אנשים יש לי בקשה

• פותח הנושא EmGee
  • פורסם בתאריך

EmGee

New member
אנשים יש לי בקשה

אתם יכולים לתת כאן המלצות לשירי בלוז קלאסיים? הייתי נותן דוגמאות למה שאני מחפש אבל אין לי מה לתת אז אני סומך עליכם שתעזרו לי תודה גלעד

zambush

New member
אתה תתפלא לגלות ../images/Emo73.gif

אתה תתפלא לגלות שכמה מהשירים המוכרים והאהובים על כולם הם שירי בלוז טיוסיים וקלאסיים. סגנונות שלמים נבנו סביב הבלוז, והבלוז עצמו התפתח לכל מיני כיוונים מעניינים וחדשניים. הרוק הקלאסי בנוי ומושתת על הבלוז. ישנם מקרים קיצוניים שבהם השירים הם בלוזיים במעט לגמרי, חלקם הם: Led Zeppelin - Babe I'm Gonna Leave You Led Zeppelin - Dazed and Confused חוץ מזה ישנם אנשי בלוז מוכרים ואהודים כמו John Lee Hooker, ואיתם אי אפשר להתבלבל. John Lee Hooker & Bonnie Rait - I'm In The Mood למשל. טוב זה קצת לא יעיל, כמו לחפש מחט בערמת שחת, למה אין לך דוגמאות למה שאתה מחפש? אתה לא יודע כלום על בלוז? שפוך חמתך על הפורום והחכמנו, כך נוכל לעזור לך בצורה טובה יותר.

EmGee

New member
תודה רבה על הטרחה

בקשר לשאלה שלך אני ממש לא יודע כלום, אני רק יודע שהיא בדר"כ מלוות בכלי נשיפה ואמורה להיות עצובה. שפכתי את כל הידע שלי

goldyboy

New member
המלצות:

John Lee Hooker The Healer, Chill Out, Stripped Me Naked - שלושתם עם סנטנה (שהוא שם במיטבו) Boom Boom, Mr. Lucky BB King The Thrill Is Gone עם אריק קלפטון When The Blues Come Over Me Buddy Guy Country Man Johnny Winter You Keep Sayin' That You're Leaving Life Is Hard Gary Moore Parisiene Walkways - הביצוע המומלץ: מ-Blues Alive Since I Met You Baby עם בי.בי קינג Story Of The Blues Stormy Monday עם אלברט קינג Hoochie Coochie Man לא משנה באיזה ביצוע והרשימה יכולה להתארך עוד הרבה. יש את מאדי ווטרס, האוולינג וולף, ג'וני גיטר, בו דידלי ועוד רבים וטובים.

goldyboy

New member
ואם כבר המלצות

בלוז ראש פינה, עם האלבום המצוין "אין מחיר לחופש". מומלץ בחום

Bluespower

New member
חובה להקשיב

Albert King roadhouse Blues Blues at sunrise Muddy Waters Whiskey Blues Mississippi Delta Blues Mean Disposition Gypsy Woman Freddie King Play It Cool I love The Woman The Things I Use To Do Elmore James Mean And Evil Dust My Broom Stormy Monday The Sky Is Crying Buddy Guy Stormy Monday Stevie Ray Vaughan Texas Flood חובה גם להקשיב לעוד המון שירים של הענק Muddy Waters בעצם לכל השירים.

למעלה