אנשושים.....

פרסה

New member
שוב. זה לא חוק....

שמשטרה באה ונותנת לך דוח כמו על חגורת בטיחות זה חוק לתחרויות ואז נפסלים אם לא רוכבים אם קסדה וזה ענין של ביטוח לא כל ביטוח מחייב והקסדה שנפלה לי מהיד היא תוצרת אנגליה

taos

New member
זה כן חוק ולא רק לתחרויות

זה חוק שתופס גם בביטוח אם אתה רוכב בלי קסדה ואתה נופל הביטוח לא יתן לך פיצוי כי לא נהגת לפי החוקים שהביטוח מציב שזה אומר קסדה עד גיל 18 זה חוק ממש לא של משטרה אבל חוק

S H I L G I

New member
הנה דוגמא בקשר לחברה מהפורום

דורון "טאורה המלך" נפלה בתחרות, דירוג לאליפות הצפון. אני הייתי עדה לזה, היא איבדה את ההכרה ושכחה הכל לכן היא לא תוכל ממש להסביר. היא ממש נפלה עם הראש על הכנף של המכשול, היא יכלה לשבור את הראש. אני רק יכולה לומר, שהקסדה הצילה אותה.

Sweet SuGaR

New member
או קיי אנשים תקשיבו...

"גיזמו המלך" אמר שהוא יכול לרכב עליו בלי כלום.... אנשים אם עדיין לא הכנסתם את זה לראש (ואולי זה עוד לא קרה לכם).... סוס זאת חיה! אתה יכול לדעת כל תנועה של הסוס שהוא רגוע אבל אם הוא נבהל ממשו הוא נכנס לפניקה! כמו בטבע הוא מתחיל לרוץ ולהשתולל. ברגע שאתה בלי אוכף, מושכות וקסדה יש מצב למזעזוע מוח עד לשבירה/ פתיחה של הראש (או שזה אותו דבר... חח). הקסדה הזאת מסוגלת להציל ולדעתי זה מתלהב לרכב בלעדיה, אולי מדריכים לא, כי זה לא הדבר הכי נוח שיש, אבל גדעון לדוגמה, לפי התמונה אני יכולה לראות שאתה זקוק לה ביותר!!! משכת לסוס בפה! היית נופל אחורה ואלוהים היה יודע מה קורה. הסיכויים לפגיעה בראש הרבה יותר קטנים שאתה עם קסדה (אני יודעת שזה ברור)... גם יש את הביטוח, אם מישו רוצה (אני מדברת לצעירים שבינינו) לגרום להורים שלו לאבד המון, אבל המון כסף שירכב בכיף בלי קסדה, הוא רק יגרום לצרות כלכליות שזה לא ממש מומלץ... אמרתי את דברי, רוצים תגיבו, בא לכם להוציא עצבים... לא עליי

קסדה...

אני לא עולה כמעט אף פעם על סוס בלי קסדה כי אני לא מוצאת שום ריגוש בזה, שאני מסבירה לילד שאני מדריכה משהו, אני לוקחת את הקסדה שלו, יכול להיות שזה קטן ולא נוח אבל שאני מדריכה אני משמשת דוגמה ומודל לחיקוי ואם את/ה רוצה שהילד ירכב בחוקי תרגיל אותו לקסדה בכך שאתה תלבש קסדה. לפעמים אני עולה על סוס בלי כלום בחצר, אבל אני בעיקר עולה על אלמוג, שהוא פוני קטן ואני רוכבת עליו המון בלי אוכף ובלי ראשיה, ולפעמים בלי כובע. טאורה הוא ממש ממש מלך ברכיבות בלי ציוד(כמו בכל דבר) ואני סומכת עליו בעינים עצומות(3 שנים של רכיבה קבועה,עשינו הכל, מגלופים בלי ציוד לקפיצות בלי אוכף ובלי נפילה)אז מדי פעם אני מרשה לעצמי לרכב עליו ל5 דקות בלי קסדה אבל לא ליותר זמן ובטח לא בקפיצות! על דיזל עליתי פעם אחת בלי אוכף עם כובע, אבל לפעמים שאני מקררת אותו אני מורידה את הכובע רק כדי לרענן את הקוקו. ברגע שזה נוגע בראש שלכם זה נוגע בחיים שלכם! אל תקחו צאנס ותרכבו בלי קסדה! זה לא מוציא אותכם גיבורים. אגב נטע, הקסדה שאיתה נפלתי קניתי אותה חודש לפני התחרות כי הקסדה הקודמת היתה בתקנים של הארץ ולא של חו"ל החדשה היא בתקן האנגלי והיא אפילו לא נשרטה שנפלתי.

למעלה