אנשושים

NightElf

New member
אנשושים../images/Emo70.gif

הייתי היום בדירה בת"א שמצאה חן בעיניי, וקבעתי מחר להפגש עם השותף ובעלת הבית לעבור על החוזה וכנראה לסגור עניינים. אנא מכם, יש אי אילו טיפים של הרגע האחרון? מה לשים לב בחוזה? אני רוצה לציין שזה חוזה שאני ממשיך כי הבחור מסיים את החוזה שלו רק בעוד 4 חודשים, ואני ממשיך אותו עד אז, ונאמר לי שלאחר 4 חודשים אני אצטרך לחתום על חוזה הארכה, במקרה ואני ארצה. ובקשר לטיפים? אז יש הארות למיניהם למה לשים לב? מה "יהרדג ובל יעבור" וכו'? אני אראה את ההודעות עד מחר בערב, אז תרגישו חופשי לשרשר עד אז.

אז כמה דברים

קודם כל, מזל טוב על זה שמצאת דירה כלבבך
מה שהייתי בכל מקרה ממליצה לך, זה לעבור על הארכיון ולחפש שרשורים רלוונטיים: הארכיון כולו הוא די קטן, במיוחד ש-9 העמודים הראשונים הם לא רלוונטיים, בהיותם שאריות מגרסא קדומה של הפורום הזה. אז די קל לרוץ ולראות מה רלוונטי ומה לא. אני מבטיחה שמתישהו יהיה מקור מידע אחיד שירכז את כל הטיפים - אבל אני רוצה שהוא יהיה רציני, אז זה לוקח זמן. מעבר לזה, יש כמה נקודות: 1. תיאום ההגעה של בעל הבית: שיהיה איפהשהו כתוב בחוזה שבעל הבית יוכל לבוא - אבל רק בתיאום מראש עם הדיירים. 2. מה בדיוק יש בדירה - ובאיזה מצב: שלא יבואו וידרשו ממך פיצוי על רהיט שהיה שבור מלכתחילה. 3. מה בדיוק כוללת האחריות של בעל הדירה לתקן: בעיקרון כלל האצבע הוא כל מה שנובע מ"בלאי סביר". אבל נניח המקרר מתקלקל - האם זה "בלאי סביר"? בקיצור - מכשירי חשמל, צנרת, כל הדברים הללו - לפרט. 4. תנאי יסוד:אלו תנאים שאם הם לא מופרים זו עילה לבטל את החוזה מבלי שתדרש להמשיך ולשלם, או לשלם פיצוי על הפרת חוזה. אז אילו תנאים כדאי שיהיו כאלו: למשל תיקונים תוך זמן סביר (ולפרט גם מה בערך יהיה זמן סביר). אתה לא היית רוצה להיות תקוע עם נזילה במשך חודשיים. זה מה שעולה לי לראש כרגע.

NightElf

New member
../images/Emo51.gif

בסוף אני הולך רק ביום ראשון בערב עם אחי (שיהיה ערב) ונסגור עניינים, ועם הכל ילך טוב, אז יום שני אני כבר אוכל לגור בדירה

למעלה