אנשים טובים אני חייב עזרה

R-o-i

New member
אנשים טובים אני חייב עזרה

אהלן מה שלומכם ? טוב אז ככה ביום חמישי עברתי טסט על סירה מהירה עד 150 כ"ס יש לאבא שלי סירה בעלת מנוע של 230 כ"ס מישהו אולי יודע איך אני יכול כבר עכשיו להתאים את הרשיון לסירה ? בכבוד רב רועי שכבר רוצה לצאת לבדדדדדד עם הסירה (לבד הכוונה עם חברים)

lizard

New member
יש קישור לאתר תחבורה נט.

יש שם טבלת PDF שרשום בה הקרטריונים.

lizard

New member
רשיון למעל 150 כ"ס.

אתה צריך שנה רשיון 12 ואחר כך לעסור טסט על סירה מעל 150 כ"ס.

skipper

New member
תגובה

אהליין קודם כל מזל"ט שנית, אם לסירה יש מנוע חיצון, הנושא קל יותר - עליך פשוט להחליף מנוע לסירה. מבחינת רישוי אני לא צופה בעייתיות עם הנושא מכיוון שהבעייתיות היא בד"כ בהגדלת נפח מנוע לסירה ולא בהקטנה (מבחינת מהירות שיוט ויציבות). אם המנוע הוא פנימי אז ההחלפה קשה יותר..... פתרון מעשי יותר - למצוא לעצמך בן זוג עם רשיון לא מוגבל. בהצלחה. אמיר

lizard

New member
נראה לי

שהוא התכוון לדרך שבה הוא יוכל להשיט את הסירה עם ה230 כ"ס.

R-o-i

New member
קודם כל תודה על התשובות אבל

בעקרון לאבא שלי יש רשיון מתאים אבל אני רוצה ללכת עם חברים וכמה שיותר מוקדם יותר טוב אין דרך לעשות את הרשיון 13 מבלי לחכות שנה ? תודה רועי

skipper

New member
יש דרך......

כתבת "מבלי לחכות שנה......" אז זהו - יש דרך. יש במנהל הספנות "ועדת חריגים" המתכנסת אחת לשבוע (כמדומני). ועדה זו דנה - בחריגים. בכל אותם שייטים המבקשים, בין השאר, קיצורי פז"מ לרשיון. תוכל לנסות את מזלך בהגשת בקשה מנומקת ועניינית. לדוגמא: אני זכיתי בוועדת חריגים לקבל רשיון משיט 40 (ספינה מסחרית) מבלי להמתין שנתיים (עפ"י הסילבוס). את בקשתי נימקתי בצורה הגיונית: היה לי כבר רשיון מסחרי לסירה מספר שנים. (כולל נסיון מסחרי). הפלגתי בארץ ובחו"ל באופן פרטי ומסחרי. ועוד כמה סיבות...... אני מניח שאם בקשתך לא תהייה מוצדקת, לא יאשרו לך אותה.... דרך נוספת, אבל קצת מסובכת יותר, היא לעשות רשיון לספינה. ברגע שתסיים את הרשיון לספינה תוכל להשיט כל סירה בכל נפח מנוע שהוא. אני מניח שתהליך הוצאת רשיון לספינה יהיה קצר יותר משנה. אם תגיע למפגש פורום הצוללים - נוכל לשוחח על כך. בברכה אמיר

R-o-i

New member
לאמיר

אהלן אין באפשרותי להגיע למפגש צוללים כי חצי מהצוללים שם רוצים להרוג אותי כמו שאני הורג את הדגים אז האם יש לך אולי איי סי קיו ? שתוכל להסביר לי איך אני אוכל להוציא בקרוב את הרשיון תודה רועי

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
רועי, למה לז...... את המוח ?

אף אחד לא רוצה להרוג אותך. תגיע למפגש ואני מתחייב לשמש לך כמאבטח אישי. ו ב ב ח י " נ

R-o-i

New member
שיח הייתי בא בכיף אבל כנראה שלא

יערך מפגש ואם יערך ב - 22.11.01 אני לא יכול להגיע צריך להיות בבית ספר בערב ( הצגה או משהו ) אבל תודה לך מאבטח ובבקשה תגיד לי מה פרוש הראשי תיבות בסוף ההודעה שלך תודה רועי

למעלה