אנשים מעצבנים!!

תאנוש

New member
אנשים מעצבנים!!

אני הולכת ליד הבית ומולי הולכים זוג עם עגלה ותינוק, והבת שלהם, בת 10-12 ניראית, הולכת מאחוריהם ובועטת להנאתה בחתול. החתול התרחק אז היא הלכה אחריו וניסתה לבעוט בו שוב, אז אני צעקתי - למה את בועטת בחתול? הילדה שהייתה בהלם שהתערבתי ענתה לי, כי מה הוא הולך כאן, ואני צרחתי עליה לגמריי... הילדה הסתכלה על ההורים שבהתחלה שתקו והתחילה לבכות, ואז נהייה ריב מטורף עם ההורים. בתכלס בטח יכולתי לעשות את זה טוב יותר.. אבל זה כל כך עיצבן אותי! ההורים שמגבים את הילדה שלהם, ואמרתי להם שאם היה איכפת להם, הם היו מעירים לה ולא נותנים לה ללכת אחרי חתולים ולבעוט בהם, ואולי כדי שילמדו אותה קצת חמלה, והם רק אמרו שאני לא אוהבת ילדים בכלל, ואיך גרמתי לילדה שלהם לבכות. ארררר!!

במקרים כאלה

יש לי נטיה להפסיק את הילד- אבל ללכת לדבר עם ההורים. להסביר להם למה הם לא בסדר ואיך צריך לחנך ילדים לאהבת הטבע והסביבה. ואם לא אהבה- לפחות לא לפגוע.

alma fa

New member
../images/Emo4.gifגם אני רואה מחזות כאלה לא מעט

ואני יודעת כמה זה מעצבן
ממליצה בפעם הבאה לנסות לנשום עמוק..
בכל זאת היא רק ילדה, גם אם לא מחונכת מספיק. הטקטיקה שאני נוקטת בה היא כמו שפעם היו אומרים לנו בחנות 'ילדה, אפשר לעזור לך? לא לגעת' כלומר, לדבר בחומרה ובתקיפות שיבינו ביטב שפה אין מצב להמשיך (במן כזו התנשאות של מבוגרים
) אבל לא ממש לצעוק.. בד"כ הטקטיקה הזו מועילה.. (אגב, יוצא לי מדי פעם לישם אותה בשינויים קלים גם על בעלי כלבים שמבריחים בתנועות לא סימפטיות חתולים מריבצם רק כי הם מפרים את שלוותו של הפוצי שלהם בטיול היומי. איך אני אוהבת את התגובה: 'יאללה, מה יש לך, כולה חתולת זבל'

YGIM

New member
מכירה מישהו שפעם אחת מתוך עצבים

על ילד שבעט בחתול, פשוט בעט בילד (ילד בן 8 בערך, והבחור בגובה של למעלה ממטר שמונים). כשהאבא התערב והתחיל לצעוק על הבחור ש"לך תתעסק עם מישהו בגודל שלך", הבחור ענה לו: "שגם הילד שלך ילך להתעסק עם מישהו בגודל שלו". לא מצדיקה את ההתנהגות של הבחור, ולא מצדיקה אלימות בכלל, אבל עושה רושם שדווקא אפקט השוק לאבא ולילד, עשו את שלהם...

צופציקה

New member
לא יכולת לעשות את זה יותר טוב

ומצויין שהתערבת. שאנשים וגם ילדים יבינו מהי אחריות ומהם התוצאות של מעשיהם.

למעלה