אנשים לא משתנים

מזל חי

New member
אנשים לא משתנים

רק הפרצופים שלהם
מיותר לציין שאני אוהבת לפרגן. שמחה אפילו לפרגן. מעודדת לפרגן. ותמיד שמחה לעזור גם כשזה ברגעים שלי קשה. שונאת! שונאת ולא רגילה להעיד על עצמי. אבל הפעם כנראה שרק אני אעשה את זה. רק אני יודעת כמה חשובה לי העבודה והאחריות בה. ועד כמה אני ממלאת את תפקידי ופי כמה ממה שצריך. אבל למה? למה ההצלחה שלי צריכה לגרום לאנשים להרגיש רע? אוף בא לי להקיא מזה. פתאום הבוקר טוב הופך להיות כבר רע. מגעיל צבוע ואי רצוני. עוד כמה צעדים וזה לא רחוק מלעשות לי ברוגז כאילו אני חייבת למישהו משהו. כאילו הטוב שלי על חשבון מישהו אחר. בזמן שאני אמורה לחשוב צלול ללמוד עוד כמה דברים כולם שמים לי רגל, או יותר נכון מנסים. אפילו מתעלמים
מה אנחנו בגנון?? פשוט מרגיש לי חרא. אני עובדת אחת אחת עם בנות שכששמו להן רגל אני באתי להושיע. כשהיו דמעות אני באתי לנגב. סאמו איזה עולם מגעיל. פתאום לא בא לי ללכת לעבודה בגלל השטות הזאת! מחר לפחות חופש אני נוסעת לטיול עם הבן השני לנקות את הראש. נראה איזו הפתעה חדשה תנחת עלי כשאחזור לשם. לאאאאאאא. אני לא הולכת לוותר על מה שהשגתי בגלל היכולות שלי. אני לא הולכת לשים על היחס המפגר והילדותי שלהן. אני הולכת להכנס ראש בראש בעבודה ולהתעלם מהאנרגיות הדפוקות שמתעופפות להן. בעעעעעעעעעעע הייתי חייבת להוציא כמה ימים של סבל נפשי ועיפות נוראית.

יערית

New member
חברה ש'לי אמרה לי

לגלות אדישות וחוסר פופלריות בעבודה,זו הדרך שלי לפיסגה. אז אל תחפשי מדליות מקולגות-אל תנסי להיות צודקת, תהיי חכמה וזה בידיים שלך. אני למדתי את השיטה,סוף סוף אחרי תקופה ארוכה

אנשים ועוצמה

אנשים חלשים לא תמיד יודעים מה לעשות או איך להכיל עוצמה. אני שומעת המון כח. את בטח יודעת, בעולמנו: כשיש חולשה לאנשים קל יותר להתחבר כשהם מזהים כח, הם נסוגים!

מזל חי

New member
מסתבר

זה לא ממש מהיום אבל זה רק החריף בגלל השינוי שקורה. מניחה שאת צודקת אם אני מהווה איום אפילו אצל המנהלת שלי ולא מהיום וכמובן עד היום..אז אמרת אמרת.

רות 2

New member
משחקי כוחות

במקום עבודה.....אם את מרגישה את ה"דיבורים" כאשר את מפנה את גבך.. התעלמי ..... הצלחה לעיתים באה על חשבונו של עובד אחר ... לעיתים זה גם עניין של מזל יותר משכל .. לעיתים זה מגיע בזמן הנכון ובמקום הנכון, וכמבון זה מגיע גם כתוצאה של צילוי תפקיד כראוי..... רק שבמקום קטן חנות ... שינוי ביחס ואו מתן תגובה לקינאה והתנצחות.... מציגה אותך באופן ילדותי לא פחות מתגובות שתיארת כאן ............ אם בגין מעמד/תפקיד חדש שקיבלת .. את מיד מנחיתה הוראות ומנסה מיד לשנות סידרי עולם...ואף משנה היחס אל תתפלאי ... לעיתים יש להתעלם לעיתים יש להתמקד במי "מדליק ת'מדורה".... אבל מה שחשוב הוא לא להתנצח בזמן עבודה ,כאשר יש "קהל"(עובדים אחרים ) שמצפה להצגה טובה...... אלה למצא את הזמן הנכון במקום הנכון ליישר ההידורים ....

מזל חי

New member
זהו שאני לא!

אני גם לא ממש רוצה להגיע למצב של נותנת הוראות אלא הנחיות כשצריך. אני אמורה להחליף את המנהלת בימים שהיא נעדרת, ונכנסתי לנעליים האלה כבר לפני מספר ימים כשקיבלתי את ההוראה מלמעלה. לא דיברתי על זה אפילו עד שלא הובן משיחות פניה של המעסיק שמינה אותי. אבל הדברים מדוברים. מניחה שמאחורי גבי מתלחשים דברים שאולי אפילו לא נבראו. המנהלת שלי עצמה שרק לפני שבוע וחצי אמרה לי "אם את יום אחד רוצה לנהל את צריכה ללמוד לא להתחבר יותר מידי עם הבנות". וזה אחרי שראתה שאני ממשיכה לנהוג כרגיל עם הבנות שעובדות איתי. לא פשוט. נשבעת לך שאין לך מושג כמה רואות עיני. אני שותקת משחקת אותה לא מבינה כלום. והמזל מאיר לי פנים בכל זאת. כמו היום שדפקתי מכירה שנפלה לידיי ואף אחת אפילו לא הגיבה. סך הכל לא עבדתי לעצמי אלא למקום כמו כולן למען כולן. כך אני לפחות רואה את זה. המנהלת משתתפת בקנוניה. מאז שאמרה לי להתרחק היא התקרבה . ברור שאתעלם. לקחתי בחשבון שעלי לפעול עם הבנות כפי שאני נוהגת עם הלקוחות. ..זורמת

רות 2

New member
התנהגות מסרסת ומגמדת

אותך על ידי עצמך.... אז מה תצפי מאחרות ? "לא דיברתי על אפילו עד שלא הובן" כמה רואות עיני. אני שותקת משחקת אותה לא מבינה כלום.. את צריכה לגלות יותר אסטרטיביות , ולא לנהוג בעובדות כלקוחות אלה כאחת שנאה דורש נאה מקיים באשר ליחס ... מה שמתפרש אצלך כהנחיה אצל עובד זה מתפרש כ הוראה ..... השאלה היא רק .... איך אומרים אותה ומתי ...

מזל חי

New member
ביקשתי מהמנהלת לדבר עם הבנות

היא אמרה שהיא צריכה למצוא זמן לעשות ישיבה ולדבר על זה. דקה לפני שקיבלתי את הבשורה אחרי ששוחחתי עם המנהל שמעליה.. עוד סיפרה לי אחת מהן שהמנהלת רוצה ללמד אותה את העבודה. כך שלדבר ולפנות בעצמי לא ממש מצאתי לנכון. היום כשיצא לומר בשיא הטבעיות משפט שהוביל ל"בגלל שאני אמורה להחליף את.." אז זה יצא. ממי אני אסרטיבית לחלוטין. כשאני "דורשת" זה מפקדת בנועם
! זה בסדר שיתפרש בהוראה. מנהל צריך לנהוג כמנהל. תארי לך שבזמן שהיא תלך אני אבקש יפה ובחנפנות שיבצעו משהו שצריך לעשות גם בלי ..כולן שם יאבדו את הצפון אם לא יהיה מי שישמור על ה"שקט". תראי הרבה ברירות לי ולהן אין. אז יקבלו את זה עד שהיא תחזור. ואני מקוה שאוכל לעבור למקום אחר באותו מעמד. בקיצור מקוה שאצליח.למרות הכל.

d a n i e l s 5

New member
אם הבנתי נכון....

ואת הולכת להיות המנהלת בחנות..... זאת תהיה טעות מוחלטת לשים פס על היחס המפגר שלהם (כדברייך). אם היית מספרת על אחת כזאת...היתי אומר ניחא , אחת שלא ניחנה ביכולת פירגון, בעיה שלה , היא לא חייבת לפרגן לך היא רק חייבת לעבוד טוב בחברתך. ברגע שזה יותר מאחת...הייתי עוצרת לחשוב , למה? א. האם זה שעברת ממעמד עובדת מן השורה לעמדת המנהלת/האחראית.....העובדה הזאת קשה להן, אולי עקפת אותן (לדעתן).....שווה לפתוח את הנושא. ב. האם זה שעברת מעמדת המוכרת לעמדת המנהלת...שינה את היחס שלך אליהן? ג. אולי בחנות הזאת יש נטייה טבעית לשנוא את המנהלת (שהרי גם כשאת היית מוכרת, את וחבורתייך קיטרתן על המנהלת)...והנה לך הזדמנות לשנות את ה"טבעי". בכל מקרה , אם את רוצה גם להנות מהפירות שקצרת......השיטה היא לא להתעלם מהם השיטה היא לתקשר. מזכירה לך.... תקשורת היא מילה לגמרי לא גסה.

מזל חי

New member
ברור שצריך לבוא שינוי

כי אי אפשר להתנהל ככה באופן שוטף בפני קהל ובכלל בין אישית בזמן שהראש צריך להיות נטו עבודה. ובהחלט שצוות צריך לעבוד כצוות. את החולשה שלי כרגע נשמה אני מוציאה כאן. לא תראי אותי מוציאה את זה שם אפילו לרגע לא בשביל התענוג שלהן. שמעתי השבוע את המשפט "לכל בוס יש בוס" ותודה לאל שיש את הבוס שמעל המנהלת שלי. שהרי בזכותו אני במקום הזה ולא בזכותה שניסתה להוציא אותי ממזמן מהסניף כי ראתה את האיום עוד לפני שנברא. מי שלא תבין שכדאי לה לעבוד היא לא! בשבוע שעבר היתה לי בעיה עם הבחורה החדשה שנעלמת כל הזמן ומסתגרת במחסן גם בזמן שאני לבד עם כמה לקוחות. עלי זה לא היה מקובל וקיבלתי אישור לשוחח איתה ולהסביר לה שזה לא יחזור על עצמו אחרת זה ידווח הלאה. כשבן אדם דורש מעצמו דרישות גבוהות לעיתים הוא דורש אותן גם מאחרים. אני יודעת שבנושא עבודה קצת לא קל איתי כי הכל חייב לתקתק. זה לא קשור לדרגת המשרה שלי זה קשור לזה שאני באה לעבוד ולא רק באה לעבודה. אבל מעבר לרצינות שלי כמו בחיי היום יום. אפשר לראות אותי מאוד רצינית ושקוע וברגע אחר פתוחה חביבה וצחקנית. לכל דבר יש זמן. יקח זמן כרגע המנהלת מנסה להקפיד לא להעדר יותר מידי. בהמשך בחודשים המתקדים שלה היא תעדר יותר ובשלושת החודשים של חופשת הלידה אני אהיה שם כל כולי לבדי. אצטרך להתמודד ולהכנס לנעליים האלה כי רציתי ועדין רוצה אותן. והבנות ילמדו לחיות עם זה. מניחה שהשלום יחזור למקומו. אבל על אמון אל תדברי איתי.. כן. תמיד שונאים את המנהל. לפעמים כשחושבים על זה יותר עמוק מבינים שלא היה כל כך נורא. לצערנו זה קורה לפעמים כשהוא כבר הולך.. חשבתי על זה בעצמי לפני כמה חודשים שניסיתי שוב לחבב אותה ולראות בה קצת בן אדם מעבר למה שהיא. חשבתי על החיוב. שסך הכל אני שם עושה כרצוני ואדון לעצמי. ואולי כאן מקור הבעיה. גם עם המנהלת הקודמת הגעתי להישג הזה. מזל באה לעבוד עובדת תותחית אז כן היא גם יכולה לקום עכשו ולעשן עוד סיגריה כי מגיע לה.

ורד 3

New member
מוכר !

אבל לא הייתי מכלילה .כי יש גם אנשים שיודעים לפרגן ..אמנם מעט אבל יש. עבדתי פעם במקום עבודה שמאד אהבתי ..היתה שם אשה שמהרגע שהגעתי למשרד קיבלה פיק בירכיים למרות שהתפקידים שלנו היו שונים לחלוטין ולא הבנתי את החשש שלה.(ישבנו באותו משרד ) מנהל מכירות שעבד איתי יחד ..אמר לי שאני מהווה עבורה איום מאחר ונכנסתי ישר לעיניינים וקלטתי את העבודה וגם המנהלים האישיים שלי היו מרוצים ..ולה זה הפריע..היא חששה שאקח את הג'וב שלה .היא היתה מוותיקי החברה ובסהכ נחשבה לעובדת מצויינת. עד היום קשה לי להבין את הראש המעוות הזה. זו דרכם של חלק מהאנשים וזה פאתטי ועצוב. אל תצפי לפרגון.זה המבחן האמיתי בעצם ..מי הנפשות הפועלות שעובדות איתך במקום העבודה. אני מציעה לך לא לכעוס, אלא לשמור על קור רוח ופרופיל נמוך. להמשיך לומר בוקר טוב עם חיוך. להמשיך לעזור ולפרגן ולהיות מי שאת בלי שום נסיון להשתנות בגלל שאנשים לא יודעים לפרגן. אנשים שאין להם הערכה עצמית ולא מאמינים בעצמם נוהגים ככה .צרות עין שמעוררת בי כל פעם מחדש סלידה וגועל. מחר את בחופש.תהני מהטיול עם הבן שלך. וביום שלישי לפני שאת נכנסת לעבודה ....תגידי לעצמך .. אני קיבלתי את התפקיד הזה בזכות מי שאני ובזכות מנהלים שמעריכים אותי וחושבים שהתפקיד ראוי לי.אני חייבת להוכיח לעצמי ולממונים עליי שהבחירה שלהם היתה נכונה. וכל השאר לפח וחסל. יעבור להם. בהצלחה.

למעלה