אנשיםםםםם

לונה..

New member
אנשיםםםםם ../images/Emo53.gif

אני צריכה מידע על איגרוף תאילנדי וקיקבוקסינג.. כל הקשור בנושא, החל ממה זה בעצם, מאיפה זה הגיע, ועד למאמנים/מורים/איך שקוראים לזה.. אם תוכלו לעזור לי, אז תודה רבה מראש. שיהיה לכולם סופ"ש נעים.

יש לי מידעעעע!!!

אגרוף תאילנדי הגיע מתאילנד. זה סוג של אגרוף שיש בתאילנד. זה הגיע לכאן דרך אנשים שלמדו אגרוף כזה. קיקבוקסינג הגיע מקמצ´טקה שזה בחצי האי הסיבירי. קוראים לזה קיקבוקסינג כי קשה להגיד קמצ´טקהבוקסינג. מקווה שזה עזר לך

zoti

New member
אז ככה

איגרוף תאילנדי - MUAY THAI (מתרגם לאיגרוף של תאילנד) הגיע מ... נכון, תאילנד. התאילנדים טוענים שהסגנון בן אלפיים שנה. במקור הם השתמשו בו כשהם לחמו נגד הבורמזים (שלהם סגנון משלהם הדומה מאד לאיגרוף תאילנדי הישן - ללא כפפות ועד שאחד מהלוחמים לא יכול להמשיך יותר) המתחרים של היום נלחמים הזירת איגרוף עם כפפות איגרוף. קרב מקצועני נמשך 5 סיבובים של 3 דקות כל סיבוב עם הפסקה של 2 דקות בין סיבוב לסיבוב. המתחרים משתמשים ב8 נשקים (איברי גוף) האיגרוף, המרפק, הברך והרגל. אסור להכות מתחת לחגורה אבל בעיטות וברכיות לרגליים מותרות. מתאגרפים תאילנדים מקצועיים (מתאילנד) מתאמנים 7 פעמים בשבוע פעמיים כל יום. ישנם כ 2 מליון מתאגרפים מקצועיים בתאילנד כך שהתחרות קשה אבל מי שמגיע לטופ, היינו אלוף אחד או שני אולמות האיגרוף הגדולים בבנגקוק, זוכה להערכה רבה בתאילנד. התאילנדים מתחילים להתחרות בגיל 6-9 ופורשים לרוב בשנות העשרים שלהם. אז כבר יהיו להם כ120-150 קרבות מקצועיים. יש כאלה שמגיעים גם למעל 400 קרבות. הסגנון אומץ גם על ידי המערב אבל שם, לרוב, הורידו מהרפרטואר את המרפקים משום שהם גורמים לחתכים ופציעות קשות בראש. קיקבוקסינג הוא במקור קראטה במגע מלא שהתחיל בארה"ב. הוא דומה במראה לאיגרוף תאילנדי אבל... אסור לבעוט לרגליים אין ברכיות או מרפקים יש מספר מינימום של בעיטות בכל סיבוב המתחרים לובשים מכנסיים ארוכים בניגוד למכנסיים הקצרים של האיגרוף התאילנדי. יש דגש רב יותר על עבודת ידיים. הסיבובים בקרב הם של 2 דקות ויכולים להיות עד 10 כמדומני. המתחרים לובשים מגיני רגליים/כף רגל. תשאירי הודעה אם יש לך עוד שאלות

לונה..

New member
קודם כל, תודה רבה

דבר שני, רציתי לברר אם יש איזושהי אפשרות לכתוב כאן רשימת שמות של מורים, או מאמנים במרכז הארץ... תודה.

למעלה