אנשים בדרך

• פותח הנושא syair
  • פורסם בתאריך

syair

New member
אנשים בדרך

דיברנו על התנדבויות, אבל בעיקר הוזכרו העזרה לבעלי חיים. האם מישהו פה התנדב בעזרה לאנשים (לא בארץ)? שמתי לב לגביי, שנהפכתי לאדיש לגבי האוכלוסיה המקומית בטיולים, ואני יותר מחפש מה אני מקבל. אפילו שאני משוחח עם המקומיים זה יותר בשבילי, למרות שאני בטוח שגם הם נהנים מהשיחה עם הזר. מה דעתכם בכלל על כל העוני ברוב המקומות, שהתרמילאים מטיילים אליהם?

סיווקס

New member
אצלי זה לא היה ככה

אני מודה שטיילתי באיזורים לא מאוד פופולרים אצל ישראלים (סקנדינביה ואירלנד) אבל להתערבב במקומיים היה ממש חשוב מבחינתי, והאמת שככל שהטיול התארך נהנתי מזה יותר ויותר כי הייתי כבר יותר מורגל בצורת החשיבה המקומית והמינהגים - ואפילו קצת בשפה. כמובן שלא ממש ראיתי עוני במקומות שהייתי, ומה רע בלדבר עם מקומיים אם אתה נהנה מזה? זה נקרא ניצול?!

syair

New member
לא טענתי

אפילו לרגע שלא ניסיתי לתקשר עם המקומיים בכל אחד מטיוליי. בעיניי זהו חלק מהטיול. פשוט ניסיתי להביא את הנושא, שלפעמים מטיילים במקומות, שהאוכלוסייה המקומית מאד סובלת. למשל מלאווי שאנשיה מאד עניים, ורק שמעתי השבוע ברדיו של ה-BBC ש-1 מכל 7 אנשים במלאווי הוא נשא איידס, וגם לפני כשנה היה מחסור גדול באוכל במקום. ומתי שטיילתי לא יודע, אבל כנראה שמטיילים גם המדינה מנסה להסתיר את האנשים הנדכעים שלה מהזרים, ובד"כ אלה שאתה מדבר איתם יספרו לך על הדברים היפים במדינה, ולא על העוני והמחלות. הייתי מאד רוצה יום אחד לסע לכמה חודשים ולהתנדב באחת ממדינות אלה כדי להבין טוב יותר את חלק זה של העולם.

למעלה