אנרגיות שליליות

efrat dor on

New member
אנרגיות שליליות

מה עושים עם יום רע ? לאו דווקא קרה משהו , סתם תחושת כבדות... אולי קשור למזג - האויר המטורף הזה שמתחולל עכשיו בחוץ. ברור שתחושות כאלו מלוות את כולנו אבל השאלה היא כיצד מתעלים את הידע שיש לנו כמאמנים ומיישמים אותו על עצמינו. האם שלל התובנות והתפיסות שאנו חיים על פיהן ודואגים להעבירן הלאה משמשות כ " תרופה " למצבים אלו ? הרי כשמתאמן מגיע עם תחושות דומות אנו יודעים להשתמש בכלים כאלו ואחרים על מנת לחזקו אולם האם אתם נוהגים לפעול בצורה דומה כשמדובר עליכם ? אשמח לשמוע את דעתכם

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
עשייה ואי עשייה

אני מניחה שאצלי בכל תקופה בחיים יש תשובה שונה לשאלה הזו. היום אני בעיקר שמה לב. שמה לב שיש בי עצב, שמה לב שיש בי מתח, שמה לב שיש בי כעס. עם תשומת הלב הזו אני שמה לב מה עוד קורה, מה עוד אני רוצה שיקרה, מה מתאים לי לעשות ביום כזה, עם מי מתאים לי לדבר. גיליתי שבמצבים כאילו עובד לי הגישה של לא להילחם (זה אחרי שביליתי הרבה שנים במלחמות). לקבל את הדברים איך שהם, בעדינות אל עצמי ואל מה שקורה בתוכי. זה לא פותר מיד את הדברים אבל מאפשר לשינוי לקרות יותר בקלות, יותר מהר. אני יודעת שעבורי זה עובד, עם הלקוחות שלי אני בודקת מה עובד להם, זה לא בהכרח אותו הדבר.

ordanco

New member
כאשר זה קורה...

כאשר יש לי יום רע, ולפעמים זה קורה, אז אני פונה לדברים שמעוררים אצלי השראה, שנותנים לי פרספקטיבה, שממלאים אותי בחיובי, ואז מצב הרוח שלי משתנה, אלה כלים טובים שלא לוקחים זמן, כל אחד יכול למצוא את הכלים הספציפיים שעושים לו את זה, דוגמא לכלים: בסרטון, כתוב, עוד אחד כתוב. השתמשו באלה או תמצאו נוספים שמתאימים לכם יותר, בהצלחה!

תלתלית3

New member
לפעמים זה קורה

וזה בסדר. חלק מהאנושיות שלנו. אנחנו לא סופרמנים ופריקים של שליטה. מותר לפעמים פשוט להרפות ולהירפא מבלי לנסות לשנות דבר.

קבלה

לפי דעתי צריך לקבל את התחושות "הכבדות". לפעמים אין צורך להילחם בהם ולשפוט את עצמנו שאנחנו "באנרגיות שליליות" או בתחושות כבדות.. רצוי פשוט לקבל את זה כמצב זמני ולדעת שזה יעבור ושהמצב יחזור להיות מאוזן.

לאפרת

אני חושבת שחוץ מהמאמר שכתבתי בדיוק על הנושא (באתר מאמרים )אפשר לתמצת את זה ש: או שפשוט אפשר לקבל את זה וזה יעבור... או שאפשר להבין שזה הכל בזוית חשיבה ואיך שאנחנו בוחרות להיסתכל !

למעלה