"אנשים טובים"

GRIUHSR

New member
"אנשים טובים"

הכותבת היא רכזת גרעינצח נחשון גב´´ש-יעל הבעיה עם בנ"ע כיום היא שהיא מחנכת אנשים להיות אנשים טובים. רוב יוצאי התנועה לא יוצאים עם תחושת שליחות של "אנחנו נשנה את העולם". הם יוצאים עם תחושת "הייתי מדריך טוב, תרמתי לעולם, הגיע הזמן להמשיך בחיים ולדאוג קצת לעצמי. אני כבר לא אותו נער פעור ותמים". המטרה של תנועת נוער איננה לגדל אנשים טובים. רוב מוחלט של החילונים שאני מכירה (ויוצא לי לעבוד הרבה עם נוער חילוני) הם אנשים טובים-הם יקומו בפני הזקן באוטובוס ויתרמו צדקה למי שצריך. המטרה של בנ"ע היא אחרת: היא לחנך נוער שחולם על עולם אחר ומנסה לקדם את העולם להגיע לשם. כשבנ"ע הוקמה כל שבט נשלח להקים יישוב במקום אחר-כך בעצם הוקם כל הקיבוץ הדתי. אם תקראי את הספר של יחיאל אליאש על הקמת התנועה תראי שבפועל, אם לא היה מקים את בנ"ע לא היה ציבור דתי לאומי בישראל. אין על זה מחלוקת. התנועה הצילה את התורה. איך זה קרה? כי התנועה היתה האמצעי ולא המטרה. המטרה היתה ההגשמה של ערכי התנועה שבאה עם היציאה מהתנועה. גרעיני נחשון מנסים להחזיר את התנועה למקור שלה. להחזיר את התנועה, שכיום מחנכת נוער להיות מדריכים שמחנכים נוער להיות מדריכים שמחנכים נוער להיות מדריכים וכו´ וכו´, לתנועה שמחנכת נוער לשנות את החבר´ה הישראלית, לפעול, להגשים. כיום אין לתנועה ערכים מוגדרים. היא לא מחנכת לשומדבר קונקרטי. היא בסופו של דבר מחנכת אנשים להיות אנשים טובים. אז את זה עושים גם הצופים, ולצערי, הם אפילו עושים את זה טוב יותר לפעמים: אני מרכזת את מבצע הקש בדלת של האגודה למלחמה בסרטן. בגלל שביתת המורים נותרנו ללא תיכוניסטים שיצאו להתרים והתחלתי לפנות לתנועות הנוער בראשון בבקשה לעזרה. הצופים קפצו על הבקשה בשמחה- הם אמרו שהם מאוד שמחים לכל נתינה לקהילה- והבטיחו להעביר לי כבר מחר מס´ מוגדר של חניכים שיצאו להתרים. הקומ´ בבנ"ע לעומ"ז אמרה שזה קצת בעייתי כרגע כי חודש ארגון וכולם עושים חזרות וצובעים קירות וכו´ אבל היא תדבר עם המדריכים ונקוה שהחניכים יגיעו. זה בעיניי מעוות. זה רק הוכיח לי עד כמה סטינו מהדרך. עד כמה אין פה באמת חינוך. ועד כמה הגרעינים הכרחיים בתנועה הזו כדי להחזיר אותה למסלול המקורי... יעל

רוני13

New member
../images/Emo54.gif../images/Emo163.gifאממ...

יש לי בעיה עם הדוג' שהבאת בסוף-אני בספק אם בכלל הצעת את זה ליותר קומונריות,כי אם היית מציעה את זה לקומונרית שלנו היא הייתה קופצת על זה בשמחה. ככה שקומונרית אחת זאת לא סיבה להכליל על תנועה שלמה! את דיברת בחלק הראשון של ההודעה ש"בני עקיבא מחנכת להיות אנשים טובים" ושזה סוג של סטייה מהדרך המקורית ואז בחלק השני את מצדדת בצופים על זה שהם מחונכים להיות אנשים טובים ואנחנו,כביכול,לא. אולי את סתם מנסה להחמיא לצופים? בני עקיבא מחנכת,בין היתר,על ערכיי אהבת ישראל ויישוב הארץ אבל החניכים כיום הם פחות ערכיים מפעם. מספיק לקרוא את הספר "מכתבים לטליה" כדי לראות שפעם האנשים היו הרבה יותר ערכיים-אפילו החילוניים שבהם וככה היה הרבה יותר קל לשנות דברים קיימים ולעשות דברים משמעותיים(כמו יישוב הארץ). חייבים להפנים שהיום אחרי שישראל כבר התערבבה בתרבות המערבית,הכל נהיה ריק וחסר משמעות וגדל פה נוער כל כך שטחי שהדמויות הערצה שלו הם השחקן/זמר/דוגמן/אנאעראף מהטלוויזיה והשאיפת חיים שלהם היא לקבל חתימה מאותם דמויות הערצה. את מצפה מהנוער שיבין למה צריך ליישב את הארץ? ועוד ליישם את זה אח"כ? קודם צריכים להכניס בהם קצת ערכים אחרים ולגרום להם להתנתק מהתרבות המערבית,שהיא דבר רע לחלוטין,ואולי אח"כ נוכל להסביר להם דברים עמוקים יותר.

רוני13

New member
../images/Emo54.gif../images/Emo163.gifאנוכי בן זכר!

הבנתי טוב אמוד-אלא אם כן הכותבת לא הבינה מה היא כתבה

הכותבת[במקרה הרכזת שלי] הבינה מה היא כתבה

היא אומרת שבנ"ע הדרדרה ממצב של תנועה שחשובה לה ההגשמה,השעיה,ומחנכת לזה,לתנועת פס ייצור של מדריכים,ולחינוך להיות אנשים טובים.הבעיה היא,שכולם אנשים טובים,לא רק בנ"ע.וזו לא המטרה של בנ"ע,לחנך להיות אנשים טובים.המטרה היא לצאת!לעשות!להגשים.יחיאל אליאש הקים את התנועה כדי לצאת להתיישבות חקלאית דתית.המדריכים בסניפים היו רק מי שנבצר מהם לצאת להתיישבות-שזה מראה על חשיבות העשייה לעומת אי חשיבות ההדרכה,הפוך ממה שקורה עכשיו.

רוני13

New member
../images/Emo54.gif../images/Emo163.gifאני מסכים...

שגרעינים חשובים-אך באותה מידה גם המדריכים. המצב השתנה! היום זה לא מה שהיה פעם. היום יש עשייה...ואנשים "טובים" זה לא מספיק! המצב הדתי בישראל הוא ברצפה,המדריכים צריכים לנסות להחדיר בחניכים טיפה ערכיות וגם זה כמעט ולא מצליח! בלי שהם יהיו אנשים ערכיים יותר-לא תהיה התיישבות כי הם פשוט לא מבינים את חשיבות הדבר! להזכירכם בני עקיבא היא-"תורה ועבודה". כיום,בני עקיבא שמה דגש על ה"תורה"-כי זה מה שהדור הקיים צריך יותר...זאת לא סטייה מהדרך!

isilme

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo42.gif

זה היה בפורום 9! |מתלהבת|

למעלה