אנשים חוצפנים

tatarata

New member
אנשים חוצפנים

לפעמים אני נדהמת עד כמה אנשים יכולים להיות חוצפנים. איך אתם מתמודדים איתם? כאשר בילדותי גרתי עם הורי היתה לנו שכנה, שהיה לה בעל ושני בנים בגילי, כל פעם כשהיא הייתה עושה קניות, היא הייתה מצלצלת אלינו ומבקשת מאמא לשלוח אותי לעזור לה להביא תיקים. לאמא שלי לא היה נעים, אז או שהיא הייתה שולחת אותי או יוצאת בעצמה. השאלה מדוע שלא תבקש מבניה או מבעלה?
אבל זה קרה לפני שנים.
יש לי חברה שיש לה שני ילדים בגיל 16-17, בעל ואחים. ומשום מה היא כל פעם מבקשת ממני לעזור לה להביא דברים מהשוק, חנויות. אני כמובן מסרבת. לא רואה שום סיבה לבקשת עזרה, אני מבינה אם הייתה בודדה, אבל למה לא לבקש מבעלה, ילדים, אחים?
וקרה לי עם עוד כמה נשים, נשואות בעלות ילדים גדולים וגם אחים.
מאיפה החוצפה הזאת? זה נכון שאני מרגישה מספיק חופשי לסרב, אבל קצת מגעיל.

tatarata

New member
כן

ולא רק זה, יום אחד היא קנתה טלויזיה יד שניה וביקשה לבוא לעזור לה לסחוב. הייתי בהלם, שאלתי למה שלא תבקש מבעלה וילדיה ואחים שלה. היא אמרה שבעלה בעבודה, ומאחים לא נעים לה.

מה את, סבל?

היא ממש מצחיקה. לא ברור איך הגעתן למצב הזה, ולמה היא חושבת שאת הסבל הפרטי שלה. טלוויזיה... חחח...

דנהZ

New member

חוצפה של אנשים.
כשיש קשרים טובים, ומשהו חריג אני יכולה להבין. אבל על בסיס קבוע.
לא נפגשתי עם מצב כזה. ומקוה גם לא להפגש.
מוזר שתעדיף לבקש עזרה מזר, ולא מהילדים או מהבעל

mykal

New member
חוצפנים? למה?

הם מעזים ומנסים--את יכולה לא להסכים,
אבל, הם צודקים (לטעמם, א דעתי) שמנסים כי הרבה פעמים
זה מצליח להם.--ולמה?
כי ממי שמבקשים נענה ועושה--כי 'לא נעים'.
מה הבעיה לסרב. מה הבעיה לומר--סליחה, לא!
ואם לא נרמזה בפעם הזו--הייתי אני מזמינה אותה--לעזור לי---בטוח היתה מוצאת תירוץ, למה את לא יכולה לתת תירוץ?
באופן אישי שונאת נצלנים--שמתלוה לכך דרישה.לא רוצה להיות מובכת.

tatarata

New member
נכון

את צודקת כשמבקשים ממנה משהו, היא בהחלט לא יכולה. כאשר עשיתי מחקר והייתי צריכה לראיין אנשים, היא התחמקה. ביקשתי ממנה והיא אמרה שהיא תחשוב על זה והיא לא אוהבת מחקרים ועוד. בסוף הנושא נשכח.

אנשים מנסים תמיד

זכרי זאת תמיד,כנראה התשדורת מימך אפשרה להם לנסות !
אז ככה מכירה את האמרה שלום שלום ואל תבוא לי בחלום,תנהגי כך עם שכנים,לקח לי זמן ללמד את אימי!
כיום שכנים נהיו פולשנים מעצם חיכוך בין בני אדם,אם למשל היו רואים אותך הולכת לרמי לוי ואז מבקשים ניחא אפשר להבין!
אז הבעל בעבודה והילדים לא בא להם ואז מבקשים ,כנראה שאת דמות טובה מידי שמזמנת את זה

גם אצלי למשל יודעים שאני אעזור בכל מצב, לא השכנים איתם אני רק ביחסי שלום שלום , למשל קניות מחול אני בהדדיות ארכוש אם אדע שגם הוא ירכוש עבורי ויקבל את התשלום על כך ויחסוך לי לעומת הארץ

למעלה