים. לכן הם הולכים ולא מתגברים על היצר אבל אם הם היו הולכים צבעוני וכדו` הם לא רק היו מסתובבים אלא גם עושים שטויות. וודאי שהלבוש מונע עבירות לכן זה טוב.

פה ברה"ב הלבוש לא מחייב

כאן היהודים הם[ העם הנבחר] הקאליבר הם יכולים ללכת לאטלנטיק סיטי ולא יהיה להם במה להתבייש בדעוק הפוך הגיום כאן מאוד מעריכים דת ודת לא מחייב אפחד כאן אז אין ראיה

פינצאק

New member
כן אבל כשאתה יוצא מנוי יורק...

אז אתה הופך לדוגמן מהלך.. מצלמים אותך מכל פינה.. על זה לבד הייתי רוצה להעיף את הליבוש..

אבל אוהבים פה יהודים

ובניו יורק מותר ליהות מוזר כמו ההיפיס והארטיסטים וכו' ניו יורק זה שיא הדימוקרטיה אנחנו היהודים החרדים נוהלים כל העניינים החילונים אוהבים לדבר להחרדים כי העיקר היא שהם מבינים שפתם אייי חבל על הזמן אני מת על ניו יורק [על המצב שלנו שם]

צודקת אך יש סדר עדיפוית

עדיף שבחור ילך למקום מפוקפק מאשר יעשה מעשה מפוקפק ! אגב אם תפרטי איזה מקומות את מיתכונת היה קל יותר לענות לך

כן זה באמת מזעזע איך בחור ישיבה

הולך למסעדה והרי כבר נאמר והגיתי בו יומם ולילה

דבירMEN

New member
תאמיני לי שבקלות אני שם לב

מי בת סמינר ומתלבשת כמו שבבניקית. ומי שבבניקית באמת.

איני חושב כמוך

אי אפשר ליראות אבל מה החילוק בין מתחזה לשבבני"ק אמיתי שניהם עושים אותו דבר

לא הבנתי

מה ההבדל בין סמינריסטית שנראית כמו שבבניקית לשבבניקית? זה אותו דבר לשתיהם קוראים בימינו שבבניקית!

מה הבעיה ?

הלא הם הקדימו תרופה למכה, והינם לבושים שחורים ועטופים שחורים ואף הלכו למקום שאין מכירים אותם. ואם כפי עדות הנחש, דייני פומבדיתא נהג כהוראת רבי אלעאי, מדוע תדרשי מבחורי הישיבה להיות צדיקים יותר מהאפיפיור ?

קושטא קאמרת

ברם, הא דאמרת דטב עבידו... טוב. אין לי כח עכשיו לחפש את המילים בסגנון הזה... בקיצר פעם ללבוש שחורים זה היה כמו היום ללבוש ג`ינס.. והכוונה היא כדי שלא יעשה חילול ה`..

למעלה