אנשים, סוגיונת

mgirl

New member
אנשים, סוגיונת

במוצאי שבת סמינריון של שנה שעברה, בעלה של אחת המורות, אדם שנראה ומתנהג כמו רב גדול, ובאמת רב, עשה לנו (לאולפנית אמונה) שיחה. בלי להזכיר שהשיחה הייתה לגמרי לא קשורה לשום עניין, קשה מאוד להבנה ומאוד משעממת. בכל אופן, בסוף השיחה, אמר כבוד הרב הערה אחת ויחידה שהרתיחה אותי מאוד. ´ושאף אחת מכן לא תעיז ללכת לצבא!´ מאז לא היו לי עוד שיחות איתו, אבל לבנות מי´ שאני מכירה היו, והן העידו שהוא המשיך במגמה להסיט את הבנות לדעותיו הוא, וכמעט תוקפני בעניין. אז מה דעתכם? האם מותר לאדם - מורה - לעשות דבר שכזה?

מה?

מוסרית? לא ברור. אני לא מבינה איך אדם, גם רב ולעניין זה אפילו רופא, יכולים להחליט החלטות שמשנות חיים. מן הסתם שלא סתם יש להם את היכולות. תראי,זאת סיטואציה מוזרה. אני יודעת שאצלנו הרבנים לא היו מאושרים מזה, אולי שוחחו עם הבנות לפני הגיוס,במהלך השמינית אבל לא ניסו מעבר לכך,בכל זאת זה החיים שלהם. יש לרב כמחנך זכות לדבר,לשדל יפה, להבהיר מה זה עושה, להפגיש אותך עם זה אבל אני חושבת שמכאן לקביעה כזאת בלי עוררין הדרך ארוכה.

beckham17

New member
ברור שלא צריך לקבוע בפסקנות,

אבל כל מוסד לימוד מחנך לפי דרכו, ומנסה לכוון את אלה שמסיימים ללמוד בו לאיפה ללכת שנה הבאה. כך גם כל הישיבות התיכוניות מכוונות להסדר או ישיבה גבוהה. הן עושות נסיונות לכוון אותך. ומי שהכוונות שלו שונות עובר סדרת שכנועים כדי שישנה את החלטתו. זה לגיטימי, למרות שזה מעצבן... אבל לא לקבוע בפסקנות. אבל אם הוא היה מנסה לשכנע, זה בסדר גמור.

קטונתי אבל...

בס"ד אוקיי אז ככה תפקידו של רב או של מחנך הוא לייעץ לך בחיים. אתה יכול לקבל את העצות או לא! ההחלטה שלך... אבל כל רב או מחנך טוב יודעים שהדרך התוקפנית כלפי התלמידים (בביה"ס) לא תעבוד במקרים כאלו ועלולה לגרום אפילו לתגובת אנטי! הרב הזה לא יכול לקבוע לך אם ללכת לצבא או לא, וגם ההמלצה הזאת צריכה להיות בטעם ובעדינות ולא לתקוף!!! קטונתי מאותו רב אבל זוהי דעתי...

למעלה