אנרגיה ..

אנרגיה ..../images/Emo4.gif

מישויודע מה זה חוק שימור ארגיה ואם זה EKIN+EPOT=קבוע ? והנה שאלה מהמחבן באנרגיה : למה צריך אנרגיה??? בדוגרי אם שואלים אותי לא צריךךךךךךךךך מי צריך אנרגיהההה אבל אני חייבת את התשובה אז לחפרנים שביננו תענו ומהר!!!

who is this

New member
הנוסחה היא

Etotal=Ekin+Epot או משהטו כזה.. ואת צריכה אנרגיה כדי להפעיל גופים וכיד ליצור עבודה

חוק שימור אנרגיה

אומר שאנרגיה אינה נעלמת, האנרגיה ההתחלתית היא גם האנרגיה הסופית שתקבלי בסוף התהליך של ההמרה. אומנם יכול להיות שהאנרגיה תבוא בצורות שונות [כמו אנרגיה פוטנציאלית Ep או אנרגיה קינטית Ek, יש גם אנרגיות נוספות או חום] אך האנרגיה נשמרת. למה צריך אנרגיה? אנערף. האנרגיה אף פעם לא קבועה, זה תלוי בתרגיל שנתון לך. כלומר, יכולה להיות רק אנרגיה פוטנציאלית, רק קינטית, או שתיהן ביחד.

3690

New member
אנרגיה

לא קשור, אבל ידידי צדק באומרו כי אנרגיה לא נעלמת. זאת אחת הבעיות הגדולות ביקום - למשל חור שחור הוא תוצאה של אנרגיה שלא נעלמת. אם אחרי קריסה של כוכב היא פשוט היתה נעלמת הכל היה נחמד מאוד. אם אנרגיה היתה נעלמת חום למשל לא יכול היה להווצר בכל מקום וכל הזמן, לא היה ממה ליצור אותו. אנרגיה גם אי אפשר ליצור, אפשר רק לחולל. היא כבר קיימת בתור פוטנציאל וממירים אותה לכדי מימוש. כמו שקיבלנו את היקום ככה הוא יישאר מבחינת אנרגיה. התשובה הכי פשוטה- אם אין אנרגיה אי אפשר ליצור כלום. ואני מתכוון לכלום, לא יהיו שעונים קינטיים, לא תהיה אנרציה, לא יהיה חום, לא תהיה הרמוניה. מסובך החרא הזה, למה אתם לומדים את זה בכלל?

למעלה