נראה לי שזו הכללה מאוד גסה...
השאלה, בעיניי, היא, האם אלו שהתגרשו מצליחים לראות את חלקם בכשלון נישואיהם. ובראייה זו - להימנע מטעויות העבר. לדאבוני, אנשים רבים שהתגרשו מצויים במערכת האשמות, או תחושות אשם, ולרוב רואים בבן/בת זוגם את האשמים לכשלון הנישואין. במקרה כזה, לדעתי, לא תיתכן למידה והתפתחות אישית, כתוצאה מנטילת אחריות לכשלון הנישואין, ויהיה קל מאוד לחזור על טעויות העבר, ואפילו לבחור את בן הזוג שדומה, כמו שתי טיפות מים, להוא/היא שממנו/ה התגרשתי.... אמר לי פעם מישהו מבוגר, משפטן מאוד מצליח ומוכר, שהתגרש מאשתו, והתחתן עם המתמחה במשרד שלו: "...נפלתי מהפח אל הפחת....היא בדיוק כמו אשתי הראשונה, רק הרבה יותר גרועה..." טוב, זה לא תמיד ככה. אבל - לדעתי, השאלה היא באמת - מידת האחריות שהאדם לוקח לכשלונות בחיין בכלל, ולכשלון נישואיו בפרט, וגם - הסיבות לגירושין מרבית האנשים המתגרשים פעם ראשונה - אינם מתגרשים פעם נוספת, ולא בהכרח כי יותר טוב להם. האם זה אומר דרשיני ??? קרובה שלי, הנשואה לבחור גרוש, אמרה לי פעם: "אני מוגנת. יש לו כזאת טראומה מגירושיו, שאין סיכוי שהוא ירצה להתגרש שוב...." אז - תחשבו פעמיים. לא תמיד זה הפתרון, אבל לפעמים - זה כן.