אנרגיות

אנרגיות

אני לא ממש מומחה לתחום, אבל -
הבנתי שבטנטרה/קמה סוטרה (יכול להיות שאני מבלבל ביניהם) מעבירים אנרגיות תוך כדי קיום יחסים.
אז רציתי לשאול מה דעתכם על בדסמ ... מדובר הרי ביחסים דיי עוצמתיים יחסית ליחסים "רגילים".
לדעתכם גם שם יש העברה של אנרגיות?

lightflake

New member
בוא נדבר תכלס בלי לפגוע

אנרגיות או לא אנרגיות, הכל זה אנרגיות, אז מה זה אומר? מה המטרה בבדסמ? האם לתעל את האנרגיות להכרה עצמית אמיתית (משהו שאנחנו מנסים לדבר עליו פה) או להגיע לסיפוק יצרי מקסימלי של תאוות מאוד גסות בסך הכל, משהו מאוד לא בוגר לפי דעתי מתוך איזשהו נסיון ל"סחוט" עד כמה שניתן את עולם המיניות כדי להשיג עונג רגעי יותר ויותר חזק עד כמה שניתן.

אני לא חושב שזה רע שאנשים מתנסים בדברים שמושכים אותם אבל בסופו של דבר בן אדם צריך להסתכל על עצמו, להיות כן עם עצמו ולחפש משהו שמעבר להנאות רגעיות וממכרות במקום לתת דרור לתאוות לשלוט בחייו...

אולי זה לא קשור לשאלה שלך אבל אמרתי את דעתי

אני לא בעד דברים רגעיים

ואני לא מבין למה לדעתך זה רע להגיע ביחד לעוצמות מעל לרגיל.
יחסים רגילים זה כן טוב אבל יחסים שבהם מנסים להעלות את הרף, לא?

lightflake

New member
להעלות את הרף? של מה?

יחסים? עד כמה שאני מבין אתה מדבר על עונג מיני, כן זה עונג גדול, זה לא סוד, אבל הוא בהחלט זמני, חולף, ופה לדעתי טמון הרמז שלו, הרמז שהוא לא העונג האמיתי.
בטנטרה המטרה היא לא העונג המיני אלא שימוש באנרגיה המינית כדי להביא להכרה עצמית (לכן עד כמה שידוע לי המתרגלים משתדלים לא להגיע לשפיכת זרע כלל).

אתה אומר "יחסים" ואני תוהה למה אתה מתכוון? אילו מן יחסים אלו אם כל אחד למעשה מנצל את גופו של האדם השני על מנת להגיע לעונג פיזי ? האם זו לא מטרת הפגישה בעצם?

האמת שאני מבין בנושא מעט מאוד, אני רק יודע שמדובר על מין מין ומין ומה כבר הדבר הזה נותן לאדם כשהוא לא למטרת ילודה?
בסדר, עונג, הרפייה, רגיעה, אולי בתוך תחלואי העולם המודרני זה הרבה
אבל אחרי שנגעת בעונג והרגיעה של המדיטציה אתה מבין שהעונג והרגיעה של המין הם כמו תחליף נאון זול לדבר אמיתי וטהור שהעונג שלו הוא כמו הזהב הקדוש הנשפך מאור השמש על צמרות העצים בבוקר יום שבת... אם יורשה לי להיות פיוטי...

ינוקא1

New member
נושא מעניין.

אני בהחלט שותף לדעתו של לייטפלייק המתפייט.

ונושא קשור :
אני חושב שעבור מתרגלי מדיטציה בשלב הראשון נושא התשוקות המיניות הוא משהו שצריך לברוח ממנו.

אך מתרגל מתקדם צריך להתמקד דווקא שם !
כי מכיוון שנושא המין תופס חלק כל כך חשוב באישיותינו , כמעט לא ניתן להגיע "לשחרור" בלי שחרור של דברים הכלואים שם.
פעמים רבות אישיותו האמיתית של האדם יוצאת רק שם !

למשל -
נניח ויש לאדם נטיה לסאדו מאזו והוא "מתגרה" מזה , אז הוא צריך לשבת במדיטציה וממקום מאוד שקט בתוכו ולא מזדהה עם התשוקה ולא שופט , ולשאול את עצמו "למה אני נמשך לזה ?" .

סביר להניח שהוא ימצא בתוכו עבודה למשל על "הרצון לכניעה" או "הרצון לשליטה" (שהם שני הצדדים של אותו המטבע).
סביר להניח גם שהוא ימצא שהרצונות הללו מתבטאים באופנים אחרים בחייו , ולא רק בנושא המין.
אינני חושב שיתכן שחרור אמיתי , בלי לחקור את נושא התשוקות המיניות לעומק !

(הסיבה שאני אומר "מתרגל מתקדם" ולא "מתרגל מתחיל" היא כי המתרגל המתחיל יכנס למקום המזדהה ולא יוכל לבצע את הבחינה של התשוקה ממקום אובייקטיבי.
לכן זוהי עבודה למתרגל מתקדם).

lightflake

New member
אני בעד לחקור את הנושא לעומקו

רק לזכור שזה קצת כמו לשחק עם נחש ארסי
בגלל זה מה שאמרת על בהתחלה לפעמים הכי טוב להתרחק ובהמשך שמפתחים את הבגרות הנדרשת אפשר להכנס לתוך זה

ינוקא1

New member
דימוי מדויק !

אני חושב שגם בתיאורים הבודהיסטים , הופיעו בפני בודהה רק בשלב האחרון של ההארה , כל מיני "שדות" שניסו לפתות אותו.

ולמה לדעתך

זה צריך להעשות במדיטציה?
למה בנאדם לא יכול "סתם" להבין את עצמו?

יש אנשים שלא מבינים את עצמם אבל יש כאלו שדיי כן...

ינוקא1

New member
אני רואה כמה שאני

לא מבין את עצמי , בכל יום ויום אני חושף עד שכבה מהבצל שנקרא "יוסף" . . . ואני מקדיש לזה זמן רב מאוד יחסית.

ברור לי שכל מי שחושב שהוא "מבין את עצמו" ולא משקיע ב"להבין את עצמו" לפחות שעה בכל יום , איננו מבין כמעט כלום . . .

וזה בסדר - אולי החיים יותר נחמדים ככה

לגבי השורה התחתונה אתה צודק

אני מוצא את עצמי חושב יותר מידי על דברים
ולפעמים אתה רואה אנשים שלא ממש חושבים, וטוב להם יותר

ינוקא1

New member
ועוד משהו :

בגדול , המטרה שלנו כמתרגלים (כל הכותבים כאן לדעתי) היא להגיע אל החופש - כלומר להשתחרר מה"תיכנותים".

"תכנותים" זה אומר גם תשוקות , דעות קדומות , רגשות, התמכרויות וכו'.

המטרה היא לגלות את הליבה חסרת ההגדרה שנמצאת מאחורי ההויה האנושית שלנו.

אז רובינו עדיין לא הגענו לשם ובהחלט אני יכול להגיד לך על עצמי שאני רחוק מלשחרר את התשוקה המינית.
אני עדיין בן אדם ולא מלאך . . .

ובכל זאת להיכנס ו"להתמכר" לזה במודע , זה די הפוך מכל כיוון העבודה שלנו ששואפת לשחרור.

כי מדיטציה מרחיבה

ומעמיקה את תפישת המודעות, וככל שאלה גדלים יותר כך אתה מסוגל טוב יותר לראות את אוסף התהליכים שאתה קורא להם "עצמך", וכשאתה רואה אותם טוב יותר אתה גם מבין אותם טוב יותר.

למעלה