אנשים יקרים

יפעתי4

New member
אנשים יקרים

הייתי קצת נסערת כשכתבתי כאן בפורום שבוע שעבר. התחלתי את המכתב ברוגע וסיימתי אותו בהטחה של כל מה שכואב לי. רגע לפני שכתבתי כאן אבא שלי בישר לי שגם השנה נעשה את החגים בנפרד. אתם מבינים, אחי משתחרר לתקופת החגים מן המוסד בו הוא שוהה, זאת על אף שעל פי קביעת המומחים הוא מהווה על סף הסכנה לציבור. המערכת הזאת מעוותת וחסרת אחריות אם תרשו לי. הענין הזה נופל כתמיד על הורי שנאלצים להתמודד איתו, לנסות להשתלט עליו. זה נורא קפקאי כל מה שקורה להם, מין חוסר צדק עיוור, פטאלי. אנחנו לא נעשה איתם את החג, זה לא יכול להועיל בכלום, מה גם שיש לי תינוקת קטנה שאני לא מתכוונת לגרום לה טראומות לכל החיים. וכך, שנה אחר שנה, כל אחד בבדידותו הוא מקבל את החג בסבר פנים עגום ונאנח ברווחה לכשהוא מסתלק, לרגע שנוכל לטלפן ולשאול אם הכל עבר בסדר או כמה נורא היה. אני כותבת עכשיו נורא אמוציונלי אז סלחו לי, תנסו לשפוט אותי ממקום של הזדהות ולא של ביקורת. לסמסורה- אני לא יכולה לבקר אותו, האדם חולה, במין צירוף אימתני של מחלות שאפילו הרופאים נואשו מלנסות ולמצוא להן את הכדורים המתאימים. יהיה טוב? אולי. אני מקווה שכן.

זה בסדר ש

את כותבת את העובר עלייך פה בפורום הרי בשביל זה הוא קיים לא?!? הקושי הגדול הוא גם בחגים באמת שהם משתחררים הביתה (ובכלל בסופ"ש) אצלנו אחי אומנם משתחרר והוא לא מהווה סכנה לציבור, אבל הוא שואל אינספור פעמים את אותה שאלה למרות שענינו לו שנייה לפני זה את התשובה, והוא חי לבד בקרבתנו והוא כל שנייה בערך מתקשר וזה לא פשוט אבל למדנו לחיות עם זה! (אין ברירה לא?!?) . אני כל כך מבינה את התחושות שלך והכאב שלך, אנחנו חוגגים לרוב את החג אצל הדודים שלנו אבל תמיד זה נתון תחת לחץ נוראי כי צריכים לנסוע אחרי שעה מסויימת בו אנו נותנים לו את הכדורים ולחזור מהר כדי שלא ישאר לבד... בקיצור החג ובכלל כל החיים שסובבים סביבו הם לא חיים כמו שהייתי אני רוצה לחיות . הכאב הזה שיש אח / הורה / בן משפחה שהוא חולה נפש הוא אינסופי הוא כאב של כל החיים ולכל החיים . תמיד אני חושבת איך היו נראים החיים שלי אם הייתי נולדת למשפחה אחרת למשפחה שמחה יותר שלא כל היום דשה בנושא של מחלות נפש אישפוזים וכיוצא בזה . שיהיה לך הרבה כוח
רויטל.

למעלה