אנקילוזינג?

eron99

New member
אנקילוזינג?

שלום, לפני כשנתיים אובחנתי כחולה ארתריתיס תגובתית וזאת בעקבות כאבי בברכיים ובקרסוליים (גם נצפתה קליטה במיפויי עצמות) וכן ע"פ מדדי שקיעת דם ו-CRP שהיו מעט מוגברים CRP=בשיא היה 1.5 שקיעת דם הייתה בשיא=40, טופלתי בסלזופירין במשך שנה והכאבים עברו וגם בדיקות הדם חזרו לנורמה.(CRP חזר להיות תקין פחות מ-0.5 ושקיעת דם גם הייתה תקינה וזאת לאחר שבמשך שנה בכמה וכמה בדיקות היו מעט מוגברים) ,REHUMATOIC FACTOR היה חיובי (ביצעתי אז כ-6 בדיקות דם שבכולם היה מעל 60),HLA-B27 היה שלילי. בשלושת השבועות האחרונים אני סובל מכאבי גב תחתון חזקים בשעות הבוקר (יום-יום ללא הפוגה) , זה בד"כ מתחיל ב-6 בבוקר ועד 7 בבוקר , אחרי 7 בבוקר הכאבים נעלמים, אני גם מרגיש עייפות וכבדות. ביצעתי בשבוע שעבר בדיקת דם: ESR=30 ,crp=0.9 ו-REHUMATOIC FACTOR יצא שלילי הפעם בניגוד ל-6 הפעמים הקודמות. האם לדעתך מה שיש לי כעת זה איזשהוי התחלה ( או המשך??) של אנקילוזינג ספונדיליסיס? האם יש משמעות ל-RF במחלה זו? האם בדיקות נוספות כגון: צילומי רנטגן ומיפויי עצמות יכולים לשלול או לודא את המחלה? האם מפה והלאה מצבי יתדרדר או שישאר באופן קבוע? האם אני צריך לחזור לסלאזופירין? סליחה על ההפצצה של השאלות אבל יש לי תור לראומטולוגית שלי רק לעוד חצי שנה ורופאת המשפחה לא כל כך יודעת לתת לי תשובות. תודה

אניקילוזינג?

יש צורך בברור נוסף על מנת לחדד את האבחנה- אכן רצוי מאד לבצע צילום אגן- אם הוא לא יתן מענה והכאבים ימשכו, יהיה צורץ בMRI של המפרקים הסאקרואיליאקלים אין כל משמעות לRF בהקשר הזה והוא כנראה חסר חשיבות אין מקום לפסימיות- בס"כ פחות מ5% מכאבי גב תחתון הם על רקע אנקילוזינג ורוב כאבי הגב חולפים תוך חודש- אם זה לא יעבור, אכן רצוי לברר אך גם אז, יש טיפולים מוצלחים במידה ויהיה צורך בכך

למעלה