אנרגיה

moshiccc

New member
אנרגיה

אני חייב לשאול משהו שתמיד רציתי עליו תשובה ואף פעם לא קיבלתי. מדברים פה בפורום על אנרגיה, העברת אנרגיה, מהי אותה אנרגיה ? אני בן אדם פשוט, רגיל, מאמין במה שאני קולט באמצעות חושיי. מהי האנרגיה שעוברת מהמטפל למטופל את מה שזה ? אנרגיה המבוטאת האמצעות חלקיקים מסויימים ? כמה זה קרוב למונחים פיזיים ? זה נשמע כמו שאלה שאיך יכול להיות שמישהו שואל, אבל כדי להאמין באנרגיה הזו שגם ככה לא כל אחד באמת הרגיש בטיפול זה או אחר הייתי שמח להסבר. תודה.

ינוקא1

New member
ניתן להרגיש את

האנרגיה כזאת באמצעות אימון ותרגול. המדע עדיין לא גילה אותה אז קשה לומר מהי בדיוק , אבל היא נמצאת והיא מוחשית והיא חלק מהטבע שלנו.

moshiccc

New member
ראיתי בערוץ ההיסטוריה

איזה נזיר בודהיסטי שהשעין חנית מעץ עם חוד מתכת על האיזור שמתחת לגורגרת בגרון. העיגול השקוע אם אתם מבינים למה אני מתכוון. המשמעות היתה שאין באיזור הזה שום שריר והוא ריכז לשם את כל הצ'י שלו. רופאה שנכחה בניסוי אמרה לו שזה לא אמור לעבוד והיא מקווה בשבילו שהצ'י הזה באמת קיים. הוא נשען בכל כוחו על החנית, כופף אותה ושבר אותה. הוא הפעיל עליה לחץ של 900 קילוגרם. אני לא יודע מאיפה הוא השיג את הכוח הזה, אבל היות והוא מומחה לקונג פו ברמות לא הגיוניות כנראה , אני מאמין שהוא יכול להפעיל את הכוח הזה. ברור שהחנית , על פי ההגיון, היתה אמורה לחתוך לו את הגרון. בסוף הניסוי הרופאה שנכחה שם אמרה לו שמה שהיא ראתה אותו עושה עכשיו - אין לו הסבר מדעי. אז כנראה שבכל זאת יש משהו בצ'י הזה, ופה המקום לשאול על הקשר בין צ'י לאותה אנרגיה שמדברים עליה. מישהו יוכל להסביר קשר זה ? האם אנרגיה שמועברת בטיפול - הכוונה היא לצ'י ? תודה.

ינוקא1

New member
בעניני קונג פו נא לשאול את צחי ^^^

האם האנרגיה של ההילינג היא אותה אנרגיה בה הנזיר השתמש ? שאלה טובה. אני חושב שלאנרגיה הזו יש ספקטרום רחב - כפי שיש לאנרגיה של האור , כפי שגם יש קול גבוה ויש קול נמוך ולהכל אנחנו קוראים "קול". מה שאומר שכנראה יש כמה סוגים מהאנרגיה הזו. אבל היא קיימת - כל מי שמתרגל טכניקות כמו צ'י גונג (שדרך זה כנראה השיג הנזיר שראית את היכולות שלו) או הילינג , האנרגיה הזאת עבורו זה משהו ממשי.

moshiccc

New member
ומה הקשר בינה

ובין הצ'י ? האם הצ'י הוא אותה אנרגיה ? תודה.

מבחינת הסינים צ'י הוא כל דבר...

וכל דבר הוא צ'י. ברפואה הסינית מצמצמים את המושג הצ'י לכוח הזורם ומניע את הגוף. אותו צ'י משמש גם לוחמים. אותו צ'י משמש גם לריפוי. בריפוי בצ'י קונג, יש כמה סוגים של התייחסות לצ'י - 1. כפי שכתוב למעלה - טיפול בו המטפל מניע את הצ'י של המטופל ע"י הצ'י שלו. הוא יוצר מניפולציות על הצ'י של המטופל ,ע"י הנעת הצ'י בהאישי שלו. מטפלים מהעוסקים בסוג זה של טיפול מתרגלים המון את חיזוק הצ'י בדאן טיין שלהם (מרכז האנרגיה בגוף, בשפה פשוטה) ובגופם. ההתיחסות בסוג זה של טיפול, היא לזרימה\אי זרימה האנרגטית של הצ'י בגוף המטופל, במרידיאנים וכו'. צ'י זה משמש גם ללחימה. 2. מה שאני עושה - התייחסות לאדם כצ'י אחד גדול שהוא חלק מצ'י עוד יותר גדול. בין היתר יש התייחסות לצ'י הנע בגוף. רוב העבודה קשורה לתמונה הכוללת המתקבלת ממבנה האנרגטי של המטופל ברמות שונות - מהגופנית ביותר ועד הנשמתית. הצ'י מתבטא כאן בהרבה אופנים - צלילים, רגשות, תמונות, מחשבות, זרימה, וכו'. אני לא מתרגל ומחזק את הצ'י בגופי על מנת לטפל, התרגול שלי כולל יותר יציבות פנימית ובעיקר הרבה ניקוי. 3.מילים, "כשפים", ומחוות גוף - טיפול מוזר בו המטפל פשוט "זורק" את הטיפול על המטופל, אם במילים (כשפים) ואם בתנועת יד אחת. המטופל נכנס למעיין "טראנס" והטיפול קורה בתוכו. אני אישית לא מכיר זאת, אך קיבלתי הסבר קצר ועדות מיד ראשונה. לגבי השאלה האם זו אותה אנרגיה אצל כולם, אז הרי כן, הכל צ'י - אבל כל שיטה מתייחסת להיבט אחר שלו ולכן ההתיחסות היא לצ'י אחר. צ'י של צליל שונה מזה של אור, והוא שונה מזה המרכיב את הבשר כו'. אבל עדיין הכל צ'י. אל תתבלבל. הכל אותו דבר, רק כל בן אדם מביט מזווית ראייה אחרת. החוכמה היא להיות מסוגלים לראות מהמרכז, את כל נקודות המבט. בלגן הא. איך אפשר שלא להתבלבל.
לילה טוב. הרגש חופשי לשאול עוד, בשמחה. לילה טוב.

עוד משהו. אם אתה רוצה להרגיש את הצ'י

עשה דבר פשוט. שב בנוחות על כיסא או שכב לך, עצום עיניים, הנח כפות ידיים בנוחות על הירכיים אם אתה יושב או לצידי הגוף אם אתה שוכב, התרכז בנשימה בבטן התחתונה - מתחת לטבור. כשהנשימה דרך האף, שאף אל הבטן התחתונה לאט ונשוף בעדינות החוצה בחזרה. אחרי כמה נשימות שאף אל הבטן ונשוף תוך שאתה מדמיין את הנשימה זורמת אל אחת מכפות הידיים. עשה זאת כמה פעמים ואז אולי תוכל להרגיש באותה כף היד זרימה פנימית, עקצוצים, מלאות או כל דבר שונה מהיד השניה. עשה זאת ברוגע ועדינות. זה הצ'י זורם בגופך. דרך אגב, יש פה חבר, שבדיוק שאל על התופעה של חשמל הזורם בגופו כשהוא נושם ונע באיטיות. הינה עוד תשובה. לילה טוב באמת

לא. ממש לא. אני אפילו רוצה נראה לי. לא קורה

כלום. הכל שקט. כנראה שהברחתי אותו
. שיהיה לך אימון מהנה

neptunian

New member
האם בצ'י הכוונה בעצם לאנרגיה אלקטרומגנטית?

שבאמת מורגשת כמו זרם חשמלי קטן או חשמל סטטי?

אם אתה מתייחס לצ'י הזורם בגןף

אזי אכן יש המתייחסים אליו כחשמל שבגוף, חשמל ביולוגי. אנרגיה אלקטרומגנטית ? אני צריך לבדוק. כל העניין של להגדיר מהוא צ'י לוטה בהמון אי בהירות.

Lagrangian

New member
אני חושב שאתה מבלבל

בין תחושות למהות.. כל התחושות שיש לך מגיעות כיוון שאתה כנראה מצליח להרגע מאוד כך שהרבה גירויים אחרים שהיו מפריעים לך להרגיש אותן נעלמים. קח בחשבון שאצל כל אחד מופיעות תחושות אחרות כשהוא נרגע, וגם אצלך בזמנים שונים כנראה יתעוררו תחושות אחרות. מה שאני רוצה לומר, זה שצ'י הוא לא חשמל וזה שיש לך תחושות לאו דווקא אומר שאתה נטען, אלא שאתה מאוד רגוע וקשוב. אנחנו נטענים כל הזמנים כמו שאנחנו גם מוציאים (ומבזבזים) אנרגיה כל הזמן.. אגב, אם כבר מדברים על פיסיקה, אני מזמין את כל אנשי המדע הפופולרי שמדברים על ריפוי קוונטי ועל גלים אלקטרומגנטים לבוא לפתור קצת משוואות ולהפעיל כמה מכשירי מדידה בשביל להבין שלא בזה מדובר :) ניצן.

ניצן אתה צודק, אבל תחושת החשמל הזורמת

ומורגשת כחשמל סטאטי המתפרק, אינה מוסברת באופן מדעי. משהו נע שם, ומרגיש כמו חשמל. אם כן מהו? בגלל זה כתבתי שיש הרואים בו חשמל בגוף, ויש מגדירים אותו בספרים - חשמל ביולוגי. אולי אין לנו מכשירים שיכולים למדוד חשמל ביולוגי, אם יש כזה דבר. בכל אופן- כל העניין של להגדיר צ'י כחשמל, לא כל כך עושה לי את זה. המורה שלי קורה לזה בפשטות - הזרימה הפנימית.

Lagrangian

New member
יש הרבה תחושות

שלא מוסברות מדעית.. לפי שטיינר (נראה לי) תחושה היא סוג של רושם שהנפש חווה.. לכן המקורות אליה לא בהכרח חייבים להיות פיסיים.. מה שלא סותר את זה שכשאנחנו שקטים אנחנו יכולים לשים לב לתחושות פיסיות חדשות, כמו גם לתחושות לא פיסיות.. הולכה עצבית נעשית עם יונים בתהליך קצת יותר מורכב מהולכה בחוט חשמלי.. נראה לי שלזה אפשר לקרוא חשמל ביולוגי?

בעיקרון החשמל הביולוגי שעליו דיברתי, הוא

המטען החשמלי שכל תא ותא בגוף נושא. ההקבלה לצ'י עדיין לא מוחלטת. יש המנסים לעשות זאת. אנסה לחזור למקורות בהן קראתי ואם יהיה לי משהו להוסיף, אעשה זאת. לילה טוב ושבת שלום

למעלה